Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1595304 Update Na Wkz Bezoek

 • Auteur
  Berichten
 • #2601306

  Ha meiden,

  In deze roerige tijden weer even een update.

  We weten op zich nog steeds niet zo heel veel meer. Gisteren zijn we in het WKZ geweest waar we de echo opnieuw hebben laten doen. Er kwam, zoals verwacht, weer hetzelfde uit. Alle organen zien er prima uit, omtrek van bijvoorbeeld hoofd en buik is ook prima. Alleen de ledematen liggen echt onder de curve. Vooral de bovenbeentjes zijn erg klein. En dat is dus zorgelijk.
  Het kan een aantal oorzaken hebben:
  Het kindje is ‘gewoon’ erg klein en er is verder geen medische reden.
  Het kindje heeft een chromosoomafwijking, zoals bijvoorbeeld Down.
  Het kindje heeft een skeletafwijking.
  Er is geen goede voeding vanuit de placenta.

  We hopen natuurlijk op het eerste en die kans is ook nog steeds erg groot. We hebben toch besloten om een vruchtwaterpunctie te doen en die is ook gisteren gelijk afgenomen. Was heel heftig, vooral psychisch. Het doet totaal geen pijn, maar voor je gevoel klopt het gewoon niet dat ze met een naald in de buurt van je kindje komen. Daarnaast is mijn baarmoeder nu flink aan het samentrekken, maar dit is een bekend verschijnsel en niet erg. Vrijdag krijgen we de eerste uitslagen en voor ons ook heel belangrijke. Dan horen we of er een chromosoomafwijking is, zoals bijvoorbeeld dus Down. Dat is dan dus echt te constateren, maar hopelijk uit te sluiten. We krijgen de uitslag eind van de middag, dus dat worden nog spannende uren.
  Op zich denken de specialisten dat er wat dat betreft niets aan de hand is, maar wij zitten toch behoorlijk in de rats en zijn ontzettend bezorgd en onzeker.

  Er is extra vruchtwater afgenomen, om alvast te kunnen testen op de belangrijkste skeletafwijking. Weet even niet meer hoe die heet… Die uitslag duurt 2 tot 3 weken.
  Het lastige met skeletafwijkingen is dat het er zo vreselijk veel zijn. Het is dus niet even makkelijk te constateren.

  De voeding vanuit de placenta leek er nu goed uit te zien, maar dat wordt wel extra in de gaten gehouden.

  Sowieso krijgen we over 4 weken weer een uitgebreide echo in het WKZ, dus we worden goed in de gaten gehouden.
  Maar, voor nu is het allerbelangrijkste dat de uitslag morgen goed is.

  Het zijn dus heel spannende en nare tijden. Het genieten is nu wel even voorbij. Maar, het zet je wel even met beide benen op de grond: de rest is allemaal echt niet meer spannend, als het kindje maar gezond ter wereld komt!

  Veel liefs,
  Marieke

  #4350697 Quote

  Jeetje Marieke! Wat zullen jullie in de stress zitten. Hopelijk zijn de uitslagen goed en is jullie beebje gewoon klein.

  #4350726 Quote

  Wat heftig allemaal. Wij hebben die combinatietest gedaan in het begin. Heb jij die ook gehad?
  Ik hoop voor jullie dat het babytje gewoon klein is en dat er verder niks aan de hand is. Probeer toch wel van je zwangerschap te genieten, het is zo bijzonder!Ook al denk je daar nu anders over…

  #4350738 Quote

  Hoi Marieke,
  Echt heel veel sterkte gewenst.
  Hoogst waarschijnlijk is er ‘niets’ aan de hand zoals je zelf al schrijft. Maar dat jullie hier doorheen moeten is wel erg pittig. Ik ken het als je steeds op uitslagen moet wachten en die zorgen erbij en dat zijn echt energie vreters.
  Ik bid en duim voor je morgen.
  Liefs,
  Sarah

  #4350845 Quote

  heeel veel sterkte toegewenst..ik weet helaas hoe het wachten voelt!!:s Dat wachten lijkt zooo lang te duren tot die telefoon eindelijk gaat!!
  Heel veel succes en ik hoop/duim/bid dat alles goed blijkt te zijn!!!

  Liefs Liesbeth

  #4350848 Quote

  Bedankt allemaal! We gaan morgen naar het ziekenhuis toe om daar de uitslag te horen. Dat vinden we toch prettiger dan de uitslag telefonisch te horen.

  Daarnaast ben ik vandaag gebeld door de afdeling medische genetica van het WKZ, want ook zij willen graag een gesprek met ons om ons te informeren over mogelijke afwijkingen en eventueel te nemen stappen. Dat gesprek hebben we morgen direct na de uitslag, dus het is wel heel fijn dat ze overal zoveel spoed achter zetten.

  Morgen (of dit weekend) weer een nieuwe update!

  Bedankt voor het meeleven allemaal!
  Liefs, Marieke

  #4350938 Quote

  Heel spannend, ik blijf duimen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct