Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1451844 Eindelijk

 • Auteur
  Berichten

 • Sab82
  Bijdrager
  #2457846

  Hallo,

  Ik lees al een hele tijd met veel plezier mee, maar moest nu toch echt even iets kwijt, vond het zo fijn namelijk:

  Vanmorgen naar het cb geweest met onze zoon (18 weken). Ik had een andere verpleegkundige en wel een die behoorlijk pro borstvoeding is. Vond het zo heerlijk! Eindelijk iemand die niet raar opkeek van de borstvoeding en iemand die niet vroeg: Goh, voed je nog steeds met tepelhoedje? Dat is niet zo goed he…. Ik had meer het idee dat ze een beetje zat te genieten van ons lekker gevulde borstvoedingskindje 🙂
  Ik had dan telkens het idee dat ik me moest verdedigen maar nu dus niet! Heerlijk!
  Toen ik vertelde dat we met 6 maanden willen gaan bijvoeden volgens de Rapley methode, was ze enthousiast en zei erg nieuwsgierig te zijn naar onze ervaringen t.z.t..

  Erg fijn dus, zo’n positieve ervaring. Vond het het wel “een eervolle vermelding” waard 😉

  Zijn er trouwens nog meer moeders die volgens Rapley willen gaan bijvoeden?

  Groetjes Sabien
  Moeder van een zoon van 18 weken

  #4207219 Quote

  Hier ook een voorstander van rapley. Al combineer ik het wel met (zelfgemaakte) prakjes. Het is een hele goede manier van leren eten, en zeker omdat onze kindjes bv krijgen, hebben ze daarvoor een goede basis. Ik gaf mijn dochter bijvoorbeeld een stuk gekookte broccoli in het knuistje en gaf zelf soms dan wat hapjes gemalen broccoli bij. Ze kon dus vrij snel alleen stukken aardappel, groente etc eten. Geen gedoe met staafmixer, keukenmachine, of die heel onsmakelijke kant en klare potjes.

  Ik vind het ontzettend leuk om hier ook iemand tegen te komen die ook aan Rapley gaat doen. Het is niet zo bekend, en meeste mensen staan er een beetje vreemd tegenover.

  Wat fijn dat je eindelijk eens een wijkverpleegkundige tegenkwam die niet wat te zeuren had. Wat maakt het nou uit dat je nog steeds met tepelhoedje voed? Ik vind het juist harstikke knap dat je dat zo goed volhoud!!!

  #4207246 Quote

  Ik ga even googlen geloof ik, want ik ken het helemaal niet.
  Gek eigenlijk dat je zulke gekke reacties krijgt op dat je “nog steeds” borstvoeding geeft.
  Ik heb juist het tegenovergestelde dat als ik zeg dat ik flesvoeding geef dat mensen dat maar wat raar vinden.


  twiki
  Bijdrager
  #4207276 Quote

  Wat gek dat je rare reacties krijgt op je bv!! Ik vind het hartstikke goed van je!

  Wij gaan niet met de rapley methode voeden. Ik vind het maar een gesmeer. En mijn oudste dochter kan nu ook prima eten hoor 😉

  x Martha

  #4207277 Quote

  Ik kreeg vorige week ook een hele positieve reactie op het CB van een invalverpleegkundige! 🙂 Heerlijk is dat he!…. Mijn meisje is nu ook 18 weken en krijgt ook nog steeds BV…

  #4207300 Quote

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik die kant en klare maaltijdpotjes, juist heel smakelijk vind! Vol van smaak en helemaal aangepast aan de behoefte van je kind. Ideaal…. (PS ja, ik proef alles zelf eerst voordat ik het mijn kind te eten geef)

  #4207311 Quote

  Hihi, zoals mijn stukje hierboven leek het net of ik totaal anti-potje ben. Das absoluut niet zo hoor. Mijn kinderen hebben heus allemaal wel eens een potje gekregen. Maar Nicole, meen je echt serieus dat je ze smakelijk vind en vol van smaak? Ok, die fruitpotjes zijn redelijk, maar de groentepotjes, zeker voor wat oudere kindjes? Die ruiken en zien er ronduit smerig uit! En er zit altijd zon raar smaakje aan. Vandaar dat mijn voorkeur naar vers uitgaat (behalve dat het nog veel goedkoper is ook 😉 ) En dan is Rapley weer praktisch, terwijl je zelf eet, geef je je kind ook een wortel of iets, en kun je gewoon zelf lekker eten zonder dat je eten koud word.
  Een smeerboel word het wel ja, das dan weer heel jammer van die methode.

  #4207313 Quote

  @ Marinally: Ja, ik snap dat je het zo ervaart. De eerste vraag die je krijgt als je een kindje hebt gekregen is: geef je borstvoeding? Blijkbaar vinden mensen dat heel interessant om te weten en hangt er altijd een waardeoordeel aan vast.

  Maar mijn ervaring is ook dat hoe langer je voed, hoe minder mensen het “normaal” gaan vinden. Als je verteld dat je kindje van 9 maanden nog borstvoeding krijgt, reageren sommige mensen ook heel negatief en stom. Dat vind ik jammer, want er is niks raars aan namelijk, net zoals het niet raar is als je voor flesvoeding kiest.

  Mijn oudste heeft ook vrij snel een flesje gekregen. Toen kreeg ik commentaar. Toen ik mijn dochter wat langer bv gaf dan de algehele norm is, kreeg ik ook commentaar.

  #4207356 Quote

  ik wilde ook al la rapley geven maar door omstandigheden (enorme spugen van Amy) zijn we eerder gestart met bijvoedin g opa dvies van de kinderarts!!

  amy krijgt nu s avonds met ons warm eten appelmoes/fruithapje en rond half 9 60cc kunstvoeding met bambix…. en raar of niet… sinds de bijvoeding spuugt ons meisje echt enormmmm minder!!

  dus ben benieuwd donderdag moeten we naar het cb…

  ik wil toch wel met 6 maanden wat idd gaan proberen a la rapley

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen