Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1454193 Net Zwanger En Werkloos Geworden

 • Auteur
  Berichten
 • #2460195

  Hallo allemaal,

  We zijn zwanger en nog maar net; zo’n 5 weken nu. Het vervelende is echter dat ondanks dat het super gewenst is dat ik helaas werkloos ben geworden. Ik hoorde begin deze week dat door faillisement mij helaas ontslag moest worden gegeven.

  Nu is dan ook de grote vraag. Moet ik nou wel of niet melden dat ik zwanger ben bij een nieuwe sollicitatie, Nou ben ik het liefste 100% eerlijk, maar tegelijkertijd ben ik bang dat ik door de zwangerschap zal worden afgewezen. Misschien zullen ze dat dan niet letterlijk zeggen, maar toch. Weet iemand wat de rechten en plichten zijn omtrent een zwangerschap?

  met vriendelijke groet,

  aukus

  #4209548 Quote

  Je hoeft het absoluut niet te vertellen…
  of het slim is dat is natuurlijk aan jou.

  Je baas zal achteraf weten dat jij al wist zwanger te zijn. Maar aan de andere kant maak je natuurlijk veel meer kans als je niks zegt!
  Sterkte

  #4209557 Quote

  Je bent inderdaad niets verplicht maar wil je zelf op die manier aan een nieuwe baan beginnen.
  Je baas komt er toch achter en die is natuurlijk niet gek, die snapt dat je het bewust niet gezegt hebt. Lijkt mij dat je meteen al een beetje scheven verhoudingen krijgt.

  Succes met het vinden van een nieuwe baan!

  #4209559 Quote

  Ik zou gewoon hetgene zeggen wat je hebt opgeschreven.

  Voorbeeld:
  Ik kan het natuurlijk niet zeggen, omdat er dan een kans bestaat dat u niet met mij in zee wil. Aangezien ik dan al over een paar maanden met verlof zal gaan, maar ik vind eerlijkheid het belangrijkst en ik denk dat dit bedrijf dat ook wil uitdragen.

  Zo heb je misschien ook nog een stapje voor op de rest, omdat je de normen en waarden van het bedrijf benoemd 🙂

  Succes!

  #4209581 Quote

  Hoi,

  Je bent niet verplicht het te melden tot ik geloof 6mnd, maar dat kan je nakijken/navragen bij de ww.
  Ik zou een afspraak maken bij het cwi, zodat hun kunnen kijken wat je het beste kan doen, je bent wel sollicitatie plichtig.
  Hoelang heb je recht op ww? Als je ziek/tijdelijk arbeidsongeschikt wordt tijdens je zwangerschap wordt je ww stopgezet en ga je de ziektewet normaal in!
  Misschien kun je eerst een tijdelijke baan krijgen of kan het cwi je zwangerschapsverlof opvangen zodat je toekomstige baas dat er niet bij hoeft te nemen, maar ik weet niet hoe de regelingen op het moment zijn, ik heb zelf 6jr geleden hetzelfde meegemaakt.
  Wat rian zegt vind ik ook een goede, alleen zakelijk gezien kost het gewoon geld/risico en daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten.

  Veel succes meid, laat je even wat weten!
  En gefeliciteerd natuurlijk nog, sorry

  Gr MJ

  #4209591 Quote

  Ten eerste van harte gefeliciteerd!

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet precies weet wat je moet doen. Bij mij was het geval dat mijn contract ten einde liep, ik heb mijn mond gehouden tot mijn contract verlengt werd en toen pas tegen mijn werkgever gezegd dat ik zwanger ben. Anders weet ik zeker was mijn contract nooit verlengt. Je bent niet verplicht je baas in te lichten tot 6 weken voor je verlof!

  Als ik in jou situatie zat had ik niets gezegd!
  Je bent nog zo vroeg in je zwangerschap, normaal zeg je het ook pas na ong. 12 weken tegen je baas. Je moet je zelf beschermen. Tuurlijk is eerlijkheid het mooiste, maar zo werkt het helaas niet in deze tijden.

  Doe waar jij je zelf goed bij voelt, en anders kan je de optie van Rian nemen!

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4209601 Quote

  hartelijk gefeliciteerd.

  Ik zit qua werk in het zelfde schuitje. NIet dat mijn werkgever falliet is maar die wil me wel kwijt. Nu ben ik naar een onafhankelijk buro gegaan om juridische advies in te winnen en die gaven mij de volgende link om is op te kijken en eventueel vragen te stellen.
  http://www.juridischeloket.nl

  sterkte en probeer toch te genieten.

  Leonie

  #4209603 Quote

  Hier een P&Oer.
  Je bent niet verplicht om het te zeggen, sterker nog in een sollicitatiegesprek mogen ze je niet eens vragen of je uberhaupt kinderwensen hebt.
  Maar vanuit een goed werknemerschap is het wel zo netjes om het te vertellen, zeker als je met je baas op goede voet wilt staan. Een baan beginnen op een leugen kan nooit de baan van je leven worden. Je bent namelijk als zwangere beschermd, en je mag dus niet om die reden ontslagen worden, maar een werkgever mag je dus wel ontslaan na je contract omdat je bv niet goed functioneert of omdat de functie komt te vervallen, zeg maar. Naar mijn idee vinden ze wel een reden om het niet op je zwangerschap terecht te laten komen.
  En wat dat aan gaat zijn werkgevers slim
  Maar meid waar maak je je druk om. Ik ben nu 35 weken zwanger, ik ben voordat mijn verlof in ging 5 weken in de ziektewet geweest, vanwege zware oedeem en klachten die bij een zwangerschapsvergiftiging horen En ik kan je vertellen het idee dat ik dus nog had moeten werken!!! Moest er niet aan denken nu achteraf ik ervaar deze zwangerschap als best pittig.
  En tja je zal misschien wat tijdelijke banen kunnen doen maar het zou helemaal niet zo gek zijn hoor, geloof me om te genieten van WW terwijl je zwanger bent. Gewoon aan je sollicitatieplicht voldoen en gewoon vertellen dat je zwanger bent. Juist zodat ze je af wijzen en jij lekker kan genieten van je zwangerschap. Ik zou de positieve kant ervan inzien. En tja, liever dat jij een uitkering trekt als mede zwangere, want daar gun ik mijn belastingcenten wel aan.

  succes meid, enne is het wel je droombaan waarop je solliciteerd gewoon eerlijk zijn, daar kom je het verste mee.


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4209629 Quote

  Ha meid,

  Ik zou het inderdaad ook melden. Zeker als je op een fulltime functie solliciteert. want dat zou betekenen dat je in die functie over een aantal maanden parttime terug komt. Dat vind ik wel belangrijk voor een baas om te weten.
  Bij een parttime functie zou ik twijfelen, aangezien je ook nog maar zo kort zwanger bent. Maar als je de 12 weken gepasseerd bent zou ik het dan ook zeker vertellen.

  En heerlijk thuis zijn tijdens je zwangerschap kan ook heel lekker zijn hoor. Het lijkt me best heftig van baan en baas te veranderen tijdens je zwangerschap. Je weet niet wat je nog te wachten staat en het is dan best lekker als je een goede verstandhouding hebt met je collega’s. Als je nog aan het wennen bent en nog niet weet wat je aan ze hebt kan je dan gemakkelijk zo je eigen grenzen overgaan.

  Dus ja… wel melden! De kans is wel groot dat je dan geen baan vind, maar dat hoeft echt geen straf te zijn!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen