Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1587618 Sven In Het Ziekenhuis

 • Auteur
  Berichten

 • Bloempje27
  Bijdrager
  #2593620

  Onze Sven is afgelopen zaterdag opgenomen in het Sophia-ziekenhuis in Zwolle ivm met een beginnende hersenvliesontsteking. Vrijdagavond kreeg hij ineens hoge koorts, kreunde veel en was hij ontroostbaar, het schelle huilen ging ons door merg en been. Na gebeld te hebben met de huisartsenpost mochten we toch nog de nacht thuis blijven. Maar de koorts was nog niet weg gisterenmorgen en om 12 uur hadden we onze eerste afspraak. Ze hebben allerlei checks gedaan, waaronder een ruggeprik waarmee ze wat hersenvocht hebben afgetapt. Ze gaven direct al aan dat Sven sowieso 48 uur ter observatie moest blijven omdat koorts bij baby onder de drie maanden ongewoon is en ook heel gevaarlijk kan zijn. Sven werd dus geïnstalleerd op de kinderafdeling met alle toetsers en bellen aan. Zo zielig om te zien, maar we waren ook erg dankbaar dat ie in menselijkerwijs gesproken veilige handen was. Vlak voordat we weg wilden gaan kwam de kinderarts en die bracht het nieuws dat het toch hersenvliesontsteking was, al was het dan een beginnende en dat ie nu minstens 10 dagen moet blijven voor de zware antibioticakuur die hij nu krijgt. Ze zei ook dat we enorm blij en dankbaar mogen zijn dat we zo alert zijn geweest en zo snel actie hebben ondernomen want het had heel anders kunnen aflopen als we nog een dag of een paar uur hadden gewacht.

  Gisterenavond zagen we al een heel ander kind. Al zo weer zichzelf al begon hij nog wel te huilen bij tillen en verschonen, maar niet meer zo erg. Vannacht heeft hij het bijzonder goed gemaakt en heeft heerlijk geslapen. Toen we vanmiddag bij hem kwamen was hij al weer veel beter dan gisterenavond.

  We zijn dus eigenlijk alleen maar heel dankbaar dat we zo snel naar het ziekenhuis zijn gegaan en dat alles nu toch allemaal weer goed lijkt te komen. We zijn christenen en we hebben hierin Gods besturende hand ervaren. We wachten nu nog op de labuitslagen van de urine en ontlasting en ze willen na de kuur nog onderzoeken of hij nog iets heeft over gehouden aan de ontsteking. Doofheid en epilepsie zijn beschadigingen die bij sommige kinderen zijn voorgekomen. Maar omdat het allemaal nog in de beginfase was, hebben we goede hoop dat hij helemaal zal opknappen. God weet alle dingen en we vertrouwen hierin op Zijn zegen.

  Als we nieuws hebben horen jullie het, en zolang jullie niets horen mogen jullie er vanuit gaan dat alles goed gaat.

  Liefs

  #4342974 Quote

  nou heel veel sterkte!!
  wat een verhaal brrrr
  ik hoop dat hij snel weer beter zal zijn.
  en weer thuis mag komen bij jullie.

  liefs shirl.

  #4342982 Quote

  Jeetje wat goed van jullie dat jullie zo alert zijn geweest en dat je er op die manier vroeg bij bent geweest. Fijn dat jullie zo’n steun vinden in jullie geloof. Ben zelf niet gelovig, maar kan me in denken dat het op zulke momenten een enorme steun kan zijn. Hopelijk knapt de kleine Sven snel weer helemaal op en houdt hij er niks aan over.

  #4342997 Quote

  Jeetje wat erg,,daar heb ik geen woorden voor.
  Sterkte met jullie mannetje !

  Liefs


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4343128 Quote

  Vanmorgen was onze uk weer erg vriendelijk en zo wonderlijk goed. De dokter heeft het zelfs gehad over een eventueel vervroegde thuiskomst. We wachten nog op de labuitslagen, vooral op die van het hersenvocht. Hieruit blijkt of het een virale of een bacteriele infectie is. Een virale gaat sneller over en heeft geen gevolgen. Een bacteriele gaat niet vanzelf over en moet met antibiotica bestreden worden. In het eerste geval kan er gestopt worden met antibiotica en mag ie waarschijnlijk eerder naar huis. in het laatste geval moet ie tot volgende week blijven.

  We wachten dus af, maar we zijn er dankbaar en blij.

  Ps. we tanken zelf ook even goed bij nu we tijdelijk de nachten weer door kunnen slapen, wat kan 2 nachten al veel met je doen zeg. Nu het met Sven goed gaat genieten we er stiekem toch even van, al hebben we m natuurlijk liever thuis.

  #4343188 Quote

  Fijn te horen dat het weer beter gaat met jullie mannetje. Duimen dat hij weer snel thuis is.


  Rbvh
  Bijdrager
  #4343597 Quote

  Pff wat een verhaal,

  Heel veel sterkte. en laat het hem snel weer beter gaan. En dat hij mag weer snel bij jullie thuis mag zijn.

  liefs van ons

  #4343851 Quote

  veel sterkte en wat fijn dat jullie zo opletten!
  goed dat je even bijslaapt heb je ook wel nodig na zo iets.
  en dan ben je weer uitgerust als jullie mannetje weer thuis komt.

  liefs

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct