Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1455699 Andere Auto

 • Auteur
  Berichten
 • #2461701

  Hoi meiden,
  In januari krijgen wij ons derde kindje. We hebben nu een opel astra station, maar naar mijn idee krijgen we daar geen 3 zitjes naast elkaar op de achterbank. Hebben jullie misschien ervaring bij welke auto er wel 3 zitjes naast elkaar op de achterbank passen?

  #4211100 Quote

  Hoi,

  lastig is dat hè? Wij krijgen in januari ook ons derde kindje en ook wij zijn benieuwd of dat past bij ons in de Ford Focus station. Onze oudste is dan ruim 4 en zit al een tijd op een stoelverhoger, de 2e is dan bijna 3 en past ook op een stoelverhoger, al is dat niet ideaal. Op deze manier past wel de maxi cosi achterin erbij. Met de 2e nog in de gewone autostoel past het nog wel precies maar is het wel een gedoe om alle stoeltjes vast te krijgen. Maar goed, we zitten niet heel vaak met zijn allen in de auto dus dat gepruts hebben we niet heel vaak.

  Groetjes Danielle

  #4211137 Quote

  Bekend probleem, wij hebbel een ook een opel astra (geen station) en zijn ook al aan het puzzelen hoe we dat gaan aanpakken. Onze oudste is aan de kleine kant voor ‘r leeftijd, dus stoelverhoger is nu nog geen optie. Maar wie weet heeft ze een groeispurt voor januari…

  #4211336 Quote

  Ook wij hadden dat probleem, we reden een Saab 93. En omdat wij straks dus ook nog 3 kids in een kinderzitje hebben moesten wij ook aan een andere auto.
  Omdat de meeste auto’s een verhoging in het midden hebben, kom je al gauw met je gordels in de problemen. Die zitten vrij dicht naast elkaar waardoor je er nooit meer bij komt.
  Wij hebben dus nu een Peugeot 307 sw gekocht, die heeft 3 losse stoelen achterin, die je ook afzonderlijk van elkaar kunt verstellen. Deze en de Renault scenic of de Opel Zafira was onze enige optie in deze gewichtsklasse.
  En anders kom je al snel in de “zware”bakken zoals de Renault Espace, of een Volkswagen touran.


  MissM
  Bijdrager
  #4211968 Quote

  Ja ik zou ook kiezen voor een auto met 3 losse stoelen. Dan heb je meer plek. Succes ermee!

  #4213487 Quote

  Wij dachten dat probleem ook te hebben en bij ons pasten er geen drie zitjes op de achterbank en we hebben een aardig brede auto. Maar ik weet niet hoe oud jullie oudste is als de baby komt, maar als hij of zij tenminste drie jaar oud is en er al twee kinderstoeltjes op de achterbank aanwezig zijn mag de derde zonder stoeltje wel in de gordel achterin zitten. Maar deze regel geld alleen voor Nederland, voor de andere landen gelden andere regels en moet je vaak wel drie zitjes hebben. ik weet niet meer op welke site ik dit heb gelezen maar ik heb gegoogled op ”drie kinderzitjes op de achterbank”.

  #4213493 Quote

  Op de site van de anwb staat dat je kinderen alleen zonder stoeltje mee mag nemen als het niet structureel gebeurd, bv als je een vriendje van school mee wilt nemen of met een kinderfeestje…
  De oudste is bijna 5 en de jongste nu, straks de middelste is net 2 als de derde wordt geboren.
  Oudste gaat dan denk ik op een zitverhoger, maar dan zonder de achterbank, misschien dat t dan net past, we gaan het dit weekeinde even uitproberen!!

  #4213495 Quote

  Ja dat mag in Nederland maar zou je dat zelf doen? Ik dus niet he, je weet maar nooit.

  Wij hebben hetzelfde probleem en zijn hard wezen zoeken naar een ander.
  Tot we de maxi-cosi erbij gehaald hebben en zijn wezen puzzelen. Wij passen als volgt (in een ford mondeo wagon): in het midden de Toby en dan aan de ene kant de stoelverhoger en aan de andere kant dus de maxi-cosi. Het is niet geweldig maar het staat allemaal stevig en veilig. Kunnen wij nog even een jaartje sparen voor een grotere auto.

  Wat je ook nog kan doen is van de meerijdersstoel voorin de airbag laten uitzetten. Dan kan de baby voorin en een van jullie tussen de twee andere in.

  #4213634 Quote

  Bij ons zitten er dan nog 2 in de Toby, en dan de maxi cosi dat ging echt niet in onze oude auto.
  En gelukkig kan ik voorin de airbag uitzetten, dus als manlief niet mee is kan dat ook nog. Maar nu hebben we genoeg ruimte achterin.
  Maar vanaf wanneer mag een kind op de verhoger?
  Onze dochter wordt eind nov 4, en is klein voor haal leeftijd, net 1 meter, en nog geen 14 kg.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen