Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1545148 Mijn Verhaal

 • Auteur
  Berichten

 • Annemarie1985
  Bijdrager
  #2551150

  Hallo allemaal,

  Ik lees al geruime tijd mee op dit forum, en zoals ik eerder al schreef, zou ik me nog n keer wat uitgebreider voorstellen. Ik ben 26 jaar, getrouwd en heb een kinderwens sinds juli 2009.

  In verband met een steeds onregelmatiger wordende cyclus (40-70dagen) ben ik in juni 2010 bij de gynaecoloog terecht gekomen. Uit de onderzoeken bleek een PCOS, een hormoonstoornis, wat tot gevolg heeft dat ik geen spontane ovulatie heb.

  Vervolgens zijn we gestart met clomid, gecombineerd met ovulatie-inductie, wat inhoudt dat middels echo’s (gemiddeld om de dag) gekeken wordt of er een follikel groeit. Op het moment dat de follikel groot genoeg was, heb ik ovitrelle (vergelijkbaar met pregnyl) gespoten om daadwerkelijk een eisprong te krijgen.

  De eerste ronde is hierbij zonder problemen verlopen, helaas ging ik 15 dagen na de ovitrelle menstrueren.

  De tweede ronde met clomid verliep niet zonder problemen, enkele dagen na het slikken kreeg ik flinke huiduitslag, bij de dermatoloog bleek een overgevoeligheid voor clomid, einde clomid dus.

  Vervolgens in overleg met de gynaecoloog gestart met een GNRH-pompje, een soort insulinepompje dat telkens pulsjes hormonen afgeeft die je lichaam moeten aanzetten tot het produceren van follikel stimulerend hormoon (FSH), zodat er een eicel gaat groeien. Aangezien er geen reactie was, is dit iedere twee weken opgehoogd tot de maximale dosering. Aangezien er toen nog geen follikelgroei was, is besloten met deze behandeling te stoppen.

  Vervolgens hebben we opnieuw de mogelijkheden met de gynaecoloog besproken, en de enige optie ten aanzien van medicatie om een eisprong te krijgen zou het spuiten van FSH zijn (gonal-f).
  De eerste ronde ging dit goed, en is er een ovulatie opgewekt met ovitrelle. In deze ronde helaas geen zwangerschap.

  Om de kans op zwangerschap te vergroten hebben we toen in overleg met de gynaecoloog besloten om van ovulatie-inductie over te stappen naar IUI. Er zou ook een laparoscopie gepland worden om met zekerheid vast te stellen of er geen andere afwijkingen waren en de eleiers open waren. De medicatie die ik voor de OI gebruikte, zou voor IUI namelijk hetzelfde zijn.

  In december ben ik opnieuw gestart met het spuiten van gonal-f. In de eerste 14 dagen was er geen follkelgroei zichtbaar, dus is de dosering verhoogd. Hierna was er wel follikelgroei te zien maar dit eindigde in een overstimulatie van 22 follikels, waardoor de IUI geannuleerd werd.

  In de maanden hierna bleken er als gevolg van de overreactie cysten te zijn ontstaan op de eierstokken, waardoor we niet opnieuw konden starten, en de gynaecoloog ook nog geen laparascopie kon doen ivm risico op complicaties bij verwijderen van e cysten. Uiteindelijk is er in Maart, toen er nog maar 1 cyste zat, een laparoscopie gedaan. Hieruit bleek een endometriose graad I, de eileiders waren beiden open. Eindelijk groen licht voor een IUI.

  Inmiddels ben ik 5 April begonnen met het spuiten van gonal-f (75IE) voor de eerste IUI (vorige IUI is gecanceld, dus dit is opnieuw IUI 1). Na wederom diverse teleurstellende echo’s zonder follikelgroei is 1 week geleden de dosis verhoogd (112,5 IE).

  Maandag leek er beginnende follikelgroei, woensdag dreigde er wederom een overreactie, waarop ik woensdag minder FSH gespoten heb. Donderdag bleek het aantal follikels toch in aantal toe te nemen, ondanks de lagere dosering. Donderdag helemaal niet gespoten, en vandaag terug voor een echo… zijn de follikels toch toegenomen in aantal en grootte, wederom een gecancelde IUI dus door “overstimulatie”.

  Nu maar hopen dat we er deze ronde geen cysten aan overhouden, zodat we volgende maand weer kunnen starten, en niet weer enkele maanden stil liggen.

  Naar aanleiding van de fertiliteitsbespreking van de artsen horen we nog of ik opnieuw met Gonal-F moet spuiten of dat we overstappen op menopur(FSH icm LH) (omdat we dan de dosering in kleinere stappen kunnen aanpassen). Zijn hier dames met ervaring met menopur?

  #4300534 Quote

  Hey annemarie,

  net je verhaal gelezen, ik duim met je mee, dat jullie volgende maand weer van start mogen gaan. En dat de poging mag gaan lukken.

  #4300634 Quote

  hoi Annemarie,
  hier geen Menopur maar Gonal (ivm IUI),vorige week heb ik de 5e IUI gehad,
  gelukkig heb ik geen problemen met de Gonal,de meeste keren had ik aan 75 EH genoeg. Heel veel succes
  groetjes Fleur


  Esther1982
  Bijdrager
  #4301616 Quote

  He wat vervelend! Eerst geen eitje en dan te veel. Tijdens je verhaal vroeg ik me al af waarom ze steeds weer met een kleine hoeveelheid hormonen begonnen, maar dat is nu duidelijk. Hoewel 1 maal een volle dosering misschien wel het juiste resultaat kan geven?

  Ik duim met je mee!


  Annemarie1985
  Bijdrager
  #4302021 Quote

  @ Esther: Helaas kunnen ze vooraf niet voorspellen hoe je lichaam iedere ronde gaat reageren, en als ze direct starten met een hoge dosering is de kans op een overstimulatie des te groter. Dat is dan ook de reden dat ik tot nu toe iedere keer gestart ben met de normale startdosering (75 IE) en dit pas na 10 dagen spuiten verhoogd word.

  Eerlijk gezegd hoop ik dat we over kunnen/mogen stappen op menopur, is ip hetzelfde hormoon (FSH) maar hier zit ook LH bij. Mochten we dan weer overstimuleren dan overwegen we om over te stappen op IVF (dan is de groei van meerdere follikels juist wenselijk). Anderzijds zou ik graag eerst een aantal keer IUI willen proberen, dit is voor mijn gevoel “natuurlijker”

  #4302319 Quote

  @annemarie

  ik heb menopur gespoten met de startdosering van 75 IE. tot nu toe is alles goed verlopen ben vorige week donderdag geinsemineerd. naar aanleiding van jou verhaal ben ik tot de conclusie gekomen dat bij mij alles super verloopt. hoop voor jou dat dat met menopur bij jou ook gaat lukken suc6

  XXXXXtd1979

  read more image Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?
  #4304996 Quote

  Jeetje meid, wat heb jij een lange weg afgelegd! Ik wens je heel veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct