Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

15 Maanden Sprong Of Gaan We Hier Langer Last Van Hebben

 • Auteur
  Berichten
 • #10267331

  Dochterlief is 14,5 maand en zodra ze wakker wordt begint ze met wijzen en zielig “die” te zeggen. Tegen ALLES! We worden er niet goed van. 

  Of we nou negeren, antwoorden door te benoemen wat ze ziet, “nee” zeggen als ze iets aanwijst wat niet mag… elke keer blijft ze doorgaan. Soms is het een minuutje stil. Maar het gaat echt de hele dag door! 

  In de draagdoek is ff goed, mét speen in. Na 5 minuten begint ze daar ook weer “dieee” en jammeren. Even eten is is goed, voor een paar minuutjes. 

  Dreumesen wijzen en roepen “die”, dat weten we. Maar dit is echt, echt de heeeele dag en heel zielig.

  Is dit zielige gejammer en gewijs normaal? Hopelijk een fase… maar wel een korte? Of blijft dit tot ze kan praten?!!

  Over het algemeen slaapt ze nog wel oke. Ze is ook de hele dag moe. En we denken dat er allemaal tanden aankomen. Dus ze is ook wel zielig. 


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10267342 Quote

  Is een fase! Mijn zoontje is bijna 18 maanden en heeft dit ook even heel erg gehad. Inmiddels zrgt hij natuurlijk nog steeds die en soms wilt hij iets hebben wat hij niet mag en dan is het krijsen en bleren haha. Dus die fase komt er ook aan 😉 jullie fase gaat dus vanzelf weer over, maar wij belanden daarna in de pre peuterpuberteit en dat is ook geen pretje (krijsend op de vloer gaan liggen omdat hij zijn zin niet krijgt). Succes!

  #10267347 Quote

  Wat een ellende is dit ook wel. Ze is zo zielig. Blij dat jullie kleintje er bovenop is. Duurde die fase lang? Want er is absoluut geen lol aan.


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10267458 Quote

  Haha het ging bij ons echt op rn af en duurde wel een maandje 🙈 succes ermee!! Zoals se zeggen ‘je krijgt er zoveel voor terug’ haha

  #10274480 Quote

  Ik lees nu ineens ook weer even jouw reactie hier. Inmiddels zitten we hier bijna op een maand “ellende”. Ze is van zielig aanwijzen overgestapt op huilen om alllllles. Echt alles. Ik zit met mijn handen in het haar. Ook op het kdv vinden ze haar prikkelbaar en denken soms dat ze ergens echt last van heeft. De huisarts heeft de standaard lichamelijke ongemakken al uitgesloten.


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10274513 Quote

  Klinkt heftig!

  Hier weet ik ook nog dat alles die die was en inderdaad soms gefrusteerd als we niet begrepen wat die was, maar we probeerde ook echt te begrijpen wat ze bedoelde, en als we het dan goed hadden ze het juiste speelgoed oid kreeg, was ze ontzettend trots dat ze duidelijk had kunnen maken wat ze wilde.

  Wellicht voelt ze zich onbegrepen omdat ze nog niet kan duidelijk maken wat ze bedoelt?

  En er heerst natuurlijk ook vanalles. Mijn zoontje van 11 maanden is ook al tijden verkouden en daardoor ook een beetje uit zijn hum.

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct