Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1549218 Bevallen Van Een Groot Kind

 • Auteur
  Berichten
 • #2555220

  Ik ben nu 37 weken en 3 dagen zwanger. Vorige week in het ziekenhuis nog een extra groeiecho gehad omdat onze ‘kleine’ wat aan de grote kant was. En hij is nu al ruim 3800 gram, vooral z’n buikje is aan de grote kant. De verwachting is dat ie ruim 4500 gram zal zijn bij de geboorte en minstens 52 centimeter. Ze kunnen geen verklaring vinden waarom ie zo groot is maar aangezien het ons eerste kindje is vind ik het hierdoor wel extra spannend.

  Heeft iemand ervaring met ‘grote kindjes’ en hoe dat gaat bij de bevalling?

  #4304585 Quote

  Hoi hoi,

  Mijn eerste was bijna 4800 gram en 53 cm. Nou ik had echt een top bevalling hoor! Dus maak je er niet al teveel zorgen om. Het gaat voornamelijk om het hoofdje! Ik ben er zonder enige scheur of knip vanaf gekomen, en huppelde de volgende dag alweer door het huis alsof er niets gebeurd was.

  Hoop ook enorm voor jou op zo’n bevallling! Het kan dus met een groot kind!

  Succes!

  #4304592 Quote

  Ik heb 3 koters gekregen. De eerste 53cm en 3770 gram, de tweede 54cm en 4500 gram en de laatste 53cm en 4000 gram. Nummer 2 was dus ook flink aan de maat. Ik vond mijn 2e bevalling de makkelijkste van allemaal. Het was voor mij natuurlijk fijn dat de weg gebaand was, voor jou is het de eerste.

  Grappig genoeg oogde mijn 2e het slankst en ging dus ook het makkelijkst. Tijdens de ontsluitingsfase voel je niets van een groot kind. Er drukt alleen meer gewicht op de baarmoedermond waardoor onsluiting wat sneller zou kunnen gaan mits je verticaal blijft staan. Met het persen is het vaak meer een kwestie van hoe een kind er voor ligt dan van omvang (mits het niet de pan uitloopt, ik ken een vrouw die kreeg een kind van 5200 gram, dat werd uiteindelijk wel een keizersnede).

  Ben je zelf groot? Je ziet toch vaak wel dat je een kindje krijgt dat bij je eigen verhoudingen past.

  Succes in ieder geval, laat het niet teveel je gedachten beheersen. Bevallen is sowieso zwaar.

  #4304594 Quote

  In navolging van liff:

  Ik ben ook nooit uitgescheurd geweest en inderdaad, mijn kinderen hadden in verhouding kleine hoofden.

  #4304627 Quote

  Bedankt voor de reacties. Het hoofdje is gelukkig ook niet aan de grote kant, gaat puur om de buikomvang. Ik ben hierdoor wel verplicht om in het ziekenhuis te bevallen, maar het mag wel gewoon onder begeleiding van de verloskundige.

  #4304636 Quote

  Trouwens jullie ( de zwangeren onder ons) ook zo’n last van dikke voeten? Hier is het echt verschrikkelijk, iemand nog tips wat je daar aan kunt doen? Voeten omhoog helpt niet echt, en een koud voetenbadje al helemaal niks…

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #4304739 Quote

  mijn 1e was 4760gram 55cm en een hoofdomtrek van 39cm 2e 4085gram 54cm en een hoofdomtrek van 37cm
  1e bevalling was een zware, maar dit kwam meer door haar grote hoofd. 2e ging heel makkelijk!!

  #4304789 Quote

  mijn eerste was ruim 9 pond en 52 cm.
  Dit wisten we niet vantevoren al heb ik zelf wel altijd het gevoel gehad dat hij groot zijn. Een gevoel ofzo.

  Zijn bevalling is niet helemaal een goed voorbeeld, dat werd een medisch gebeuren, toch was het persen zelf (ondanks zijn wel grote hoofd) geen probleem. Na 20 min. was hij er.

  Onze 3e was de grootste met ruim 9,5 pond bij 56 cm en bij hem nog geen 7 minuten geperst, heeeel klein miniem scheurtje opgelopen en verder niks.

  Onze jongste is nu bijna 3 maand en hij was onze kleinste met ruim 7,5 pond. Voor ons echt een kleintje 🙂

  Dat wij 3 ruim bovengemiddeld grote jongens hebben gekregen heeft geen reden of oorzaak. Ze zijn gewoon zo groot geworden.
  Dat de jongste een stuk kleiner was heeft ook geen reden of oorzaak en hij heeft het inmiddels meer dan ruimschoots ingehaald.

  Maar ook met een ‘dikke kop’ zijn ze er hier gemakkelijk uitgekomen.
  Enne… als het hoofd er eenmaal uit is, komt de rest ook gewoon hoor 🙂

  Vraag me trouwens wel af waarom je verplicht in het zhuis moet bevallen?

  #4304791 Quote

  Ja waarom dat precies is weet ik ook niet, ging ook allemaal een beetje vreemd in het ziekenhuis. Dacht dat ze daar wel redelijk professioneel waren alleen ze moesten met meerdere mensen steeds z’n buikomtrek meten omdat ze er niet goed bij konden. En het enige wat mij is verteld is dat ik in het ziekenhuis MOET bevallen en toen was het zo van klaar, volgende patient.

  Moet donderdag weer naar m’n eigen vk dus dan wil ik het wel even duidelijk vragen, nu was ik gewoon overdonderd.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct