Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1595691 Kind Van 35 Ziet Spoken

 • Auteur
  Berichten
 • #2601693

  Mijn dochter van 3,5 heeft een half jaar geleden tegen mij en haar vader gezegt dat er een opa op haar bed zit. Die heel boos is. Ik heb toen een rozenkrans op haar slaapkamer gehangen en heb samen met haar gevraagd of die oude opa weg wilt gaan. Mijn dochter noemt alle oude mensen opa en oma’s.

  Ze slaapt heel slecht vanaf het begin. En word altijd veel wakker en is dan heel onrustig.

  Nu wilt ze helemaal niet meer op haar slaapkamer slapen. Omdat er een klein babyspookje op haar kamer zit. Vertelt ze.
  Ik weet niet wat ik hier van moet denken. Of het waar is of fantasie.
  Maar hoe kan een kind van 3,5 jaar weten wat een spook is. Ze heeft er nooit iets van gezien op tv of boekjes.
  Nu probeer ik haar in haar bed te leggen maar word helemaal hysteries.
  Ze zegt dat de babyspook laatst op mijn schouders zat en dat de spook mijn mond aan het poetsen was. Beetje kriepie wel. Zoiets verzin je toch niet.

  Moet ik naar de dokter of is er een andere mogelijkheid.

  #4351269 Quote

  Het is wel de leeftijd om dingen te verzinnen. Mijn dochter kwam vanavond met het verhaal dat de ventilator op haar kamer had gezegd dat we zout voor haar moesten kopen….Ze verzinnen de gekste dingen.
  Mijn dochter zegt ook vaak bang te zijn voor krokodillen en engels in haar kamer. Wij hebben er een soort spelletje van gemaakt dat wij haar tanden extra goed poetsen zodat ze goed kan grommen tegen deze krokodillen en engels en dat ze daarmee haar kamertje verlaten (zo worden haar tandjes ook meteen goed gedaan ;))

  Met deze leeftijd verzinnen ze vaak enge dingen die ze in hun hoofd laten opzwellen tot ‘echte’ dingen. Voor haar is het spook dan ook echt.

  Maar als jij twijfelt zou ik er wel wat mee doen. Op google zijn er vast wel genoeg specialisten in dit soort gebied te vinden. Misschien iemand die haar kamertje spiritueel kan schoonmaken (bij voorkeur waar zij bij is)….. Ik denk dat de huisarts hier weinig mee kan, die zal het gezien haar leeftijd misschien zelfs afschuiven op onzichtbare ‘vriendjes’……

  succes iig

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct