Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1452999 Zwanger Ondanks Pil Gebruik

 • Auteur
  Berichten
 • #2459001

  Hallo Lieve meiden,
  Hier een berichtje van mij. Ik wil graag mijn verhaal kwijt en in contact komen met mensen die in het zelfde ‘schuitje’ zitten als wij.
  Ik slikte gewoon de pil, we hebben het met regelmaat over kinderen gehad en dit is een grote wens van ons. Alleen was het nog niet gepland… We zijn nog maar net verhuisd en wilden graag eerst wat sparen en dan volgend jaar maar es zien of het zou lukken…
  Toen ik niet ongesteld werd heb ik daar eerst geen aandacht aan besteed, ben vorige week net veranderd van baan en had een keel ontsteking… dus ach dat zal de reden wel zijn dat ik overtijd ben… maar toch was het een dubbel gevoel… kan het niet met 1 punt benoemen maar voelde me anders als anders. Donderdag een test gedaan… uitslag moest binnen 3 minute zichtbaar zijn, negatief… maar vlak na de verlopen tijd toch een licht streepje… maarja de tijd was al om… naja dan zal het wel niet.
  Heb het er toch maar met mn partner over gehad. Hij was blij verrast en maakte allerlei grapjes er over…
  Samen toch maar nieuwe test gehaald voor het geval dat, en deze gister ochtend gedaan… POSITIEF!
  We zijn heel blij… en zijn nu waarschijnlijk bijna 5 weekjes zwanger, Alleen vraag ik me nu af kan ik nu wel uitgaan van de eerste dag van mn laatste menstruatie aangezien dit tijdens pilgebruik was… of is dit nu anders…
  Wie is er nog meer door pilgebruik heen zwanger geworden…?
  Morgen vroeg bel ik mn huisarts want door de verhuizing is dat ook een nieuwe…. eerst dus maar es kennismaken en dan de verloskundige maar bellen.
  Ik hoop op reacties van jullie!

  Liefs! “voordeeerstekeer”


  MissM
  Bijdrager
  #4208376 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee maar denk dat je gewoon uit moet gaan van de eerste dag van je menstrustatie en dan bij de termijn echo (10/12 weken) meten ze hoe oud het echt is!
  Maar natuurlijk wel gefeliciteerd!! super dat jullie er samen toch heel blij mee zijn met dit kleine wondertje!

  #4208505 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee, maar ben wel benieuwd naar wat de huisarts/verloskundige ervan zegt. Mooi om te horen dat jullie kleintje zo welkom is ondanks dat het niet gepland is!

  #4208521 Quote

  Je kan door de keelonsteking problemen hebben met het gebruik van de pil. Ik ben zelf de eerste keer zwanger geraakt door condoom en pil heen. Mijn kanjer is inmiddels 7, heeft 2 broers en hij krijgt er nog een broertje bij.

  Heel veel plezier en succes

  #4208540 Quote

  Bedankt voor jullie reactie!
  Ik ben zelf ook heel benieuwd. Dat het door de keelontsteking komt, lijkt me onwaarschijnlijk want dat was afgelopen week, terwijlde bevruchting zoals het nu lijkt, 20 juli is geweest. Maar ik ga morgen direct een afspraak maken, zodra ik meer weet laat ik het jullie wel weten!

  Liefs!

  #4208546 Quote

  Als je straks naar de verloskundige gaat of voor een eerste termijnecho zullen ze vragen hoe lang je al gestopt was met de pil. Is dat niet zo, of korter dan 2 maanden dan verrekenen ze iets in de uitgerekende datum. Komt goed joh!

  Gefeliciteerd en geniet ervan!

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4208687 Quote

  Heb vanmorgen een afspraak gemaakt en mag morgenvroeg naar de huisarts. Aangezien ik niet zeker weet of ik 5 of 9 week zwanger ben, krijg ik volgens de assistente al vroeg een echo om dat te verduidelijken… erg spannend dus wat de dok morgen zegt.

  #4208715 Quote

  hoi eerstekeer,

  succes morgen.
  en geniet van je echo. dat is zo iets bijzonders, kan ik me nog goed herinneren van de 1e.

  #4208948 Quote

  Nou we moeten nog een weekje wachten… volgende week dinsdagmiddag mag ik voor een termijnecho. De dok acht de kans groot dat ik nu 9 week in verwachting ben, gezien de kwalen haha… deze waren achterafgezien nml ook vorige maand al wat aanwezig hoewel ik toen wel ongesteld werd… Nou ja.. we zullen het zien… nu een weekje vol spanning afwachten…

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen