Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1587674 Peuterspeelzaalzwangerschapsverlof

 • Auteur
  Berichten
 • #2593676

  Hoi hoii..

  Ik ben 1 september uitgerekend, en onze jongens van 2,5 en 3,5 jaar, gaan al van baby af aan naar het kinderdagverblijf. Ze hebben het er altijd erg gezellig en vinden het leuk om er naar toe te gaan. Ik ga volgende week al met verlof (eerst nog vakantie), maar dan gaan de kids dus tot half november niet meer naar de opvang. Dit word ons te duur, als we dit door laten lopen. Bovendien is de kinderopvang 15 km verderop (waar ik werk). Ik vind het eigenlijk best jammer dat ze de gezelligheid/leerzaamheid moeten missen. Sem de oudste zal in December dit jaar naar groep 1 gaan (basisschool).

  Nu zat ik te denken aan een tussen oplossing, tijdens mijn verlof. De peuterspeelzaal hier in de wijk. Voor de kinderen is het gezellig en bovendien heb ik dan even tijd voor de baby en andere dingen. Het is dan de bedoeling dat de jongste tot half november naar de peuterzaal toe gaat. Als ik weer aan het werk ga, gaat de jongste met de baby weer naar de kinderopvang. De oudste gaat dan vanaf de peuterzaal naar de basisschool. Wat vinden jullie van dit idee? Is het duur, peuterspeelzaal? Ik neem aan dat kinderopvang duurder is toch? Hebben jullie ervaring met een peuterspeelzaal?

  Mijn man probeerd me een beetje om te praten, hij wil geen extra kosten maken als ik met verlof ben omdat mijn inkomen dan lager is (maar dat zegt hij niet, dat weet ik). De kinderen vermaken zich thuis ook prima etc. Ik vind het zelf ook wel lekker om even alle aandacht aan mijn pasgeboren baby te geven, of even andere dingen in huis te doen. Sem en Mike zijn nog ondeugende peutertjes haha.. dus ze hebben alle aandacht nodig/kan ze geen moment uit het oog verliezen. Wat vinden jullie?

  Liefs mammma


  MamavanBD
  Bijdrager
  #4343049 Quote

  Hoihoi,
  Ik heb zelf op de peuterspeelzaal gewerkt tijdens mijn opleidingen. En ik moet zeggen dat een peuterspeelzaal erg goed is voor kinderen.
  Een goede voorbereiding ook op de basisschool. En aangezien je kinderen het op de opvang ook naar hun zin hadden!

  Opvang is idd duurder dan de peuterspeelzaal, maar de kosten kunnen per regio verschillen.
  Bedenk wel dat verschillende keren overplaatsen voor een kind niet fijn is (maar dat had je denk ik zelf al wel bedacht). Het is al helemaal vertrouwd geraakt aan de opvang en het personeel, andere kinderen.

  Ikzelf zou de peuterspeelzaal aanbevelen! Hebben je kinderen toch contact met andere kinderen. Kijk wel even in de buurt hoe het zit met de inschrijving. Bij ons (achterhoek) moet je je kind een jaar ervoor al aanmelden.

  Ik hoop je iets op weg te hebben geholpen.
  Liefs Fanniëlla

  #4343062 Quote

  Mijn kids gaa en naar het KDV en naar de PSZ.
  PSZ is erg leuk! Het grote verschil is dat PSZ meer “voorbereidt op de basisschool” gaat dus meer om taal, educatie etc. KDV heb je meer met een “thuissituatie”. Alletwee leuk maar wel anders.
  Ik weet idd niet hoe het zit met inschrijven. Ook bij ons moet je je kind ongeveer een jaar van te voren inschrijven (brabant)
  Kosten zijn wel belangrijk natuurlijk maar jou rust ook.
  Kan me voorstellen dat je dan even wat meer rust hebt en kan wennen en genieten van je nieuwe baby.
  bij ons gaan/gingen ze in elk geval graag naar PSZ
  succes met je keuze
  groetjes

  #4343080 Quote

  he meis onze kleine gaat alleen naar de psz en ze vind het heel leuk zo speelt ze dus ook met kindertjes van der eigen leeftijd.

  en trouwens als je met verlof gaat moet je 100% uitbetaalt krijgen en niet voor minder, als je dat toch krijgt van je baas zou ik de rest aan vragen bij het uwv want zelfs toen ik met zwangerschaps verlof ging en zat in de ww kreeg ik 100% uitbetaalt wat ik bij mijn vorige werkgever verdiende.

  ik hoop dat je een oplossing voor weet

  liefs

  #4343098 Quote

  Het is als je zwangerschapsverlof hebt toch niet duurder dan normaal?

  Je krijgt je zwangerschapsverlof gewoon door betaald en je krijgt dus ook je kinderopvangtoeslag gewoon doorbetaald.

  Ik laat mijn zoontje van 2,5 gewoon naar het kdv gaan. Dat is bij mij ook 15 km verderop waar ik werk. Als ik nu het kdv zou stop zetten dan zou ik weer opnieuw op de wachtlijst moeten komen. En ze hebben niet eens op tijd plek voor de baby. Dus laat staan voor twee kindjes.
  En als ik hem gewoon niet laat gaan zonder het stop te zetten moet ik gewoon betalen.

  Bovendien zou ik dan ook een jaar ingeschreven moeten zijn voor de psz i.v.m. wachtlijst.

  Ben je trouwens al niet te laat met het stopzetten van het KDV? Bij ons is een opzegtermijn van 2 maanden. Dus als ik het nu per direct zou stopzetten zou ik de komende twee maanden gewoon moeten betalen.

  #4343119 Quote

  De kinderopvang heb ik een maand (opzegtermijn van 1 maand) van te voren al afgezegd, dus dit komt goed. En de aanvraag voor de jongste nu en de baby straks is ook al geregeld, en zijn we van een plek verzekerd. (gelukkig!) Wat bij mij maandelijks afvalt is zo’n 180,- aan reiskostenvergoeding en ik werk bijna alleen maar onregelmatig, avonden/weekenden, dus dat valt dan ook af natuurlijk. dat scheelt bij elkaar wel zo’n 200/300 euro pers maand. Opzich niet erg, we kunnen er prima van rondkomen hoor, dat is het niet.

  Ik heb inmiddels een uitgebreide mail terug gehad van de peuterspeelzaal, en het ziet er wel interresant uit. Omdat we twee kinderen brengen, valleen we automatisch onder het uurtarief voor het laagste inkomen? Uiteindelijk betekend dit dat we per maand zo’n 30 euro betalen per kind, voor een ochtend en middag. In ieder geval bedankt voor alle reacties, we zullen ons er is even in gaan verdiepen.

  Liefs mammma

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4343286 Quote

  hee
  als je zwangerschapsverlof hebt moet je werkgever ook onregelmatigheidstoeslag uitbetalen hoor!
  ze moeten geloof ik het gemiddelde wat je de laatste 10maand aan ort hebt ontvangen uitbetalen!
  tenminste dat is wel zo in de zorg!
  ik zou toch eens kijken in je cao wat daarin staat.
  succes!

  #4343444 Quote

  Hoi,
  Ik werk ook in de zorg en bij mijn vorige verlof werd er een gemiddelde van mijn laatste drie maandsalarissen uitbetaald.Dat is dus inclusief ORT. Ik had dus tijdens mijn verlof een gelijk inkomen.
  Bij ons is het zo dat als je de kinderopvangtoeslag eraf trek, de peuterspeelzaal duurder is dan het KDV. Daarom hebben wij gekozen om onze zoon 2 ochtenden per week naar het KDV te brengen, gewoon voor de socialiseren, want voor opvang tijdens ons werk hebben wij er niks aan.
  Jeetje een derde opkomst, lijkt mij pittig hoor! Bij ons nu de tweede opkomst en ik ben bang dat dat al erg druk gaat worden haha.
  Heel veel sterkte!
  Liefs,
  Mar

  #4343627 Quote

  Ik wilde idd hetzelfde schrijven als Marjolijn… Je zou de kids toch ook een dag minder naar t kdv kunnen brengen??

  Ik werk ook in de zorg en door t gemiddelde van je ort zou je niet minder moeten krijgen..

  Persoonlijk zou ik m’n kind liever toch naar t kdv brengen, dat is vertrouwd en het is voor kinderen toch heel heftig, een nieuw broertje of zusje, dadelijk naar de basisschool en dan ook nog de psz…

  Maar goed, mijn zoon ( en z’n mama haha) houdt van structuur… Dat verschilt ook weer per kind natuurlijk en jouw jongens gaan samen begrijp ik, wat miss ook prettig voor ze is…

  Ik ken ook beide situaties vanuit vroegere werkplekken en vind persoonlijk dat de psz niet heel veel meer toevoegt dan een peutergroep op kdv.
  Maar ook dat zal weer per kdv en psz verschillen…

  Succes met je keuze!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct