Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1455085 Babyzwemmen

 • Auteur
  Berichten
 • #2461087

  Hallo,

  Als ik straks bevallen ben en me kindje is oud genoeg wil ik graag gaan babyzwemmen, nou hoorde ik van iemand dat dat niet goed is en dat 30% van de baby’s gehoorbeschadeging kan oplopen, weet iemand hier meer van??


  reisa
  Bijdrager
  #4210459 Quote

  Gehoorbeschadeging? Dat heb ik nog nooit gehoord. Wel dat de choordampen in het zwembad niet al te best zijn voor de longen en er een grotere kans is op astma bijv.
  Ik heb met allebei mijn dochters op baby/peuterzwemmen gezeten. Ze hebben allebei geen last van hun longen of oren.

  #4210472 Quote

  Daar heb ik ook nog nooit van gehoord. Ik heb met mijn dochter babyzwemmen gedaan vanaf dat ze 1 was (eigenlijk dus geen baby meer….) Heerlijk vinden die kleintjes het. Als het kwaad kon zouden ze het vast niet aan bieden toch?

  #4210490 Quote

  Hoi,

  Ik doe al jaren aan babyzwemmen en daar heb ik nog nooit van gehoord.
  Ik begon wel pas met 6mnd, sommige zwembaden kun je vanaf 3mnd terecht maar dan kunnen ze zichzelf nog niet zo goed warmhouden!

  Gr MJ

  #4210619 Quote

  Ben met mn oudste zoontje met 6 maanden begonnen met zwemmen en zwemmen nog steeds (hij is nu 2.5) en heb nog nooit problemen gehad met zn longetjes of zn oortjes.
  Hij vind het heerlijk en geniet er echt van!

  #4210653 Quote

  hoi, het enige wat ik gehoord heb is dat je zowiezo moet wachten tot ze de eerste prikjes gehad hebben maar of dit ook zo is weet ik hniet zeker..

  groetjes non

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4210655 Quote

  hoi, het enige wat ik gehoord heb is dat je moet tot ze de eerste prikjes gehad hebben maar of dit ook zo is weet ik niet zeker..

  groetjes non

  #4216810 Quote

  Hoi,

  Daar heb ik nog nooit van gehoord hoor..
  Wij zijn voor het eerst gaan zwemmen toen mijn zoontje 7 weken oud was, heel leuk om iets leuks te kunnen doen samen! Je moet dan inderdaad wel goed de temperatuur in de gaten houden, het was een extra verwarmd badje en we zijn maar 10/15 minuten in het water geweest. Meer gedoe met aan- en uitkleden dan dat je echt aan het zwemmen bent dus, maar ik vond het erg leuk.

  Nu is mijn zoontje 10 maanden oud en vanochtend zijn we weer wezen zwemmen. Hij vindt het echt fantastisch! Hij gilt van plezier, spartelt in het rond en slaat op het water. Daarna heeft hij ruim 2 uur als een roos geslapen, dat vindt mama ook wel leuk 😉

  Kortom: ik zou me niet te bang laten maken door alle adviezen enz. Goed je kindje in de gaten houden en lekker tegen je aan houden zodat hij/zij niet bang wordt of zo. En verder lekker genieten!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen