Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1453002 Hoe Moet Ik Reageren Als Ik Het Niet Wil

 • Auteur
  Berichten
 • #2459004

  Nu krijg je mensen die vragen of ze aan je buik mogen voelen.. Dan vind ik nog wie.. en ik beslis zelf.. maar nu komt mijn schoon vader dat hij hoorde van mijn vriend dat de baby schop en of hij als hij schopt mag voelen.. Ik heb der geen goed gevoel bij.. maar mijn vriend kan er niet zo goed tegen als ik zeg dat ik het niet wil komt er natuurlijk ook wat geiritteerd uit. Ik wil het gewoon voor ons 2 houden Help..

  #4208375 Quote

  Moeilijk hoor Sjuulke. Ik zou gewoon zeggen dat het nog moeilijk te voelen is en dat de baby zich voornamelijk ’s nachts beweegt omdat jij dan rustig bent. Succes meid.

  #4208402 Quote

  oh, een heel herkenbaar verhaal

  Sjuulke, het is jouw buik, JOUW LIJF en jij bent degene die beslist wie er aan jou mag komen. Niemand heeft het recht zomaar aan jou te zitten, ook niet als je zwanger bent. Ik hoop dat jouw schoonvader het begrijpt als je zegt dat je het niet prettig vind, dat het jouw buik is. Ik weet niet of je iets aan mijn verhaal hebt, maar laat het niet gebeuren als je het niet wilt. Succes!

  #4208404 Quote

  hey
  moeilijk hoor! maar je hoeft toch niks te zeggen als je daar bent en de baby schopt en als hij het vraagt zeg je gewoon sorry elke keer als ik hier ben is hij zo rustig misschien moet ik hier vaker komen en maak je er gewoon een grapje van.. zo kwets je ook niemand toch!
  Vindt het trouwens wel zo beleefd van je schoonvader dat hij het eerst nog aan je vraagt want hoeveel mensen en ook vreemden er nog ongevraagd aan je buik zitten verbaasd me nog steeds.
  Ik heb het truitje van de supermom collectie met do no touch er in het groot op is ook duidelijk genoieg hoor voor veel mensen hahahha
  succes


  reisa
  Bijdrager
  #4208423 Quote

  Gewoon eerlijk zeggen. Jouw lijf, jouw buik. Niet omdat je zwanger bent mag iedereen daar zomaar aan zitten.
  Ik zou er ook niet aan moeten denken. Mijn antwoord zou gewoon duidelijk nee zijn.
  Leer voor jezelf opkomen. Als de baby straks geboren is dan wil ook iedereen aan de baby zitten, ook wildvreemden! En ook dan moet je nee kunnen zeggen.


  MissM
  Bijdrager
  #4208463 Quote

  Het valt mij ook op dat veel mensen gewoon aan mijn buik zitten, dit zijn dan wel bekende maar ze zeggen dan meestal mag wel ff voelen toch?
  Nou heb ik er geen vervelend gevoel bij maar het viel me wel op, kan me het voorstellen dat iemand het niet opprijsstelt…

  #4208474 Quote

  Het valt me hier ook op dat, gelukkig bekenden, zo ineens aan mijn buik gaan zitten voelen. Nu zijn het gelukkig bekenden maar ik vind het toch een beetje apart allemaal, en heb dat ook gewoon gezegd dat ik graag heb dat ze dat eerst even vragen.
  Vreemden zou ik dan ook echt niet aan mijn lijf laten zitten. Dat je als vrouw zwanger bent betekent niet dat iedereen dan zomaar aan jou (en straks aan je kindje) mag zitten, en het is geen schande om dat te zeggen hoor.

  #4208594 Quote

  Ik sluit me bij CAAT85 aan, de handen van je schoonvader zo’n eind onder je navel… Das toch helemaal niets! Gewoon zeggen dus dat je dat niet prettig vind!

  Ik erger me zowieso dood aan alle mensen die van mening zijn dat de buik van een zwangere vrouw een soort publiek eigendom is!! Als er geen baby in zit, ga je toch ook niet zomaar andermans buik aanraken!!

  #4208854 Quote

  Hoi,

  Ik zou inderdaad als je het niet durft te zeggen of je het vervellend vind dat je de baby niet voelt schoppen. Ik zou er ook niet op staan te wachten dat mijn schoonvader aan mijn buik ging voelen.
  Vorige week liep ik in de supermarkt met mijn zoontje en toen kwam er een wild vreemde vrouw naar me toe en legt een hand op mijn buik en zegt tegen mijn zoontje wat leuk dat je een broetje of zusje krijgt. Ik snap niet dat vreemde mensen dat doen het zou niet eens in me op komen!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen