Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1452694 Rongenfoto En Samenlevingstest

 • Auteur
  Berichten

 • Iloontje2286
  Bijdrager
  #2458696

  Vandaag weer bij de gyn geweest. Ik moet een rongenfoto maken van mijn baarmoeder en eierstokken. dan word er contrastvloeistof ingespoten om te kijken voor een verstopping. En ik moet maandag een samenlevingstest doen. Maar wat kan ik bij deze onderzoeken verwachten weten jullie dat? Is het pijnlijk of iets?


  Sparkle
  Bijdrager
  #4208094 Quote

  Hay Iloontje,

  Ik heb zelf alleen de HSG (rontgen) gehad. De samenlevingstest was bij ons niet nodig omdat we wisten dat het zaad heel slecht was.

  Je kunt veel lezen over de HSG (ook hier eerder op het forum)…en de verhalen zijn best verschillend. De een vond het verschrikkelijk en de ander viel het mee.
  Ik vond het zelf best wel meevallen, had 2 pijnstillers ingenomen van tevoren, dat doe ik zelf bijna nooit, weet dus niet of dat geholpen heeft.
  Mijn eileiders waren ook niet open, dus misschien scheelt dat ook nog in de pijn. En sommigen beweren dat je daarna wat vruchtbaarder bent. (Ik werd zelf 2/3 maanden na die behandeling zwanger, terwijl uitgesloten was dat het natuurlijk zo kunnen…wie weet heeft het toch invloed gehad…wil je niet teveel hoop geven natuurlijk…

  Ik vond het zelf t ergste om daar zo op die tafel te liggen, alhoewel ze het heel netjes deden vond ik…

  succes! en laat weten hoe het ging!

  #4208130 Quote

  Hoi Iloontje,
  ik vond de HSG niet echt lekker, gelukkig was mijn vader mee om te rijden,
  ik had namelijk erna behoorlijke kramp.
  Dus mijn advies: neem iemand mee om je naar huis te brengen.
  Net wat sparkle zegt: 2 paracetamolletjes van te voren innemen,zal best helpen.
  Ik had nog 2 dagen wat bloedverlies.

  Er word idd gezegd (ook door mijn gyn) dat je wat vruchtbaarder bent na de HSG, helaas ging dit niet voor mij op.

  Veel succes, Fleur

  #4208241 Quote

  Ik weet niet naar welk ziekenhuis je moet, maar ons ziekenhuis heeft een website waar alle onderzoeken heel duidelijk op beschreven staan. Ook hoe het in dit ziekenhuis gata. Dus wellicht kun je daar even naar kijken?
  Op http://www.nvog.nl kun je ook allerlei informatiebrochures downloaden over allerlei uiteenlopende onderzoeken bij de gynacoloog. Misschien kun je hier al je, objectieve, informatie vinden. De één heeft heel veel last van zo’n HCG, de ander niet. Daar kun je niets van op aan. Ligt ook een beetje aan je eigen pijngrens natuurlijk. Probeer zoveel mogelijk objectieve info te vergaren en ga zo blanco mogelijk het onderzoek in. Het heeft geen zin om bij voorbaat al helemaal verkrampt van angst die HCG in te gaan.

  Gr. en succes ermee!
  ps. Ik heb as maandag een echo van onderbuik. Daarna weer terug naar huisarts voor uitslag spermaonderzoek.


  Iloontje2286
  Bijdrager
  #4208243 Quote

  bedankt voor jullie reactie. Ik moet nog een afspraak maken voor die foto. Ben heel benieuwd. Hopelijk ben ik zwanger dat het allemaal niet hoeft haha.
  @louise succes maandag een echo is wel interressant vond ik zelf. hopelijk is alles goed


  wonder2011
  Bijdrager
  #4208248 Quote

  Hoi iloontje,

  Zie dat de meiden hierboven al aardig hebben beschreven hoe het te werk gaat.
  Ik zelf vond het reuze meevallen.
  Heb zelf nu zo’n 2 jaar geleden de hsg gehad.Inderdaad wordt er gezegd dat je daarna vruchtbaarder bent,omdat alles goed is doorgespoeld.Helaas gold dit niet voor ons.En zijn wij inmiddels met 3de ivf poging bezig.

  Succes ieg.

  Gr. Suusje

  read more image Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?
  #4208272 Quote

  Jeetje meis….
  Ik heb geen flauw idee wat die onderzoeken inhouden, maar wens je uiteraard veel succes en sterkte! Hou je ons weer op de hoogte?

  Ben zelf net terug van twee weken relaxen, volop genoten van wijntjes en heerlijk eten 🙂
  Kunnen er weer tegenaan, zullen we maar zeggen…..

  Sterkte maandag!

  Liefs


  Iloontje2286
  Bijdrager
  #4208374 Quote

  @star80 heb je een leuke vakantie gehad? ging het niet teveel over zwangerschappen etc? waar je een beetje bang voor was? Ik hoop voor jullie dat jullie straks positief testen.

  @joy1982
  Oke dus je moet ook een rongenfoto hmm zie je er ook tegenop? mijn eitje was vrijdagochtend 15mm dus hij moet vandaag of morgen springen dus ik hoop dat ze het eitje morgen niet meer ziet eigenlijk das een goed teken denk ik. Dus ze onderzoeken meteen je samenlevingstest dus? vind het wel interressant ma wel spannend hopen dat het wel goed is.

  Ik laat het morgen weten hoe het is gegaan

  liefs iloontje

  #4208383 Quote

  Hoi!

  Iloontje, jij had de echo van je onderbuik al gehad? Wat ik mij afvroeg; zien ze dan ook of je ei gesprongen is? Als het goed is is dat afgelopen donderdag gebeurd. Mijn temp is inmiddels gestegen, dus ga wel weer uit van eisprong. Maar kunnen ze dat morgen dan ook zien? En…..als het goed is er een flinke celdeling aan de gang 😉 zien ze dat dan ook? Met andere woorden; hoe duidelijk is zo’n echo??

  gr. Louise

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen