Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1454935 Pyama

 • Auteur
  Berichten
 • #2460937

  Hallo,

  Ik vroeg me af wanneer jullie je kleine een pyama aan gingen trekken. Onze dochter is nou 4 weken oud en slaapt nog lekker in haar kleertjes. Ik ben gewoon nieuwschierig naar jullie ervaring.

  groetjes

  #4210312 Quote

  Met dit warme weer slaapt ze alleen in haar romper. Volgens mij ben ik pas toen het kouder werd, begonnen met een pyama (toen was ze een maand of 6 denk ik)
  ik vond het veel te veel gedoe om zo’n kleintje telkens om te kleden.

  #4210330 Quote

  mijn kleine vent is nu 14 weken.
  hij slaapt altijd in een slaapzak omdat hij zichzelf anders snel wakker ‘schopt’….
  hij heeft daar gewoon een rompertje onder of een shirtje met lange mouwen, pyama’s doen wij (nog) niet aan.

  groetjes Diana

  #4210338 Quote

  Mijn dochter ging eigenlijk pas in pyama toen ze naar het grote bed ging. In de ledikant had ze een slaapzak met het rompertje dat ze die dag aan had…

  Dus hier pas pyama met 1 jaar en 4 maanden (toen ging ze naar het grote bed)

  #4210520 Quote

  mijn kleine meid ligt ook in slaapzak omdat ze midden in de nacht haar hele bed door ging en dan wakker werd omdat ze met haar hoofd tegen het einde lag of de voeten door de spijlen, ze heeft daar gewoon een romper onder en tijdens echt koude nachten een bovenstukje van een pyama over de romper en dan de slaapzak.

  groetjes non m.v alyss 16 wk


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4210582 Quote

  Bij ons trok ik een pyjama aan toen ze van 7 tot 7 ging slapen. Dan maken ze een lange nacht en dan hoeft er niet meer uit. dat vond ik een goed moment!

  read more image Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes
  #4210584 Quote

  Eigenlijk hebben kinderen helemaal geen pyjama nodig. Dat doen wij zelf omdat we denken dat het zo hoort. Maar eigenlijk staat er helemaal geen tijd voor. Het voordeel is dat een pyjama meestal van lekkere stof is. Dus als kinderen eenmaal spijkerbroekjes enzo gaan dragen kun je ze niet meer met hun kleren in de slaapzak leggen.

  Ik heb mijn kleine (7 maanden) nog nooit in een pyjama gelegd. Maar ga dit in de winter wel doen. Nu ligt hij nog gewoon in zijn slaapzak met romper. en als ik denk dat het te koud is laat ik zijn tshirt aan. Maar in de winter is het kouder dus dan is het denk ik wel lekker.

  Kleine baby’s kun je nog gewoon lekker met hun kleren in bed leggen. Deed ik ook altijd. Mijn zoontje is in de winter geboren dus dan was het ook wel echt nodig. En die kleding is nog zo lekker zacht en soepen dat ze geen pyjama nodig hebben. Maar vind je het leuk dan moet je het lekker doen hoor. Kan totaal geen kwaad.

  Succes.

  gr

  #4213957 Quote

  Wij doen ons zoontje wel een pyjama aan. Daarmee zijn we begonnen toen hij twee maanden oud was en hij is nu bijna vier maanden. Het is inmiddels een vast ritueel geworden dat hij om 19:00 zijn pyjama aan krijgt en om 08:00 kleden we hem weer gewoon aan. Hij weet zo precies wanneer het bedtijd is en wanneer het dag is. Doe waar jij je goed bij voelt en vooral waarbij jullie plezier hebben.

  #4216926 Quote

  geen idee wanneer ik er mee begon.
  ze sliep eerst in romper en slaapzak (trapt alle dekens weg) en safe-t-sleep (dwaalt anders de hele nacht door het hele bed) vanaf week 8?
  en toen het frisser werd een lekkere pyama, die is wat ruimer en zachter dan kleding dus lekkerder.

  nachts geeft de babyfoon 19 graden aan op haar kamer, maar ze heeft koude handjes en ik vind het zelf ook koud. dus ze heeft een lente-herfst slaapzak (de zomerslaapzak was heel dun)

  laatst was het ochtends ijskrabben bij de auto’s, dan kijk ik nachts wel hoe warm ze het heeft om evt dekentje extra te doen. als ze diep slaapt kan een deken.

  groetjes sabine

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen