Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1587619 Sven In Het Ziekenhuis

 • Auteur
  Berichten

 • Bloempje27
  Bijdrager
  #2593621

  Onze Sven (7 weken oud) is afgelopen zaterdag opgenomen in het Sophia-ziekenhuis in Zwolle ivm met een beginnende hersenvliesontsteking. Vrijdagavond kreeg hij ineens hoge koorts, kreunde veel en was hij ontroostbaar, het schelle huilen ging ons door merg en been. Na gebeld te hebben met de huisartsenpost mochten we toch nog de nacht thuis blijven. Maar de koorts was nog niet weg gisterenmorgen en om 12 uur hadden we onze eerste afspraak. Ze hebben allerlei checks gedaan, waaronder een ruggeprik waarmee ze wat hersenvocht hebben afgetapt. Ze gaven direct al aan dat Sven sowieso 48 uur ter observatie moest blijven omdat koorts bij baby onder de drie maanden ongewoon is en ook heel gevaarlijk kan zijn. Sven werd dus geïnstalleerd op de kinderafdeling met alle toetsers en bellen aan. Zo zielig om te zien, maar we waren ook erg dankbaar dat ie in menselijkerwijs gesproken veilige handen was. Vlak voordat we weg wilden gaan kwam de kinderarts en die bracht het nieuws dat het toch hersenvliesontsteking was, al was het dan een beginnende en dat ie nu minstens 10 dagen moet blijven voor de zware antibioticakuur die hij nu krijgt. Ze zei ook dat we enorm blij en dankbaar mogen zijn dat we zo alert zijn geweest en zo snel actie hebben ondernomen want het had heel anders kunnen aflopen als we nog een dag of een paar uur hadden gewacht.

  Gisterenavond zagen we al een heel ander kind. Al zo weer zichzelf al begon hij nog wel te huilen bij tillen en verschonen, maar niet meer zo erg. Vannacht heeft hij het bijzonder goed gemaakt en heeft heerlijk geslapen. Toen we vanmiddag bij hem kwamen was hij al weer veel beter dan gisterenavond.

  We zijn dus eigenlijk alleen maar heel dankbaar dat we zo snel naar het ziekenhuis zijn gegaan en dat alles nu toch allemaal weer goed lijkt te komen. We zijn christenen en we hebben hierin Gods besturende hand ervaren. We wachten nu nog op de labuitslagen van de urine en ontlasting en ze willen na de kuur nog onderzoeken of hij nog iets heeft over gehouden aan de ontsteking. Doofheid en epilepsie zijn beschadigingen die bij sommige kinderen zijn voorgekomen. Maar omdat het allemaal nog in de beginfase was, hebben we goede hoop dat hij helemaal zal opknappen. God weet alle dingen en we vertrouwen hierin op Zijn zegen.

  Als we nieuws hebben horen jullie het, en zolang jullie niets horen mogen jullie er vanuit gaan dat alles goed gaat.

  Liefs

  #4342975 Quote

  Een heel spoedig herstel voor Sven!!!

  Wat zullen jullie geschrokken zijn zeg, pfff
  Maar gelukkig heel snel gehandeld, en is Sven nu op de juiste plek!

  Heel veel succes en sterkte de komende tijd, is toch heel zwaar! Hij is nog zo piepjong!

  #4343204 Quote

  wat schrikken zeg!
  Goed dat jullie zo snel hebben gereageerd en naar het ziekenhuis gingen.

  Heel veel sterkte de komende tijd!
  Hopelijk houd hij er niets aan over!

  #4343994 Quote

  Heel veel beterschap voor je zoontje gewenst. Onze kleine man heeft in de eerste week een zware infectie gehad dus weet ongeveer wel door wat voor malle molen dat je gaat. Bloedprikken, infuusjes zetten, uitslagen afwachten, monitoren aangesloten en het restje. Onze zoon had een onbekende infectie en kreeg 3 soorten antibiotica in 7 giften per dag en 7 dagen lang. Dat schijnt heel erg veel te zijn voor pasgeborenen. Hij reageerde helemaal niet ziek maar had ondertemperatuur en die wilde niet omhoog. Gelukkig zijn wij ook gelijk doorverwezen naar het ziekenhuis. En maakt ons kereltje het nu heel erg goed en groeit als kool.

  Je voelt je dan zo klein he? Er gebeurt van alles met je kindje en je staat machteloos. Het enige dat je inderdaad kunt doen is je hoop op God vestigen. Het biedt sowieso al veel troost. Ik heb in ieder geval heel veel aan mijn geloof en ben zo dankbaar dat wij ons kereltje mochten houden.

  Meid heel veel sterkte en beterschap!


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4344219 Quote

  Goed nieuws:

  Sven is thuis gekomen dinsdagavond. Uit de kweken bleek dat het om een virale infectie van het hersenvlies ging en niet om een bacteriele. Gelukkig, want een bacteriele infectie is veel gevaarlijker en hardnekkiger. Hij mocht dus gelijk van het infuus met antibiotica af, omdat een virus zelf door het lichaam opgelost wordt. En omdat hij koortsvrij was, al een paar dagen, mocht hij ook gelijk mee naar huis.

  We hebben m dus lekker thuis en hij slaapt sindsdien door van half 11 tot 6 uur…. YOEPIE… (deed ie in het ziekenhuis ook al hoor)

  xx

  #4344344 Quote

  Heerlijk zeg. Fijn dat het zo goed is afgelopen.

  read more image Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes
  #4346325 Quote

  Wat heerlijk! Geniet lekker van je mannetje!!!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct