Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1587684 Zwangerschapssuiker

 • Auteur
  Berichten
 • #2593686

  vorige week vrijdag heb de gtt test gehad om te kijken of ik suikerziekte heb. Hij is iets verhoogd en moet nu naar de gynacoloog. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

  #4343082 Quote

  ik moet morgen voor die test.

  #4343095 Quote

  hoi ,ik heb het ook gehad bij mij dochertje .is erg lastig veel dorst en jeuk .en vocht vasthouden en erg moe zijn .
  en nu ben ik 25 weken zwanger van de 3e kindje en heb vorge week geprik en alles was goed .groetjes fadila

  #4343121 Quote

  ik moet deze week ook voor de test

  #4343156 Quote

  Mijn suikers werden al steeds in de gaten gehouden, had vorige x pas met 34 weken wat verhoogde suikers, maar met aanpassing in eten ging het goed. Nu dacht ik zelf dat ze nog wel goed waren, zei de Gyn vorige x ook ( ik curve 1 x per week) maar nu een andere Gyn en die vond ze wel al wat hoog…

  Ik weet eigenlijk niet of ik me er de vorige x ellendiger door voelde, mijn zoon was niet groot ( normaal) en is met 37 w gekomen, dus t was ook maar even.

  Momenteel voel ik me wel erg ellendig; hoofdpijn en houd niks binnen, wel vervelend met dit warme weer, want ook water komt er weer uit. Ook een zeer pijnlijk bekken en een hyperactieve peuter.. hihi dus al met al ff 1 grote malaise hier 🙁

  Ik hoop dat je, door je voeding aan te passen weer goede bloedwaarden krijgt… Geen idee of je anders insuline moet gaan prikken?? Ze houden iig de groei van je kindje in de gaten, want die kan te snel gaan groeien..

  Succes en houd ons op de hoogte als je wilt…

  #4343429 Quote

  heb er ook geen ervaring mee. Maar moet van de week ook laten prikken.

  #4343828 Quote

  ik heb er geen last van nu heb pas wel een dagcurve gehad omdat ik ook erg moe ben en veel dorst maar het was goed het wordt wel goed in de gaten gehouden


  melanievangeest
  Bijdrager
  #4345428 Quote

  Net bij de VK geweest en te horen gekregen dat ik een GTT test moet laten doen.

  Met de 20wk echo zagen ze dat het wat groter was dan gemiddeld en daarom moet ik nu de test gaan doen. niets iets om me zorgen over te maken volgens de vk.

  #4347893 Quote

  Vandaag bij de diabetische verpleegkundige geweest. Zij heeft mij uitgelegt hoe ik mij waardes van mijn suiker kan testen met een aparaat. Ik moet voor het eten testen en ander half uur na het eten, dit drie keer per dag. Donderdag moet ik mijn waardes door geven en gaat ze beslissen of ik naar de internist moet en insuline gaan spuiten. Als ik tussen de 4 en 7 blijf hoef ik geen insuline te gaan spuiten.

  Ook legde ze uit dat de baby groter word als de suiker te hoog zijn en dat hij moet af kicken als hij geboren is. Hij heeft al die tijd teveel suiker gehad en is daar aan gewent. De verpleegkundige gaf als voor beeld dat hij siroop kreeg in plaats van water. Als hij geboren is krijgt dan weer gewoon water dan gaan zijn suiker waardes naar om hoog en om laag. Hier kan hij behoorlijk onrustig van worden.

  Volgende week ga ik ook naar de dieetiste en krijg daar een dieet om mijn waardes naar beneden te krijgen en te houden. Ik ben al twee weken gestopt met snoepen, dit ging mijn makelijker af dan ik dacht,

  Ik hou jullie op de hoogte

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct