Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1452915 Herstellen Na De Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #2458917

  Hoi hoi,

  Ik heb een vraagje over het herstel na de bevalling. Ik ben ongeveer 11 weken geleden bevallen van een prachtige zoon. Helaas ben ik tijdens de bevalling uitgescheurd en is er een knip gezet. Inmiddels ben ik toch een tijdje verder, maar nog is het niet helemaal dicht. Het staat namelijk best wel open en ik heb best wel wat afscheiding. Hoe lang moet ik het nog geven voordat ik er naar laat kijken?

  Liefs

  #4208273 Quote

  Hoi Maria,

  standaard is volgens mij 6 weken om te vloeien na de bevalling, bij mij duurde het ook langer, week of 10, dacht ik. Als je maar wel merkt dat het echt minder wordt. Als je steeds heel veel afscheiding blijft houden moet je denk ik toch even contact opnemen met je verloskundige. Kan je niet zo’n afspraak maken om eea na te bespreken? Dat bieden ze bij ons standaard aan na de bevalling. Het moment om vragen te stellen! En anders even bellen. Zij kunnen het je vast vertellen.


  reisa
  Bijdrager
  #4208316 Quote

  Een gehechte scheur of knip zou volgens mij allang genezen moeten zijn. De afscheiding die je hebt bedoel je daarmee dat je nog vloeit? Of bedoel je iets anders?
  Ik zou na 11 weken toch maar eens langs de verloskundige/gyn of je huisarts gaan, het is wel heel lang.

  #4208568 Quote

  hoi 3xmama,

  ook heb ik heb bij de 1e (nu zwanger van de 2e) zeker zo’n week of 10 a 12 nog gevloeid.
  mijn hechting waren wel goed genezen. ik zal inderdaad toch even de vk bellen als je je twijfels erover hebt.
  succes

  #4208616 Quote

  tja, ik zou ook ff de vk bellen…
  Ik had een subtotaal rubtuur en die was zeker met een week of 2 wel helemaal genezen. Nu heb ik wel enorm veel gepoeld om te voorkomen dat het ging ontsteken..Lijkt me niet normaal als het nu nog open is!
  Tja en vloeien/afscheiding duurt bij iedereen verschillend, maar het kan zijn dat je baarmoeder toch niet helemaal schoon is..

  #4209216 Quote

  Ik ben 8 weken geleden bevallen en had een subtotaal ruptuur. Deze is inmiddels helemaal genezen. Ik heb 6 weken echt gevloeid en toen was het voorbij. Ik heb sinds de bevalling wel meer afscheiding als ik voor mijn zwangerschap had, maar dat kan ook de invloed zijn van je hormoonspiegels die natuurlijk nog niet helemaal terug zijn waar ze horen. Het “openstaan” heb ik ook gehad, maar dat is vanzelf weggegaan. Ik zou zeggen: als je het niet vertrouwd, maar een afspraak met je vk, gyn of huisarts. Zij zouden je moeten kunnen vertellen of het goed genezen is.

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #4209286 Quote

  alles is natuurlijk wat wijder geworden…het lijkt daardoor of er niet ver genoeg gehecht is, maar dat trekt vanzelf weer naar normale omvang

  #4209327 Quote

  Hoi allemaal,

  Bedankt voor jullie reacties.

  Ik vloei niet meer alleen mijn afscheiding is wat meer dan voor mijn zwangerschap. Ik denk dat ik voor de zekerheid maar even de VK ga bellen. Dan ben ik tenminste gerust gesteld.

  Liefs,

  Maria

  #4209594 Quote

  Hoi hoi,

  Bij twijfel moet je altijd de huisarts bellen of dat nu na een paar weken is of na een langere tijd. Als jij je niet prettig voelt, is dat altijd een reden om even navraag te doen. In dit geval kun je beter een keer te vaak dan een keer te weinig naar de huisarts gaan.

  Ik ben ook ingeknipt en heb daar erg lang last van gehad. Ik heb er ook een keer extra naar laten kijken, maar er was niks aan de hand. Ik was daarom wel weer gerustgesteld.

  Gr. Tamara.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen