Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1453623 Help Verkouden

 • Auteur
  Berichten

 • twiki
  Bijdrager
  #2459625

  Helaas heb ik Olivia aangestoken met mijn verkoudheid en het is nu 1 groot drama om haar flesjes te drinken. Gemiddeld houd ik na een grote strijd van een half uur nog 40 cc over van de 230cc.
  Het lijkt alsof het door haar verstopte neus komt, maar helemaal zeker weet ik het niet.
  Heeft iemand tips? Zoutoplossing en luuf al geprobeerd, lijkt niets te helpen.

  x Martha


  twiki
  Bijdrager
  #4208983 Quote

  Ik ben ook al een tijdje bezig met de neusspray hoor 🙂
  Al een aantal dagen een paar keer per dag, maar het snot komt nu eindelijk haar neus uit. Ook het neuspeertje nog gebruikt. Net weer een strijd gehad en 50 cc over. En huilen in bed, dat doet ze ook niet vaak. En natuurlijk is mijn peuter ook aan het zeuren vandaag. Bleeegh.

  Maak me gewoon een beetje zorgen omdat ze al niet zo’n grote eter is en niet echt veel vet heeft.
  Misschien ga ik wel pap met een lepeltje proberen straks.

  Dankje voor je reactie!

  #4209030 Quote

  Ach gossie, wat zielig voor wat wuppie (en voor mama ook wel een beetje 😉 je zou idd dat ui kunnen proberen, dat helpt wel goed om de luchtwegen op te maken.

  wat ik wel eens deed met Heather -de oudste- als die echt niets wilde, was een fruithap met banaan aanlengen met wat melk of diksap. Zo krijg je een dunne pap die door de banaan erg zacht is voor de keel en zo kreeg ze toch wat binnen.

  Sterkte!

  (ps, je hebt wel thijmsiroop die ook geschikt is voor babies, maar dat wist je vast al.)


  twiki
  Bijdrager
  #4209053 Quote

  De pap met een lepeltje was geen succes. Maar inmiddels denk ik dat het toch een tandje is waar ze last van heeft. Ze had hele groene vieze luiers en net weer enorm kauwen op alles. Slapen was ook een drama. Zetpil werkte ook niet 🙁

  Hebben de andere kindjes ook problemen met drinken bij de doorkomende tandjes? Mijn oudste had dit niet, maar die was ook wat maandjes ouder toen ze haar eerste tandje kreeg.

  Heb net een uur gedaan over de fles en had uiteindelijk nog 20 cc over maar echt met ik weet niet hoeveel pauzes gedaan. Blij dat ik morgen weer kan werken en het papadag is 😉

  @mamaW: dankjewel voor je reactie!
  Ik had toevallig gisteren nog een bananenhap geprobeerd bij haar maar ze had daar ook al weinig zin in, maar kan inderdaad aanlengen nog proberen.

  #4209054 Quote

  En vergeet niet om een paracetamolletje te geven…. dat maakt ze ook wat rustiger… mijn kleine ukje heeft nu keelontsteking… heel zielig!

  #4209056 Quote

  Zowel Jasmijn als Heather hebben alle twee enorm lopen te rotzooien met de tandjes. Jasmijn schreeuwde het -door de paracetamol heen!- uit van de pijn en Heather had zo’n last van die rare luiers dat ze compleet ontvelde billetjes had. Nou was het gebit van Heather wel compleet met een jaar, dus toen waren we er wel vanaf, maar ik zal heel eerlijk zeggen dat ik in het eerste jaar er meer paracetamol doorheen heb gejaagd dan in de drie die erna kwamen.

  Soms zit er gewoon niets anders op dan door de zure appel heenbijten en blij zijn dat er een morgen komt. Vooral als die morgen papadag is!

  @babette, achhhhhh, wat zielig voor dat prulletje!

  #4209064 Quote

  mmmm, kom ik nog een keer met mn grootmoeders tip: een druppeltje jonge jenever op het doorkomende tandje…..dit verdooft de pijn (in elk geval lang genoeg om een fles te geven!)…..kan me voorstellen dat je denkt ‘ik ga mn kleine ukje geen jonge jenever geven’, maar omdat het maar een druppeltje is kan het echt geen kwaad en heeft het alleen een verdovende functie…..en dan als het is om je kleine voldoende voeding te kunnen geven op een ontspannendemanier………baat het niet dan schaadt het niet zou ik zeggen!

  en dat van die ui werkt ook écht!! Liam is zo’n beetje verkouden geboren, haha en we hebben hier al heel wat uien verbruikt! 1 Nachtje en je ziet/merkt het verschil!!!

  succes!!!

  liefsssss


  twiki
  Bijdrager
  #4209074 Quote

  Goeie tip liefkleintje, maar ik heb geen jenever in huis 😉 En om nu een fles te kopen voor een paar drupjes… 😉
  Werkt andere alcohol ook? We hebben wel whiskey in huis (van manlief).

  Wat sneu Babette!! Heeft ze antibiotica of kijken ze het aan?

  #4209114 Quote

  hahaha, whiskey werkt denk ik hetzelfde, maar schoonmaakalcohol zou ik niet doen hoor!

  Wat een ellende zeg! Zielig dat je kleine fruppie zo ongelukkig is van verkouden en tandjes tegelijk. Bij verkoudheid tel ik altijd de dagen. Max. 5 dan heb je het ergste wel gehad. Verder geen tips, je moet er door heen…

  Geef haar maar een extra knuffel 🙂

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen