Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

15 weken en al verkorte baarmoederhals

 • Auteur
  Berichten
 • #10166698

  Hoi dames, 

  Ik ben vorige week (was toen 15,1 weken) naar de gyn geweest en me baarmoederhals was nog maar 3,2cm. Ik heb morgen weer een inwendige echo (ben dan 16,1 weken). 

  Wat is jullie ervaring hiermee? Is er iemand die al zo vroeg een verkorte bmh had en zonder curretage een voldragen zwangerschap heeft gehad?? me gyn wilt het wekelijks aankijken maar ik wil geen risico nemen. 

  Wij hebben al een dochtertje verloren bij 20 weken zwangerschap..

  #10166772 Quote

  Dat is schrikken! Ik ben te vroeg bevallen en bij een volgende zwangerschap krijg ik waarschijnlijk progesteron toegediend. Je kunt even aan je gynaecoloog vragen wat het beleid is. Doe heel rustig aan. Eventueel bedrust. Veel succes! 

  #10166818 Quote

  Ik krijg inderdaad nu proluton injecties.. alleen ben ik erg benieuwd of er andere zijn die zonder cerclage (dus alleen met progestron) voldragen zwangerschappen hebben gehad..

  #10166912 Quote

  Ik heb zelf die ervaring (nog) niet, omdat ik nog niet zwanger ben na de vroeggeboorte van onze zoons. Ik heb veel contact met lotgenoten en er zijn heel wat moeders die zonder cerclage, maar wel met progesteron/proluton hun zwangerschap voldragen hebben. Ik weet natuurlijk niet wat de lengte van hun bmh was rond 15/16 weken, maar het kan dus zeker zonder cerclage! 


  Amberle
  Bijdrager
  #10167232 Quote

  Hey, 

  Bij mijn eerste zwangerschap was mijn baarmoeder ook al sterk verkort op 16 weken. Ik ben toen gestart met progesteron en wekelijkse controle. Op 30 weken hebben ze inspuitingen gegeven om de longrijping een boost te geven omdat mijn baarmoeder hals zo snel verkortte en het te laat was voor een cerlage. Vanaf dan heb ik plat gelegen, zo weinig mogelijk trappen gedaan, niks gehoffen en geen betrekking meer gehad. Resultaat, mijn zoontje volledig voldragen!

  Nu ben ik opnieuw zwanger en krijg ik al progesteron vanaf week 12. Van in het begin probeer ik trappen te vermijden en hef ik niks zwaars meer op. Ik probeer het zo rustig mogelijk aan te doen. Geen idee of dat de reden is, maar nu op 22 weken is mijn baarmoederhals nog steeds lang. 

  Het kan dus ook goed gaan!

  #10168501 Quote

  Amberle, hoe lang was je baarmoederhals de eerste zwangerschap met 16 weken? Ik doe inderdaad niks meer.. hou bedrust

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct