Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1588380 Mijlpaal In Zicht

 • Auteur
  Berichten
 • #2594382

  haaaai mama’s

  ik kijk ontzettend uit naar 13 juli, dan is pascal 4 maand en gaan we met de hapjes beginnen!!!!!!
  camera staat al klaar hihi.
  zijn er al moeders eerder begonnen met hapjes???
  het cb hier geeft eigelijk geen info voor de 4 maand. ze bellen hier meestal de week dat je kleine 4 maanden word, en dan stellen ze in overleg een voedingsschema voor. wat wel en niet mag/kan. en hoeveel, welke tijden het handigst zijn enzovoort.

  nu heeft pascal erg gevoelige darmpjes, dus ik ben ook wel wat huiverig om te beginnen met fruit enzo.
  wat zou wijsheid zijn. ik heb eigelijk geen zin om te wachten op t telefoontje van het cb. wil zo graag vast een hapje naar binnen smokkelen hahaha.
  maar natuurlijk zonder dat pascal er last van krijgt.

  hij poepte eigelijk om de dag. nu is dat de laatste 2 weken niet meer zo. er zit nu soms wel 3 dagen tussen. is dat normaal?? verandert dat “schema”als ze ouder worden. hij kan er verschrikkelijk last van hebben en dan helpt cinebaby of infacol ook niks.

  groetjes
  een hapklare smooty

  #4343768 Quote

  Zou idd ook niet eerder beginnen. Wat mj zegt!

  Hier genoeg poepbroeken. Wel een aantal op een dag, word je soms ook niet blij van haha

  #4343773 Quote

  hoi ben hier wat eerder begonnen maar hij vond het absoluut niet lekker, dus wacht er maar weer mee totdat we terug zijn van de vakantie

  #4343777 Quote

  ik ben persoonlijk wel een weekje eerder begonnen met de hapjes. maar je moet gewoon je eigen gevoel volgen.
  dit omdat hij zomoeilijk poept en ik dacht zo krijgt hij wat extra vezels binnen waardoor het misschien wat makkelijker gaat. (het lukt hem nu wel iets makkelijker moet ik zeggen)
  ben met fruit begonnen en een paar dagen later toen dit goed ging ben ik ook met groente begonnen. en ik moet zeggen hij doet het uitstekend. hij vind ook alles lekker maakt echt niet uit wat hij krijgt.
  het probleem met het poepen dat heb ik hier ook. jayden poept ook maar eens in de 2 a 3 dagen.
  het advies van mijn cb was iets meer water in de flessen bij elke voeding, laxerend fruit en zijn anusje masseren met een beetje vaseline.
  ik persoonlijk hielp hem geregeld met de termometer maar dit werd ten zeerste afgeraden omdat dit luie darmen kan veroorzaken.
  verder heb ik geen advies gehad van het cb, heb gewoon gedaan wat ik dacht wat goed is voor hem.
  en ik moet zeggen hij doet het er prima op.
  hoop dat je hier iets aan hebt

  #4343784 Quote

  Hier probeer ik echt nog even wat langer te wachten met alle hapjes e.d. dan gelijk te beginnen met 4 maanden, we hebben zoveel allergieen in de familie, gluten-sinaasappel- koemelk allergieen,
  dus doe wel rustig aan.

  Joel heeft flesvoeding en poept ook ongeveer 1x in de 3 dagen, hij heeft verder geen buikpijn en zn ontlasting is die ene keer gewoon soepel.
  Dus maak me daar geen zorgen om,

  Liefs Marina

  #4343790 Quote

  de ontlasting is wel soepel.
  inderdaad dacht ik dat (fruit)vezels pascal misschien kon helpen met poepen.

  #4343799 Quote

  Tim krijgt sinds 2-3 weken groentehapjes maar vindt alleen de wortel (=zoet) lekker. Maar de aanhouder wint, denk ik dan maar. Ik begin pas met fruit als de groente goed gaat.

  Tim poept eigenlijk standaard 2x per dag: bij de ochtend- en avondfles.

  Gr Ingrid

  #4343826 Quote

  ow leuk zeg het eerste fruithapje..

  wij zelf zitten in het dilemma de kinderarts zegt dat we met 4maand (19 juli is dat)mogen beginnen maar cb zegt dat we moeten wachten tot 6 maand ivm borstvoeding..

  #4343831 Quote

  Ivo laat tegenwoordig ook 3 soms 4 dagen tussen de poepluiers, terwijl hij dat met bv niet deed. Ze zeggen dat zolang hij er geen last van heeft en het niet hard is, er niets aan de hand is. Als dat wel zo is dan werkt lactulose o.i.d misschien wel.
  Ivo is nu 13 weken en ik ben gisteren begonnen met wat sterk verdunde roosvicee bij te geven (ongeveer 100cc), heeft nu al 2 dagen achterelkaar gepoept. Vanmorgen ook weer een uurthe na de roosvicee.
  Ik denk dat het hem dus wel helpt…
  Ik had zelf ook het idee dat hij misschien te weinig dronk (4×200 voeding) en als hij meer drinkt hij dan ook beter gaat poepen.

  Verder zei de cb-arts tegen mij bij 12 weken!! (vorige week dus) dat als ik denk dat hij zin krijgt in vast voedsel ik er mee mag beginnen. Dus da’s een heel ander advies dan de 4 maanden waar men altijd over spreekt! Moet met 16 weken weer terug.

  Ik ben vandaag begonnen met een fles met rijstbloempap (2schepjes) en vanmiddag krijgt hij er ook een. Als dat een poosje goed gaat, begin ik met groente.

  ps.Wij hebben geen voedselallergie in de directe familie, alleen bij een achternichtje en -neefje en Ivo krijgt gewoon standaard voeding en heeft zelden krampjes en spuugt niet.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct