Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1545908 Borstvoeding Of Flesvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #2551910

  Ik zit zelf nog te twijfelen of ik BV of FV ga geven. Zijn jullie daar al uit?

  Iedereen bij mij in de omgeving geeft flesvoeding en ik weet wel dat borstvoeding zo veel voordelen heeft, maar ik vind mezelf daar niet echt het type voor en m’n vriend zou het ook geweldig vinden om een flesje te kunnen geven. Zoals ik al zei geeft iedereen ook flesvoeding en krijg ik niet zoveel informatie over borstvoeding. Ben wel naar een cursus geweest, maar twijfel toch nog.

  Ben benieuwd wat jullie doen..

  Groetjes Girl89

  #4301365 Quote

  Ik ga ook voor borstvoeding. Ik vind mezelf ook niet echt t typetje ervoor, ben veel te druk hiervoor en zie mezelf echt niet naast iedereen mijn borst blootgeven. OOk in mijn vriendenclub staot bijna iedereen over na een paar weken, teveel gedoe vinden ze.

  Echter ben ik zelf een allergie persoon, komt astma veel in mijn familie voor en dat gaat vaak gepaard met exzeem (wat ik ook heb). Om dit zoveel mogelijk te verkleinen bij de kleine, ga ik proberen zolang mogelijk BV te geven. Het kan nl deze klachten verminderen.

  En na wat onderzoek moet ik zeggen dat ik t ook steeds mooier ga vinden, BV, een mooi intiem moment tussen mama en kind. Een vriendin van me heeft t gedaan en mist de BV nu, dat moment van samen.

  en je kan idd na een paar weken afkolven zodat papa ook de fles kan geven.

  ander leuk voordeeltje is dat je iets sneller afvalt en je buik sneller slinkt, maar weet niet of dat bij iedereen zo is.

  succes met je keuze, het blijft wel jouw/jullie keuze!!! lekker doen wat t beste bij jou past.


  wonder2011
  Bijdrager
  #4301395 Quote

  Ik ga ook voor BV. Ben het wel eens met revittaly. Ik probeer het gewoon en mocht het niet lukken om de een of andere reden kan je altijd overstappen op flesvoeding.Heb het dan ieg geprobeerd. En wat betreft dat de papa ook een flesje wil geven dan kan je natuurlijk heel goed gaan kolven zoals andere meiden ook al zeggen.Ik vind dit geen argument om het dan niet te doen.


  Iloontje2286
  Bijdrager
  #4301409 Quote

  ik ga flesvoeding geven, borstvoeding lijkt me echt verschrikkelijk.. je weet niet hoeveel de kleine binnen krijgt alleen jij kan voeden tenzij je kolft maar joh wat een gedoe.. en vaders kan ook flesje geven:D en dan heb je ook even rust hihi:P
  Maar het is maar net waar je het lekkerst bij voelt bij borstvoeding moet je er wel echt achter staan anders wil het straks ook niet hoor ik wel eens.

  #4301479 Quote

  iloontje:

  Zo denk ik er dus ook over! Alleen bij mij ‘lekken’ m’n borsten al vanaf week 24 dus m’n borstvoeding komt wel goed op gang. En dat kolven lijkt mij z’n heel gedoe en telkens als ik denk ‘ik ga voor flesvoeding’ komt er iemand met een goed argument om BV te geven en voel ik me meteen een slechte mama omdat ik het niet ga doen..

  Lastig.. misschien toch maar beslissen als m’n meisje op m’n buik ligt..

  #4301502 Quote

  Girl89:

  hahaha de lekkende borsten ken ik ook…. geeft mijn een goed gevoel daar ik juist BV wil geven…

  wat ik al eerder heb gezegd over het afkolven ook dat is in de beging een keuze…
  bij mijn zusje hoefde ze nooit af te kloven daar dat tijdens de voeding de ander borst zich zelf af kolfde!!!
  ik hoop zelf dat het voor mij net zo makkelijk gaat maar goed dat zullen we zien…

  elke keuze die je rond om je zwangerschap en je kind blijven hele moeilijk besluiten…

  ben benieuwde wat de vk/gyn zou vinden als je inderdaad de besluit over laat tot de moment dat de kleine op de buik ligt??? maar waarom zou dat niet kunnen… moet je denk ik allen zorgen dat je voor beide alles in huis voor hebben!!!

  succes… en volg gewoon je hart…

  #4301574 Quote

  Ik ga proberen borstvoeding te geven, bij de eerste heb ik dat niet gedaan en na een tijdje wel spijt van gekregen. Ik wil het gewoon een keer ervaren en als het niet werkt gaan we over op de fles.

  Ik ben er eerlijk gezegd ook niet echt het type voor, heb weinig geduld en zit snel over in of het wel genoeg gekregen heeft enzo, maar stel nou dat het super gaat, dan is het mooi meegenomen.

  Laat je niet teveel beinvloeden wat de buitenwereld zegt maar gewoon lekker doen waar jij goed bij voelt.

  Gr

  #4301668 Quote

  Ik ga ook voor de bv. In mijn ogen is dat gewoon het beste, en het makkelijkste! Ook al zeggen heel veel dat een flesje makkelijker is, ik vind van niet. En dat zeg ik uit ervaring. Heb m’n dochter 3 maanden zelf kunnen voeden en toen was het helaas op. Voor bv hoef je ’s nachts niet uit bed om het klaar te maken en daarna de boel weer goed af te wassen. Ik lag ’s nachts met 20min weer in bed, incl. luier verschonen. En het mooie van bv is dat je kindje zelf regelt hoeveel het drinkt. Ik werd van de flesjes juist veel onzekerder. Als ze m niet leeg dronk maakte ik me zorgen en als ze m te snel leeg dronk was ik weer bang dat ze te weinig kreeg.
  Verder ben ik ook niet iemand die makkelijk in gezelschap mijn borsten bloot gooi, maar je kunt altijd wel ergens afgeschermd gaan zitten. Dat heeft voor mij nooit voor problemen gezorgd.
  Verder is een groot voordeel dat je het altijd bij de hand hebt, het is altijd klaar en op temperatuur en het is gewoon hardstikke goed voor antistoffen en allergieën ed.
  Mijn advies bij twijfel is, probeer het! Je kan ieder moment stoppen maar je kan maar op 1moment beginnen. Ik zeg wel eerlijk dat het begin niet zo makkelijk is. Bij mij deed het behoorlijk pijn, maar na 2weken ging het heel makkelijk.
  Ook vind ik dat je het je niet aan moet laten praten, als jij je er niet lekker bij voelt laat je dan niet ompraten door andere. Het is de keus van jou en je man! Als jij er ongelukkig van word word je kindje er ook niet beter van!
  Als de enige reden voor fv is dat je man ook kan voeden zou ik zeker bv gaan geven. Bij mij was het kolven tenminste geen probleem, ook met 10minuutjes klaar. Ik ben ook regelmatig weg geweest met genoeg voeding in de koelkast.
  Maar nogmaals, volg je eigen gevoel!

  #4301669 Quote

  Beste Girl89,

  Doe wat voor jou het beste aanvoelt. Als je jezelf er niet echt het type voor vindt en je misschien ook snel weer gaat werken, plus dat je man ook graag flesjes wil geven, lijkt het me niet raar als je kiest voor flesvoeding.

  Zelf krijg ik rond 3 juni mijjn derde dochter en bij de twee andere dametjes heb ik meteen flesvoeding gegeven, omdat ik mezelf er ook geen type voor vindt. Daarbij wil ik weten of mijn kind genoeg drinkt en bij flesvoeding kun je dat prima bijhouden. Verder vond mijn man het ook heel fijn om flesjes te geven en meteen veel binding met zijn dochters te krijgen. Na 10 weken ging ik weer aan het werk en was het ook erg makkelijk in verband met de overgang naar de kinderopvang.

  Omdat ik na de eerste bevalling last had van mega stuwing en veel pijn had (3 dagen lang niet geslapen van de pijn…), heb ik de tweede keer Dostinex genomen (dit remt de melkproductie en gaat stuwing tegen). Dat is me fantastisch bevallen en ik heb een superkraamtijd gehad. De meiden dronken meteen goed uit de fles en zijn prima gezond.

  Nogmaals: doe wat jij het prettigst vindt zonder je iets aan te trekken van de omgeving.
  Als je wel kiest voor borstvoeding is dat natuurlijk prima, want zo heeft de natuur het geregeld en het is wel praktisch omdat je altijd voeding bij je hebt op de juiste temperatuur.

  Succes en geniet van de tijd met je baby, of dit nu wel of niet aan de borst is 😉

  Gr,
  Mariska1973

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct