Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1594529 Uitgebreide Echo Nog Geen Goed Nieuws

 • Auteur
  Berichten
 • #2600531

  Ha meiden,

  Na de 20 weken echo van vorige week dinsdag hadden we gisteren een uitgebreide artikel 2 echo, omdat het kindje achterblijft in de groei.
  In eerste instantie leek alles toch goed te zijn en was het heel leuk en fijn om nog een keer bijna een uur naar ons kindje te kunnen kijken. We hebben het hoofdje zelfs in 3D gezien.
  Blij gingen we dus weer naar huis.

  Totdat de gynaecologe eind van de middag belde. Tijdens de echo had ze namelijk niet de gemeten gegevens ingevoerd, omdat alles er zo goed uitzag. Nadat wij naar huis waren heeft ze dit wel gedaan en ze schrok van de resultaten. Het kindje loopt echt erg achter in de groei en zit onder de curves. Ze heeft meteen het WKZ gebeld, de specialisten in Utrecht en zij adviseerden om bij hen nogmaals een uitgebreide artikel 2 echo te laten doen, deze week nog. En, de kans bestaat dat er aan de grootte van het kind een chromosomale afwijking ten grondslag ligt. Ze adviseerde dus om alsnog een vruchtwaterpunctie te doen, terwijl we er in eerste instantie heel bewust voor gekozen hebben om geen onderzoek te doen naar chromosomale afwijkingen.

  Dit was heel heftig nieuws en zette ons blije leventje even goed op de kop. Want, de kans is nog steeds groot dat ons kindje ‘gewoon’ klein is, zo vertelde ook de gynaecologe. Maar, ze adviseert samen met het WKZ natuurlijk niet zomaar een punctie.

  En de vraag is… willen we nu nog ruim 4 maanden in onzekerheid zitten, terwijl we met een punctie weten dat we dingen kunnen uitsluiten. Maar ja, wat doen we als de uitslag daarvan toch slecht is? We hebben de hele avond gepraat en het was een heel goed en fijn gesprek. We hebben besloten om toch voor een punctie te gaan, omdat we niet ruim 4 maanden in onzekerheid willen zitten.

  Net als iedere ouder willen we natuurlijk een gezond kind en als dat dan misschien niet zo blijkt te zijn is dat echt enorm heftig. Ik weet zeker dat we er samen uitkomen en hier sterker door worden, ook als het nieuws slecht is, maar het zijn nu dus spannende tijden. Straks ga ik bellen voor een afspraak voor beide onderzoeken. Alleen heb ik al gelezen dat de uitslag van de punctie 3 weken kan duren. Dat worden heftige weken.

  En dan ben ik nog jarig ook vandaag… Heb net al lekker een potje zitten janken achter de pc. Vreemd om zo mijn 32e levensjaar in te gaan.

  Wel fijn om dit even van mij af te schrijven. Ik kan na een beroerde nacht toch niet meer slapen…

  Meiden, veel liefs,
  Marieke

  #4349903 Quote

  Ik wil reageren, zat al een tijdje achter het scherm, maar weet gewoon niet zo goed wat ik moet schrijven. Behalve dat ik het zó erg voor je vind. Zit je net weer blij en lekker thuis, en dan komt er alsnog zo’n bericht. Moeilijk om zo’n beslissing te maken inderdaad, voor wel of geen punctie. Ik hoop in elk geval dat je zo snel mogelijk terecht kan, voor beide onderzoeken, en dat je dan over een week of drie goed nieuws kunt melden. Dat je gewoon een heel lief gezond, maar klein jongetje of meisjes krijgt. Sterkte, enne: toch ook nog gefeliciteerd. Maria

  #4349985 Quote

  jeetje wat ontzettend heftig!! Krijg helemaal de rillingen, wij hebben met 12 weken een vlokkentest laten uitvoeren omdat we ook niet 6 maanden in onzekerheid willen zitten! (er werd een verdikte nekplooi geconstateerd) En idd de uitslag duren 3 weken, als het goed is krijg je wel binnen een paar dagen uitslagen over downsyndroom en afwijkingen aan de chromosoom 13 en 18, en de geslachtschromosomen.

  Wat betreft de vlokkentest/ vruchtwaterpunctie kan ik je gerust stellen de ingreep valt heel erg mee en doet GEEN pijn, daar hoef je niet over in te zitten!!
  Het zijn verschrikkelijk spannende weken, vooral omdat het ook helemaal niets kan zijn!!:S Maar houdt hoop en probeer niet te veel “nare”senarios te bedenken! daar schiet je niets mee op!!

  Probeer te genieten!

  #4350100 Quote

  Heel veel rust en sterkte gewenst de komende tijd.
  Ik zal voor jullie duimen, hou ons op de hoogte.
  liefs hanneke

  #4350217 Quote

  Lieve meiden,

  Ontzettend bedankt voor jullie lieve berichtjes! Doet me goed om te weten dat jullie meeleven.

  Ik heb vandaag aan ontzettend veel mensen verteld en geschreven wat de situatie is en dat werkt toch een beetje ‘ therapeutisch’. Blijkbaar is dat voor mij een goede manier.

  Nu hopelijk lekker slapen na twee slapeloze nachten. Ik ben doodop. En dan morgen na de echt hopelijk meer zekerheid en goed nieuws!

  Ik houd jullie op de hoogte!

  Nogmaals bedankt en heel veel liefs,
  Marieke

  #4350330 Quote

  Wat heftig allemaal Marieke!! Ik duim heel hard voor goed nieuws! Sterkte Lfs

  #4350547 Quote

  jeetje wat een verhaal zeg
  weet er eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen
  alleen dat ik het ontzettend rot voor jullie vind
  ik wil jullie heel veel sterkte en kracht voor de komende tijd wensen
  liefs irma

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct