Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1587412 Wie Heeft Er Ook Wat Angst Voor De Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #2593414

  hallo,

  Ben vandaag 34 weken zwanger van mijn 2e kindje!
  En sinds van de week ben ik eigenlijk een beetje angstig voor de bevalling!
  bang dat me vriend niet op tijd is want die werkt vaak wat verder van hui moet zo’n ongeveer anderhalf uur rijden!
  En de bevalling op zich tja je weet dat het zeer gaat doen en je heb het al een keer meegemaakt (wat een goede bevalling is geweest bij me dochter)
  maar toch heb ik die angst!

  is dat raar? hebben jullie daar last van?

  xx

  #4342765 Quote

  Heel herkenbaar.
  De bevalling van zoonlief ging niet zo soepeltjes inknippen, vacuumpomp en hij werd er uitgeduwd via mijn buik na 1 1/2 uur persen.
  Had toen ook al 20 uur weeen achter de rug.
  Dus ik begin nu toch een beetje nerveus te worden want eruit moet het haha.
  Ze zeggen dat de 2e makkelijker gaat daar hoop ik dan maar op.


  yvanka86
  Bijdrager
  #4342794 Quote

  Ik ben zwanger van de eerste, dus heb niet echt last van zenuwen. Ik zie wel wat er gebeurt en laat het over me heen komen.
  Als ik af en toe wel kriebels heb, hou ik vooral in gedachten dat het hoe dan ook er uit moet en dat er miljoenen vrouwen me voor zijn gegaan. Het is een dag (ongeveer) behoorlijk afzien, maar we overleven het wel!

  #4342834 Quote

  Hoi ik vind het ook heel herkenbaar ook al is dit mn 7e ik blijf het spannend vinden het is natuurlijk ook niet niks en elke bevalling is anders en verloopt anders ik weet wel dat ik altijd nerveus van t idee wordt maar het niets helpt…. Gewoon maar afwachten en vol vertrouwen in je eigen lichaam en in de kunde van de helpers erin gaan is t beste wat je kan doen. Succes hoor!! k hoop dat we over een paar weken allemaal onze hoofdprijs in de armen mogen hebben!!

  #4342862 Quote

  Tis ook min eerste.. Ergens kijk ik ook erg naar het moment van de bevalling uit (lijkt me heel bijzonder om mee te maken, ondanks alle pijn) Maar als ik naar mijn dikke buik kijk, denk ik weleens ‘poeh het moet er ook nog uit’… Ik ben meer nieuwsgierig naar hoe de bevalling zal gaan, vlot en soepel, of juist lang en zwaar. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe ervaar ik de weeen etc.
  Mijn moeder heeft weleens gezegd dat er nog nooit eentje is blijven zitten, dus daar houd ik me maar een beetje aan vast haha!

  #4342946 Quote

  Ikke ook wel beetje hoor, is mn 3e.De eerste 2 gingen heel goed maar vind t toch weer spannnend, en ik zie vooral tegen die weeen op, brrrr.Maar ach, komt wel weer goed….(spreek ze zichzelf moed in….)

  #4343015 Quote

  dank jullie wel voor de reactie”s en jullie hebben gelijk er is en nog nooit 1tje blijven zitten!
  Ben mezelf ook constant moet aan het inspreken haha maar blijf het angstig vinden haha!

  En idd over een paar weekjes mogen onze wondertje in de armen houden en tja als het dan allemaal goed is dan ben je weer de gelukkigste mens op aarde!

  Maar ik ben blij dat ik niet alleen ben!
  iedereen succes met de bevalling!

  xx sas

  #4343481 Quote

  Voor mij is het de eerste en ik zie er als een berg tegenop! Ik vind het doodeng omdat ik niet weet wat ik moet verwachten. ivm de gbs-bacterie die ik heb moet ik ook nog 2x een infuus van 4 uur afronden, wat als dat nou niet lukt? Straks zijn er complicaties ofzo..
  En ik kan soms best een pieperd zijn, dus ik vraag me af hoe het met de pijn zit… een ruggeprik lijkt me namelijk doodeng..
  haha, wat een doemdenker ben ik eigenlijk! Ik krijg het alleen niet uit mijn hoofd dus het positief worden lukt nog niet helemaal, hopelijk gaat dat snel veranderen!

  #4343487 Quote

  Een ruggeprik leek mij van tevoren ook doodeng en ik dacht er absoluut geen te willen, maar ik heb er bij de 1e (na 17 uur weeën en nog maar 4 cm ontsluiting) toch een gekregen (was inmiddels van gedachten veranderd…) en dat was toen echt een verademing. Omdat je zo met het bevallen bezig bent, merk je nauwelijks iets van de prik en hij heeft mij iig heel goed geholpen om te ontspannen. Probeer vooral blij te zijn met het idee dat je eventueel een ruggeprik kunt krijgen als dat nodig is. Verder is ontspannen heel belangrijk, probeer het over je heen te laten komen. Pijn doet het hoe dan ook, maar dat is eigenlijk alleen maar goed (dan gebeurt er tenminste wat). Als je je er niet tegen verzet, gebeurt er meer en zou je er zelfs minder van voelen omdat je lichaam dan een stofje aanmaakt dat daarvoor zorgt. Deze wijsheden hebben mij bij de 2e bevalling iig enorm geholpen. Nr 2 was er in 2 uur tijd! Het waren bij mij misschien 2 extremen, maar dat het helpt om meer ontspannen te zijn, geldt denk ik voor iedereen. Dat pijnstilling een mogelijkheid is, helpt misschien bij het wat meer ontspannen de bevalling tegemoet zien.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct