Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1467351 Kinderopvang

 • Auteur
  Berichten
 • #2473353

  hoe gaan jullie het straks doen met kinderopvang?

  mijn dochter gaat twee dagen naar de creche (waar ik ook werk) en een dag naar oma.
  hopelijk word het plan om de toeslag straks te verlagen afgewezen, want wij zijn er behoorlijk afhankelijk van. hoe is dat bij jullie?
  ik kan helaas niet minder gaan werken om voor de kids te zorgen. en als de opvang straks minder vergoed wordt kunnen wij het ons niet veroorloven. oma kan helaas ook niet vaker oppassen.
  Hmmm wat een dilemma!! zat er niet op te wachten dat ik me daar ook nog druk om moest gaan maken.

  #4222797 Quote

  omdat ik onregelmatig werk( in de zorg) heb ik een flexibele oppas nodig.
  oma en een tante passen op als ze kunnen want die werken ook in de zorg. en anders heb ik nog de vaste oppas die we zwart uitbetalen.

  soms heb ik weken helemaal geen oppas nodig en andere weken bijna elke dag dus dit is echt super handig,


  MissM
  Bijdrager
  #4222883 Quote

  Ik zit ook met dit probleem…
  werk zelf in de zorg en dus onregelmatig maar kan gelukkig regelen dat ik wel 3 vaste dagen door de weeks kan werken. alleen heb ik soms maar een halve dag opvang nodig en betaal ik voor 3 hele 🙁 ik hoop dat ze dus niet te veel gaan korten in de belastingteruggave want dan moet er bij ons ook een dag af en dan hulp vragen aan de oma’s wat we liever niet doen. We willen niet dat ze vast oppas zijn nl.

  #4222948 Quote

  In eerst instantie hebben wij 1 dag oppas nodig, dit wordt mijn schoonvader, die is thuis en heeft er helemaal zin in, als hij een keertje niet kan, heb ik me stiefmoeder achter de hand. Ik hoop voor diegene die echt opvang nodig hebben dat het niet gekort wordt!

  #4222950 Quote

  Myrthe en straks nummer 2 gaan 1 dag naar oma en 1 dag naar opvang.
  Myrthe ging eerst 2 dagen, maar slaapt daar niet, en was niet te genieten in het weekend. Ben dus dag minder gaan werken.
  Als ze heel veel korten stop ik met werken, zoveel verdien ik niet. Vraag me sowieso af hoeveel we straks van mijn salaris overhouden als de tweede er is.
  Maar goed, komt tijd, komt raad.

  En inderdaad, anders “zwarte'” oppas zoeken…..

  Liefs

  #4222951 Quote

  Haha staat raar, ik bedoel oppas zoeken die je zwart kan uitbetalen

  #4222974 Quote

  Ik werk op de tijden dat mijn man thuis is. Hij is chefkok en werkt meestal vanaf 11.30 en ik werk ontbijtdiensten en ben dan alweer thuis. Verder werk ik op zijn vrije dagen. Soms hebben we op zondagochtend een uurtje oppas nodig, dan komt er een meisje uit de buurt of opa en oma passen even op.


  reisa
  Bijdrager
  #4222978 Quote

  Nu past mijn vader 1 dag op en gaat Emma ook 1 dag bso en Renske 1 dag kdv. Vanaf 1 november gaat mijn vader met de VUT en krijgen wij het heel luxe, mijn vader gaat dan 2 dagen oppassen.

  #4223027 Quote

  Wat een problemen allemaal qua opvang! Ik had er helemaal niet bij stil gestaan dat dat zoveel invloed zou hebben. Gelukkig werk ik thuis en vang ik zelf kinderen op. Ik woon in een nieuwbouw wijk dus kinderen genoeg. Ook als ze minder gaan uitbetalen. Ik duim met jullie mee!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct