Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1593761 Flessen Uitkoken Op Vakantie

 • Auteur
  Berichten
 • #2599763

  Hoi, ik ga in december met Caspar een weekje naar de zon. Hij is dan iets ouder dan 8 maanden. Ik ben alleen met Caspar (vader is niet in beeld). Dus dat is best spannend. Ik ben al een lijstje aan het maken wat mee te nemen e.d. Nu zat ik me af te vragen hoe dat te doen met flessen uitkoken. Ik gebruik thuis een Avent sterilisator. Maar ik kan dat ding toch moeilijk in mijn koffer meenemen? Ik zit daar in een all inclusive hotel. Tot welke baby leeftijd kook je flessen überhaupt uit?

  #4349116 Quote

  Ik steriliseer de flessen maar één keer per week in een magnetronsterilisator dus zou het wel aandurven om dit een keer wat later te doen. En 8 maanden, dan is ie toch ook niet zo vatbaar meer?

  En anders kun je misschien een magnetronsterilisator meenemen en aan het restaurantpersoneel vragen of ze de flessen erin willen doen? Ze hebben vast wel een magnetron.

  #4349121 Quote

  Ik zou met 8mnd de fles gewoon uitspoelen en in een sopje wassen, gewoon in een beetje dreft.

  #4349177 Quote

  ik kook Jorn zijn flessen nu om de 3 dagen uit. maar het hoeft volgens mij al niet meer echt. ik zou net als mj gewoon het in een sopje wassen. kook je ze wel weer uit als je thuis bent.

  Liefs

  #4349197 Quote

  Zou wel uitkijken waar je naar toe gaat om ze uit te spoelen (meeste landen is het water ook niet drinkbaar voor ons hollanders?) Dus ik zou ze met flessenwater en een beetje sop daar schoonmaken en thuis weer uitkoken.

  #4349213 Quote

  Zou persoonlijk goed uitkijken met je kleintje en water daar, manlief en ik zijn in ’06 op huwelijksreis geweest in egypte en ben daar behoorlijk aan de schijt gegaan, ws van het tandenpoetsen.

  Zou dan ook echt schoonmaken met water uit een fles en niet uit de kraan.
  Verder als je het gewoon goed schoonhoud hoef je ze toch niet meer uit te koken?

  Ik doe de flesjes in de vaatwasser en kook ze eigenlijk niet meer uit, maar is dit dan zo slecht?

  Liefs Marina

  #4349286 Quote

  ik kook de flessen vanaf een maand of 1,5 a 2 al niet meer uit. gaan gewoon dagelijks in de vaatwasser en verder niet. de fopspeen kook ik ook al vanaf die tijd niet meer uit. spoel het alleen nog af en toe af met kraanwater. heb zo iets van als er wat bacterien aan zitten dan went hij er al vast aan en krijgt hij een goede weerstand. moet zeggen hij is tot nu toe nog niet ziek geweest alleen een keer wat licht verkouden maar daar kon hij niet omheen want iedereen in zijn omgeving was toen verkouden.
  ik zou zeggen een sopje lijkt me voldoende en inderdaad wel met fleswater want het water is in het buitenland anders.
  maar je moet doen wat je goed lijkt en waar je je goed bij voelt

  #4349298 Quote

  Zowel bij onze floortje als bij onze jochem alleen de eerste week de flessen uitgekookt en daarna niet meer!
  Wat angelique zegt een beetje bacterien kan geen kwaad doet alleen goed voor de weerstand.
  Idd in egypte zou ik wel met flessenwater wassen maar verder…..

  #4351117 Quote

  heb een keer ergens gelezen dat je de spenen kunt uitkoken door ze in je waterkoker te doen, heb dit ookk gedaan. wat uit fles in de waterkoker en dan de spenen erin. en anders water koken in een bakje en daar de spenen in.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct