Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1550503 Nog Steeds Aan De Brinta

 • Auteur
  Berichten
 • #2556505

  Wie geeft er tips om mijn zoontje van 20 maanden zelf boterhammen te laten eten? Hij krijgt nu brinta smorgena. Die moet ik hem voeren anders eet hij t niet! Hoorde van de leidster op de kinderopvang dat hij daar wél boterhammen eet tussen de middag.

  #4306226 Quote

  gewoon niet meer geven en een boterham voor zn neus zetten. Hij zal vanzelf de boodschap wel krijgen dat het afgelopen is met de brinta. Als hij echt honger heeft gaat hij wel eten hoor….

  #4306706 Quote

  Als hij qua gewicht niet zwaar is, gewoon lekker laten eten. Onze zoontjes aten beide met het jaar brood
  Onze oudste (3,5) eet thuis sinds kort zijn korstjes op .Bij andere heeft hij ze al die tijd gewoon gegeten, zelfs als we op vakantie gingen met broer/schoonzus (zijn oppas) waar hij ze wel altijd opat, at hij ze ook op ondanks dat wij er ook bij waren.
  Onze jongste eet sinds kort elke ochtend een bord havermout ipv brood.

  Persoonlijk zal ik er niet te veel mee zitten, heb nichtjes die het tot 4 jr. als vervanger van brood aten. Het enige is dat het dikmakers schijnen te zijn. Als hij op het kdv wel eet oefent hij toch voor zijn motoriek

  succes

  #4309573 Quote

  Probleem is dat hij zijn brinta niet zelf op eet. Ik moet hem voeren. Ik heb nu een beker zofat hij het zelf kan drinken. Binnenkort krijgt hij nl. Een broertje of zusje. En dan is het wel zo mAkkelijk.


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4310371 Quote

  Lo”is krijgt ’s morgens ook nog een bord pap… ik vind het prima en zij ook. Ze geniet er echt van! Ik vind het beter te doen dan een boterham ’s morgens… die eet ze nooit helemaal op. En ze krijgt hiermee toch haar vezels.
  Tussen de middag eet ze wel brood… gaat wel op! Eet jouw kleine tussen de middag dan ook pap? dat zou ik als eerste dan veranderen.


  mariekje1983
  Bijdrager
  #4310561 Quote

  Mijn zoontje van 1,5 heeft een hekel aan gemuts met een broodje smorgens. hij wil gewoon iets snel in zn lege buikje hebben. hij krijgt daarom een beker met pap. In de middag eet hij gewoon een broodje.

  read more image Lees ook: Moeilijke eters: als je peuter niet wil eten
  #4315630 Quote

  Mijn dochter is nu bijna 2 jaar en die krijgt ’s morgens nog steeds pap! En nog uit de fles ook. Slecht hé?! Maar wij vinden het makkelijk en zij vind het heerlijk. Ze kan al prima uit de gewone beker drinken, maar vooral in het weekend is het een fles met pap. Lekker in het grote bed bij papa en mama. Lekker toch! Ik heb er geen moeite mee en vertel het ook niet op het cb want dan krijg ik gezeur haha.

  Kortom ik zeg..als hij pap wil, lekker pap geven!!
  Liefs ciomama

  #4373689 Quote

  Ik zie geen probleem. Ik heb vroeger ook lang als ontbijt brinta gehad en vond dat lang heel lekker. Nu walg ik ervan, dus het komt vanzelf goed. En als je graag wilt dat hij het zelf gaat eten, bord voor zijn neus zetten en heen laten doen. Dus je er ook niet mee gaan bemoeien. Als hij door krijgt dat je hem niet helpt, gaat hij snel genoeg zelf eten. Het door jou gevoerd willen worden is een vorm van aandacht die hij prettig en makkelijk vindt.
  Waarschijnlijk zal hij er vast ook een keer een flinke kliederboel van maken, maar daar zul je even doorheen moeten om de cirkel te doorbreken. Geef hem complimenten als hij goed aan het eten is, maar besteedt er geen aandacht aan als hij gaat knoeien of vervelen, want dat is ook een vorm van aandacht vragen. En geef hem aandacht zo gauw hij klaar is met eten, Dan leert hij dat hij aandacht krijgt als hij zijn bord pap op heeft en zal dan snel genoeg leren om zijn bord snel leeg te hebben, want dan krijgt hij aandacht van mama. Zorg straks ook als jullie tweede kindje geboren is dat je exclusieve aandacht geeft aan je oudste zoon. Anders gaat ie dat op een vervelende manier opeisen en dan wordt het er ook niet gezelliger op.

  #4377745 Quote

  Hij is inmiddels aan de boterham !!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct