Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

15 Maanden En Elke Nacht Gillend Wakker

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker368817
  Bijdrager
  #5710661

  Hoi allemaal,

  ik zit best met een probleem, Ons zoontje Riff heeft altijd goed geslapen en overdag slaapt hij nog heel goed ( tussen 12.00 en 15.00) maar hij wordt sinds 2 maanden elke nacht gillend wakker, niet huilend maar echt gillend. We hebben hem al korter laten slapen en voor het slapen nog een fles gegeven maar niets helpt.

  Heeft iemand hier ook ervaring mee. Wij weten eigenlijk niet meer  wat te doen en gaan volgende week naar een Osteopaat. Overdag merken we niks aan hem, vrolijk en goed eten en drinken. Met zijn zus is hij ook graag samen aan het spelen.

  Ik hoor het graag 🙂


  Ajsat
  Bijdrager
  #5710695 Quote

  Ikzelf heb vanaf mijn 9e een nonrem parasomnie. Ik gil niet dagelijks maar wel regelmatig. Een slaapstoornis kan dus zomaar ontstaan…


  Sammie
  Bijdrager
  #5710892 Quote

  Hoi,

  Heb je toevallig al eens gelezen over nachtangsten?


  gebruiker964680
  Bijdrager
  #5710986 Quote

  Volgens mij is dit de periode dat ze actief gaan dromen en dit kan beangstigend zijn! Zoals Sammie al zei, nachtangsten? Hij ontwikkelt zo hard in deze periode, ook dat kan leiden tot onrustig slapen. Wij hebben ook zulke periodes en rond de 15 maanden was het heel erg, een ontroostbaar kindje. Nachtelijke autoritjes, zelfs wandelen in het midden van de nacht. Je wordt er ontzettend wanhopig van en zodra je op het punt bent dat je het niet meer trekt, wordt het plots beter. Fases…. je moet er doorheen en accepteren helpt….


  gebruiker368817
  Bijdrager
  #5711004 Quote

  Dank jullie wel allemaal. Wij denken ook aan nachtangsten.

  In de middag slaapt hij gewoon wel heel goed en hij is over het algemeen echt een heel makkelijk kind. Vandaar dat het zo moeilijk is te begrijpen. Zeker als we zien dat hij geen pijn heeft of iets. Helpt misschien een lampje extra?

  Hoelang duurde dit bij jullie?


  gebruiker368817
  Bijdrager
  #5714135 Quote

  we zijn een paar weken verder en meneer slaapt nu dus regelmatig tot 08.00 door

  denken toch aan een sprongetje of kiesjes.

   

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  cindy91
  Bijdrager
  #5720364 Quote

  klinkt als een nachtangst.
  Dat hebben wij hier 4 dagen gehad na een bezoekje aan het ziekenhuis.
  Dat bracht zoveel stress mee dat hij precies deed wat hier omschreven staat.
  Wij hebben hem eerst laten gillen heel even om te kijken of hij wel echt wakker was en toen eigenlijk wakker “geroepen”en toen was het weer over.


  StepniSmits
  Bijdrager
  #10024719 Quote

  wat toevallig.. ik heb net een soort gelijk bericht gepost over mijn kindje! Hoe gaat het nu met de kleine? Heb je iets ontdekt wat hielp? Ik hoor graag je tips/bevindingen 🙂


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10024898 Quote

  Hoi,

  Zoiets hadden wij ook. We hebben, op advies CB, het volgende gedaan: er naar toe. Kort troosten (over bolletje aaien, toe dekken, zeggen dat je er voor hem bent, knuffeltje goed leggen, dat soort dingen, ik zei er ook bij: “ga maar kekker slapen en lukt het niet dan kom ik terug” (vond ik zelf fijn om te zeggen). Maar kleine minuut ofzo, misschien korter. Dan gaan (ook al huilt hij nog). Dan één minuut laten huilen. Niet stil? Riedel herhalen. En dit blijf je doen. Als hij nog huilt maar minder hard dan kun je van die ene minuut, twee minuten maken.
  Je haalt hem dus niet uit bed! Maar laat hem steeds weer merken dat je er wel voor hem bent.
  Bij ons was het met twee nachten over! Kan natuurlijk toeval zijn maar het proberen waard.

  Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct