Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Van donderwolk gevallen, eindelijk roze wolk in zicht!!

 • Auteur
  Berichten

 • Vissen..
  Bijdrager
  #2480889

  Nou wat een hectiek zeg, na zo’n bevalling!!
  Kraamhulp die ziek naar huis gaat, hele dag alleen (boerderij leven gaat gewoon door, zitten nu in topdrukte dus mijn man was er ook niet). Volgende dag pas 11 uur nieuwe kraamhulp, moet haar nog delen ook met een ander gezin. Dus elke dag komt ze pas 10.15. Dat er zoveel zieken zijn en er een geboorte golf is heb ik geen boodschap aan, maar ik moet het er wel mee doen! 🙁
  Temperatuur van 39,6. Blijkt een borstontsteking te zijn.
  Ons meisje is errug gulzig, dus aanhappen doet ze eerst 10 keer voordat ze echt aan het drinken gaat. Auw auw! Dus beide tepels kloven.. :-S
  Penciline gekregen voor de ontsteking, borstkolf gehuurd, tepelbeschermers gehaald.
  Volgende dag andere borst onstoken. Loop nu al 5 dagen met borstontsteking, de ene is bijna over, maar de andere is nog volop aan ’t ontsteken. Melk dus eerst door een zeefje voordat ik het aan ons meisje kan geven.
  Ze is wel een stuk rustiger als ik de gekolfde melk uit een flesje geef, dat is dan wel een voordeel. Want dan krijgt ze meteen wat. Anders is het huilen, krijsen. Niet om aan te horen, en daar word je niet vrolijk van als je zo je borst moet geven.
  ’s Nachts meld ze zich om de 2 of 3 uur. Dat betekend eerst kwartier de fles geven, dan kolven 3 kwartier lang, 1 uur of 2 uur slapen en het ritueel begint opnieuw.
  Gelukkig heb ik nu al 2 nachten zoveel van te voren af kunnen kolven dat ik ’s nachts maar 1x tussendoor hoef te kolven, zodat ik iets meer nachtrust kan pakken.
  Verders gaat alles goed met onze meid, ze word steeds rustiger en slaapt nu iets makkelijker, beter. Maar leuk is anders, tijd van genieten is nu eindelijk aangebroken, en dat na bijna 2 weken…
  Hoop dat ’t bij jullie allemaal iets beter vergaat.
  Zo, ik ben mijn verhaal weer even kwijt.. 🙂
  Liefs!

  #4230249 Quote

  zo hey wat een verhaal!nou hoop dat er snel rust in de tent is
  sterkte ermee!!
  xxx


  Tilly2
  Lid
  #4230459 Quote

  Hey Vissen,

  Nou, dat si wel heftig zeg! Ik geef ook bv en ik moet zeggen het valt me erg zwaar. Julie hapte ook tig keer aan voor dat het goed ging en zit dus ook met kloven. INmiddels voed ik met tepelhoedje en dat scheelt heel veel, maar nu heb ik bv anderhalfuur geleden gevoed en ik voel ze nog branden….Overdag doet ze het super! om de 3u eten en dan 15min wakker, vervolgens in haar bedje en dan meldt ze zich keurig 2u later, maar ’s nachts…..lijkt dit ritueel niet te lukken. Ik ga nu de laatste voeding omzetten naar flesvoeding zodat mijn vriend die kan geven en ik even paar uur door kan trekken. PLus dat ik langzaam ga afbouwen. Ik voel me gewoon niet helemaal top bij het geven van bv. Heb haar iig de start mee kunnen geven, plus dat het afbouwen ook niet met een dag zal zijn.

  ondertussen zit ik wel op een roze wolk hoor ;). Vanmiddag lekker wandelingetje maken. En nu eerst maar snel douchen voordat madame alweer wakker wordt.

  Geniet ze!


  Irene1978
  Bijdrager
  #4230752 Quote

  Hoi Vissen,

  Wat een rotverhaal bah. Ik zit echt nu al 11 dagen op een roze wolk. Bij mij gaat de BV super en ik vind het erg gezellig. Het voordeel bij mij is dat ik tijdens de laatste maanden van de zwangerschap ieder uur wakker was en dat ik nu eindelijk eens drie uurtjes achter elkaar kan slapen. Dat is een weelde!
  Ook onze kraamzorg was geweldig. Wat jammer om te lezen dat het bij anderen niet zo gaat, want je moet echt gaan genieten, ze worden zo snel groot!

  Groetjes, Irene


  Tilly2
  Lid
  #4231385 Quote

  Gaat steeds beter hier!! nachten worden beter, whiehoe. Bv nog steeds afbouwen, probeer de ochtend en avondvoeding er voorlopig nog wel in te houden, heerlijk rustmomentje voor ons 2-tjes.

  liefs!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct