Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1546892 Warm Weer En Voeding

 • Auteur
  Berichten
 • #2552894

  Hallo

  Mijn dochtertje is ruim 4 maanden en krijgt borstvoeding. Nu het zulk warm weer is, merk ik dat ze veel aan het smakken is, net of ze een droge mond heeft (ik kan me dit voorstellen, omdat ik dat zelf ook heb met dit weer). Hoe gaan jullie hiermee om, geef je ze extra borstvoeding of geef je ze wat water uit een flesje?

  #4302363 Quote

  Hoi Jeske,
  Toen Tymo vorig jaar zo klein was en het zo warm was, legde ik hem gewoon vaker aan. Ze hebben gewoon meer vocht nodig. Ik probeerde er ook goed op te letten dat ik zelf wat extra water dronk. Tymo weigerde echt water uit een flesje, dus soms deed ik dan wat water bij de borstvoeding in de fles. Maar gewoon regelmatig aanleggen, werkte meestal wel voldoelde. Dus i.p.v. dat hij 4 voedingen had op een dag, legde ik hem vooral ’s middags als het op zijn warmst was gewoon elk uur aan. Ze drinken dan vanzelf zoveel als ze nodig hebben. Zolang ze nog genoeg natte luiers hebben zit je goed!
  Succes!
  Liefs,
  mar


  linn1984
  Bijdrager
  #4303907 Quote

  Mijn zoontje krijgt fv. 5x 180cc
  Wij hebben hem ook geprobeerd water uit zijn flesje te geven, maar hij gruwelt er van en verslikt zich elke keer. Het is dan ook wel iets dunner dan zijn melk.Want daar zit ook nutriton doorheen.
  Mogen ze wel water tussendoor?of thee? diksap?

  #4304210 Quote

  Borstvoeding babies wordt aangeraden vaker aante leggen en zelf op letten dat je voldoende drinkt.

  Flesvoeding babies mogen water en thee tussendoor. Diksap hangt van de leeftijd af. Als hij al fruithap krijgt mag diksap ook.

  #4305832 Quote

  Twan dronk eerst ook geen water. Verslikken en proesten. Ik ben het gewoon blijven proberen; hij drinkt nu steeds een paar slokjes, drukt de fles eruit en paar seconden later weer een paar slokjes. Blijkbaar is het in 1x wegtanken met water wat moeilijker. Afgelopen weekend heeft ie rustig 40 cc opgedronken op deze manier en de fles weggedrukt toen ie genoeg had. Hij is nu ook 4 mnd en drinkt met gemak een fles 240 cc s’middags weg. Toch heeft ie met het warme weer dus wel behoefte aan wat extra vocht!

  #4308932 Quote

  Bij mij op het cb radden ze toen aan om extra water bij de fles in te doen. (ze kreeg kv) Ipv 120 cc 140 cc. En dit om de voeding. Gewoon water wou mijn meidje ook niet.

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #4310845 Quote

  @ciomama dat deed ik ook extra water bij de fles of een extra verdunde fles, kennelijk ook iets met de smaak te maken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct