Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1587349 Tips

 • Auteur
  Berichten
 • #2593351

  Ik dacht, begin een topic, waarin iedereen haar tips kwijt kan. Je weet nooit of een ander er wat aan hebt..

  #4342701 Quote

  Begin ik gelijk als eerste.
  Onze jongste dochter krijgt flesvoeding en we kregen als tip voor darmkrampjes om de melk te mengen met rooibos thee. Wij hebben rooibos thee van het Teesakkies.
  Het helpt bij ons heel goed.

  Ze slaapt sinds dag 5 al door. Nadat we al een paar nachten tot 2 uur in de weer waren, hebben we besloten om haar al vanaf een uur of 21 boven in haar wieg te doen, zodat ze alvast kan wennen aan de stilte en donker. Ze moppert dan wel, maar beter dan, dan midden in de nacht. Ze is dan na de laatste voeding om 22.30 moe en gaat ze lekker slapen tot een uur of 5.30 uur. Top!

  Nog meer tips?

  #4342717 Quote

  Ja ik heb die tip over rooibosthee ook gehoord, heb hem nog niet hoeven gebruiken maar voor als dat nog gaat gebeuren is het zeker een keer het proberen waard.

  Bij ons is het de tweede dus hebben we al een ritme, wij leggen hem ook ‘s-avonds al lekker in zijn bedje om het dag en nacht ritme te krijgen, en in de ochtend en middag gaat hij ook op vaste tijden naar zijn bedje toe (ik doe ook de gordijnen dicht) zodat hij gelijk weet dat het daar de plek om te slapen is.

  Het is altijd even doorzetten maar mijn ervaring is dat het helpt. Onze zoon heeft een tijdje in het ziekenhuis gelegen en tot nu toe is hij rustig in de nacht en komt hij alleen voor zijn voeding.

  Ben ook erg benieuwd naar de andere tips…..

  #4345076 Quote

  Beste Mamajo75,

  Mijn naam is Petra Schouten en ik werk als freelance journalist voor het maandblad Ouders van Nu. Ik heb afgelopen week een spoedopdracht gekregen.
  Voor een emotionele portretserie in Ouders van Nu ben ik op zoek naar vijf pasgeboren baby´s (niet ouder dan twee weken) van negen pond of zwaarder. Moeder en kind worden samen thuis gefotografeerd. (in het kraambed) De baby´s mogen niet ouder zijn dan een week of twee. Nou las ik op het forum dat jij en net bent bevallen van een jongetje en dat Yannieck bijna vijf kilo woog. Mijn vraag is of je (jullie) zouden willen meewerken aan deze productie? In principe hoef je niet veel te doen. Je wordt kort telefonisch geïnterviewd. Wat ik wil weten is of vooraf wist dat hij zó zwaar zou zijn? Of hij broertjes of zusjes heeft die ook zo zwaar waren? Of je op zag tegen de bevalling? Of Yannieck op de natuurlijke manier is geboren? Welke maat hij draagt? Of je veel spullen (maatje 50-56′) in huis had? En zo ja, wat je ermee heb gedaan? En hoe de buitenwereld reageert op jouw zoon (Wat een flinkerd, Hollands welvaren) etc..Het gaat echt om een beeldproductie. De tekstjes bij de paginagrote foto zal niet langer zijn dan 120 woorden. Ik weet niet of je vaker Ouders van Nu leest, maar afgelopen maand stond er eenzelfde productie van mijn hand in OvN, deze ging over afscheid van de borstvoeding. Dan weet je een beetje welke kant ik op wil.

  Als het je leuk lijkt om mee te werken, mail dan je gegevens en een foto van jullie twee naar petraschoutentekstproducties@gmail.com.
  Je mag ook bellen voor meer info. Ik ben te bereiken op 0654684069. Ook al het je niets lijkt, hoor ik het graag. Dan val ik je niet meer lastig.

  Bedankt voor het lezen van deze mail. En ik hoop iets van je te horen.

  Groetjes,

  Petra Schouten
  freelance journalist
  0654684069

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct