Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1544813 Zwanger Hoop Voor Iedereen

 • Auteur
  Berichten
 • #2550815

  Hallo allemaal,

  Omdat ook ik weet hoe lang het kan duren voordat je zwanger kan raken wil ik iedereen een beetje hoop geven met mijn verhaal. Ik ben namelijk Zwanger!!!

  Na een aantal jaren proberen en in de mmm hadden we eindelijk onze 1e IVF poging.

  Na 4 weken aan de pil, een aantal weken hormonen spuiten was het resultaat maar 2 à 3 follikels die groot genoeg waren. Ons werd afgeraden nu een IVF poging te doen omdat de kans wel erg klein werd met zo weinig follikels. Bij een volgende poging en andere behandelmethode zouden er vast meer follikels zijn. Wij hebben de afweging gemaakt dat we nog 2 pogingen hierna zouden hebben en we in het slechtste geval dus 1 poging weg zouden gooien. Nu zitten wij in een luxe positie dat wij zelf wel een aantal pogingen kunnen betalen dus hebben we besloten de IVF poging toch door te laten gaan .

  30 Maart was de punctie. Ik had gelezen op internet dat het best pijnlijk kon zijn maar tot mijn grote verbazing en opluchting heeft het mij geen centje pijn gedaan. Het bleek zelfs bij de punctie dat er nog 1 follikel bijgekomen was, dus 4 follikels. Hieruit hebben ze uiteindelijk 3 eitjes gevonden. Het zaad van mijn man was ook geweldig dus nu was het afwachten op de bevruchting.

  Op vrijdag 1 april (geen geintje) werd ik gebeld dat er 2 eitjes bevrucht waren en goed aan het delen waren. Wij helemaal blij natuurlijk en een afspraak gemaakt voor de terugplaatsing.

  Op zondag 3 april was de terugplaatsing. Nog voordat ik zat werd ons al verteld dat er sinds vrijdag eigenlijk weinig veranderd was in de deling en de emmys dus matig waren. Daarom werden ze ook allebei maar teruggeplaatst want de kans was wel heel klein dat er nu een zwangerschap zou komen. Het voelde echt alsof iemand ons een klap in het gezicht gaf. Alle hoop was verloren…

  Op zondag 17 april mocht ik een test doen als ik nog niet ongesteld was geworden. Ik voelde me nog niks anders dus verwachtte er niks van. Toen ik de testen tevoorschijn haalde zag ik dat deze ongeveer een half jaar over de datum waren, ik had deze natuurlijk al een tijdje liggen. Toch besloten we de test te doen. We stonden te wachten en naar het schermpje te kijken waar niet zwanger of zwanger op zou komen te staan. Al binnen een minuut stond er ZWANGER!!! Mijn man begon te roepen, ja zwanger, zwanger!!! Ik kon het niet geloven en het eerste wat ik zei was: dat kan toch niet!! Dan is die test kapot!

  Ik had nog 2 van dezelfde testen die over de datum waren en mijn man zei, nou dan probeer ik er toch ook 1, dan moet er niet zwanger komen te staan. En ja hoor hier stond niet zwanger. Maar nog konden we hier natuurlijk niet op vertrouwen. Snel hebben we gekeken of er ergens in de buurt een koopzondag was en dat was gelukkid het geval. Mijn man is als een gek naar de drogist gegaan en heeft nog 2 verschillende testen gehaald. Ook nadat we deze testen hadden gedaan stonden er duidelijk 2 streepjes dus zwanger!

  Op maandag 4 april heb ik met de fertiliteitsafdeling gebeld en ik krijg nu op 2 mei mijn eerste echo. Tot die tijd ben ik wel een klein beetje blij maar kan het nog steeds niet echt bevatten. Het is ons eindelijk gelukt en dan te beseffen dat we deze poging bijna aan ons voorbij hadden laten gaan. Ik weet het, het is nog pril en er kan nog van alles misgaan maar we zijn nu al verder dan we ooit geweest zijn, zwanger!

  Ik hoop dat ik met mijn verhaal anderen een beetje hoop kan geven voor het moment dat zij maar een paar follikels hebben of wanneer er gezegd wordt dat de emmys matig zijn, want het kan dus wel!

  xxx Danielle

  #4300278 Quote

  wat een mooi verhaal meid!!! heel erg gefeliciteerd!!! en hopelijk krijgen jullie eindelijk een mooi baby over maand of 8! super hoor! en bedankt voor je verhaal!!!!
  liefs

  #4300283 Quote

  Mooi verhaal. Gefeliciteerd!

  #4300294 Quote

  Wat een mooi verhaal!!! Heel veel geluk gewenst en geniet ervan!!!!

  Liefs ciomama

  #4300317 Quote

  Van harte gefeliciteerd super mooi!

  Geniet van de zwangerschap maar dat zal wel goed komen.

  liefs

  #4300438 Quote

  wauw! dit is echt een wondertje 🙂 gefeliciteerd en geniet van de zwangerschap!

  Liefs,

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bloempje27
  Bijdrager
  #4300453 Quote

  Super meid! hoopvol voor alle wachtenden. Geniet er maar veel van… de zon schijnt nu extra voor jullie… heerlijk! Je geluk kan niet op!

  #4300527 Quote

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap, geniet er van!

  #4300628 Quote

  Geweldig!!!! Van harte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct