Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1594513 Eten Maken Voor Juliaan

 • Auteur
  Berichten
 • #2600515

  Hola Dames,
  Juliaan vind mijn eten niet lekker.
  Omdat ik nu thuis ben wil ik zelf maken,Hij eet olvatir potjes.maar toch wil ik zelf doen.
  wat doe ik niet goed?
  Ik kok aardapel met groenten dan maak ik klein in de mixer zonder zout boter nietsssssssssss.
  moet anders?

  #4349868 Quote

  Volgens mij doe je het niet fout. Maar je zou een beetje suiker toe kunnen voegen. Als hij het dan wel eet, doe je steeds wat minder suiker tot hij het eet zonder suiker. (met een beetje bedoel ik een heel klein puntje van een theelepel)

  #4349884 Quote

  Wat voor groente geef je? Worteltjes zijn lekker zoet en lusten de meesten, erwten hebben een zachte smaak en zo ook bloemkool en spercibonen.
  Wat ik hier wel eens doe is wat appelmoes erdoor gewoon een beetje(een theelepel en de keer erop de helft minder en zo verder)

  #4349886 Quote

  Ik heb met nloemkool en spercibonen geprobeerd.
  Ik ga iets zoets toevoegen.
  bedankt

  #4349892 Quote

  zou eerst eens wortels proberen zonder iets dat pakt tie wrs wel zo…..

  #4349963 Quote

  Misschien moet je eerst alleen de groenten doen en pas na een tijdje de aardappel toevoegen. Die maakt het geheel nogal droog…. Je kan ook een beetje fv/bv toevoegen om het geheel wat smeuiiger te maken.
  Verder heb je waarschijnlijk gewoon veel geduld met ‘m nodig. Hou in gedachten dat ie het nog niet ‘nodig’ heeft. In principe heeft ie nog voldoende aan de fv/bv totdat ie 6 mnd is. Het is nu alleen nog een extraatje.
  Succes!

  Liefz Esz

  #4349972 Quote

  Zou idd geen suiker oid toevoegen, ook eigengemaakt eten heeft tijd nodig als je al potjes hebt gegeven, baby´s hebben ook vaak tijd nodig om aan smaken te wennen, gewoon een tijdje geen potjes meer geven en alleen je eigen eten, dan eet hij het met een paar dagen!
  Verder de aardappel niet teveel toevoegen, daar wordt het idd droger en zwaarder van, dus veel groente beetje aardappel en verdunnen met kookvocht/fv
  Ze hebben deze maanden om eraan te wennen zoals esz al zegt, dus niet te snel opgeven of zoetigheid toevoegen, ze hebben de tijd!

  #4350053 Quote

  Je kunt in plaats van aardappel ook rijst nemen met veel kookvocht. Ik doe dan ong 90gr gepureerde groente met kookvocht en dan ong 30gr rijst met kookvocht. In de potjes olvarit zit ook rijst.
  Verder is het bij olvarit gezeefd zodat er echt geen stukjes meer inzitten en het nog gladder van structuur is.
  Moet je zelf het verschil maar eens proven.

  Ik zou zelf ook niet snel iets zoets er in doen, hij heeft het immers nog niet nodig.
  Wij hebben hier het omgekeerde; Ivo eet wel fruit maar kijkt er heel moeilijk bij maar wil wel graag zijn groente s’avonds!

  #4350528 Quote

  @ tamslot… Jorn heeft ook liever s’avonds zijn groente, hele potje komt leeg… maar de fruithap s’ochtends blijft de helft staan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct