Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1587766 4 Maand En Zitten

 • Auteur
  Berichten
 • #2593768

  af en toe als ons meisje goed wakker is kan ze ruim een halve minuut zelfstandig blijven zitten.. moeten we haar natuurlijk wel op de billen zetten…
  volgens het cb kan dit geen kwaad.
  maar aan de andere kant misschien wel voor de rug denk ik. heupjes zijn ok

  #4343654 Quote

  Goh wat snel!
  Ivo wil steeds naar voren leunen als hij op schoot zit maar zitten kan hij nog lang niet! Wel houd ik hem goed vast zodat hij toch met ondersteuning kan zitten. Volgens het cb hier kan dat geen kwaad, zolang ze maar ‘actief’zitten en niet als een soort zoutzak ‘hangen’. Dus ik neem aan dat als Alicia echt rechtzit dat het geen kwaad kan, ik zou het denk ik niet stimuleren omdat het toch nog erg vroeg is, dus nog niet in een kinderstoel enzo.

  #4343694 Quote

  nee wij laten haar zich gewoon optrekken als ze wil.. maar dan gaat ze ze zich ergens op concentreren en dan laat ze ons los.

  #4350054 Quote

  Gewoon lekker laten doen! Ze moeten de spieren in de rug oefenen. Het is wel belangrijk dat je kindje ook vaak genoeg ligt (in bed, box). Dat kan alles weer ontspannen, maar het zitten is wel een doel waar je kindje naartoe moet. Waarom dan afremmen? Ons zoontje deed het ook rond de 4 maanden. Nu hij een paar weekjes ouder is wil hij het niet. Hoort bij de fases die ze doorgaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct