Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1453131 Verschillend Buikgevoel

 • Auteur
  Berichten
 • #2459133

  Aankomende woensdag ben ik 20 weken zwanger en alweer op de “helft”. Wat ik heel opvallend vind ik dat ik zo’n verschillend “buikgevoel” heb. ’s Ochtends vergeet ik (o.a. door twee roondlopende jongens) dat ik zwanger ben en stoot ik mijn buik zelfs wel eens. Ik voel me goed ne denk er wellicht daarom niet aan. Maar tegen de avond, na het avondeten heb ik een heel ander gevoel. Een vol gevoel, mijn buik voelt groot en ik voel me dikker dan s ochtends. Zelf vind ik het best gek. Nog meer mensen met deze ervaring of iets anders?

  Groeten Annemieke

  #4208553 Quote

  Ik heb ook het idee dat naar mate de dag vorderd mijn buik groeit, alsof ik overdag steeds meer water vast houd. (Wat er overigens ’s nachts in 3 keer ook weer uit moet) Waardoor ik ’s avonds dikker ben als ’s morgens. Dat merk ik ook aan mijn kleren. Ik draag behalve de broeken nog mn gewone shirts maar wat ’s ochtends nog prima zat blijkt halverwege de middag te krimpen.

  #4208556 Quote

  Herkenbaar. Ik had dat gevoel al bij een week of 10. Als ik ’s ochtends mensen tegen kwam, zeiden die “je ziet helemaal nog niets”. En ’s avonds kreeg ik te horen “zo zo jij groeit snel”.

  #4208577 Quote

  Ik lijk einde van de dag ook dikke dan ‘wanneer ik op sta Maar mijn buik is ook wat harder einde van de dag misschien da hij daar door groter lijkt

  #4208595 Quote

  Ik herken wat je zegt. Bij mij komt dat geloof ik door m’n darmen. Daar zit ’s avonds naast eten ook meer lucht in, waardoor m’n buik helemaal vol en strak aanvoelt. Zo erg dat ik er soms kramp tussen m’n onderste ribben door krijg. De VK zegt dat dit voor jezelf lastig is, maar voor de baby absoluut geen kwaad kan.

  #4208850 Quote

  Hoi,
  Ja ik herken het ook wel wat je zegt.
  Weet ook niet helemaal waar het aan ligt zou inderdaad goed kunnen dat het door je darmen komt.

  #4209095 Quote

  het is heel normaal dat je buik savonds groter is dan sochtends. na de nacht is al het voedsel wat je door de dag heen gegeten hebt verwerkt en getransporteerd. je spijsverteringskanaal is dan weer een stuk leger, over de dag heen vul je het spijsverteringskanaal weer op. daardoor heb je savonds een dikkere buik en een vol gevoel.

  ik heb het zelf ook en krijg savonds vaak jeuk aan mijn buik huid omdat mijn vel zo strak staat.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen