Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1593488 Hoe Zouden Jullie Dit Uitspreken

 • Auteur
  Berichten
 • #2599490

  hallo allemaal
  even een namenvraagje, aangezien ik het niet aan mijn directe omgeving kan vragen doe ik het hier maar even. Wij willen ons zoontje graag Djairo noemen. Maar ik vind het mooier als het met de y geschreven is dus Djayro.Maar nu ben ik bang dat de mensen het dus uit gaan spreken als Djeejro en niet als djairo
  Wat vinden jullie? hoe zouden jullie Djayro uitspreken?

  groetjes

  #4348851 Quote

  Hoi mama van c. Ik sprak het in gedachten meteen uit als Djajroo. Maar als je niet wil dat mensen het verkeerd uitspreken of niet kunnen schrijven kun je misschien beter een minder ‘moeilijke’ naam kiezen? Maar ik sprak het dus wel zo uit zoals jij in gedachten hebt. Moeilijk he? Een naam kiezen. Succes hoor!

  #4348854 Quote

  hier ook direct Djajroo

  En tja wij dachten met de oudste ook geen hele moeilijke, spectaculaire naam te hebben gekozen, maar hij wordt zovaak verkeerd aangesproken of als mensen het alleen gehoord hebben dat ze het verkeerd schrijven…

  Terwijl het gewoon een Nederlandse naam is.
  Oké andere variant komt veeeeeeeeeeeeeeeeeel vaker voor, maar het is echt geen unieke naam.

  Het wil er bij veel mensen niet in dat een Y een ie klank is… pas als wij met het voorbeeld van Yvonne komen… oh ja dan zeg je ook geen Ijvonne… nee duuhhhh ;-).

  Maar de mensen die er toe doen weten snel genoeg hoe jullie het uitspreken en schrijven en zullen het ook gewoon doen.

  En tja de kleine zal in zijn leven heel wat af moeten spellen als die groter is, maar dat heb je dus ook met helemaal niet zulke aparte namen ook al wel.

  #4348906 Quote

  Hier ook djajroo staat/klinkt heel logisch.
  Mijn dochter heet Melanie en je wilt niet weten hoevaak ik dat moet spellen.

  #4348922 Quote

  Ik dacht dus wel gelijk aan “Djeejroo”. Omdat de naam voor mij niet Nederlands overkomt maar eerder Amerikaans (beetje DJ-achtig) ga ik dan over op (D)jay(ro)=(D)jeej(roo). Ik koppel dus de letters jay aan elkaar tot jeej-klank. Net als je dus zelf al dacht.

  Overigens was mijn eerste uitspraak voor Djairo: Dja-i-roo en dus helemaal geen J-klank erin. Dat komt voor mij weer Afrikaans over om eerlijk te zijn. Je moet vooral doen wat je zelf mooi vindt en wat past bij de achternaam van de baby. De allerbelangrijkste vraag bij een naam vind ik altijd: stel je zoon (of dochter) voor als 40 jarige man (of vrouw) en zou je dan willen dat hij zo heet? Wat schattig is voor een kleintje hoeft niet altijd leuk te zijn als je volwassen bent. Een naam kan ook ballast zijn.

  Succes ermee!


  suno
  Bijdrager
  #4348954 Quote

  Ik las als eerste dja-iro.. En vind het heel mooi!! zoals de andere meiden het lazen, kwam echt niet in mij op!!

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4349071 Quote

  bij djairo idd zeg ik het zoal s jij het wilt
  maar bij djayro niet, komt door woorden als gay enzo
  ik denk dat zeker veel mensen dat dan wel verkeerd zouden kunnen zeggen.
  maar he niemand kan bouwman of woldberg in 1 keer goed schrijven en dat zijn gewoon hollandse achternamen en nog doe ik al mijn hele leven alles spellen grrr

  gr sabine

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct