Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1596597 Wel Of Geen Toetje

 • Auteur
  Berichten
 • #2602599

  hey meiden,

  Floor krijgt van ons eigenlijk altijd na het eten een toetje. Die vind ze erg lekker. Ook als ze haar bordje niet helemaal leeg eet, krijgt ze een toetje.
  Nu aten we gister ergens anders, en toen werd er echt heel raar gekeken. Floor had niet haar bordje leeg, en kreeg toch een toetje. Het is niet de eerste keer dat mensen me hierop aanspreken.

  Ik heb zelf echter zo iets, ze is nog zo klein. Snapt ze wel het verband tussen als ik mijn bordje leeg eet krijg ik een toetje en anders niet. Bovendien heeft ze ook haar zuivel nodig.

  Wat doen jullie?

  Liefs,

  T


  mariekje82
  Bijdrager
  #4351953 Quote

  Tygo krijgt ten allen tijde z`n toetje. Ik vind dat hij dat gewoon mag ook als hij zijn bord niet leeg heeft. (Die eet hij gelukkig altijd leeg)
  Ik denk dat ze te klein zijn om te onthouden wanneer ze wel ef geen toetje gekregen hebben zus wel of geen bord leeg gegeten hebben.
  Als hij straks slecht gaat eten en hij we kunnen `afspraken` maken dan wordt het wat anders.

  Maar ik zou lekker doen wat jij wil! Wat een ander daarvan vind….. BOEIEND!

  Succes!

  #4352012 Quote

  Hoi!

  Hier krijgt onze dochter ook altijd een toetje. We geven haar magere fruit yoghurt. Bij ons eet ze of haar warme hap en haar toetje, of echt helemaal niet (dit gebeurd een enkele keer).

  Groetjes, Esther


  gitteh
  Bijdrager
  #4352047 Quote

  Hoi,

  Ja hoor hier ook. Julia krijgt altijd een toetje ook als ze slecht eet. Toetje zie ik niet als beloning van goed gegeten, maar een lekkere afsluiting van een maaltijd. En daarnaast, we weten denk ik allemaal, dat er een periode komt dat ze slecht eten en dan ben ik blij dat er wel een toetje in gaat….

  Groetjes Gitte

  #4352069 Quote

  Ja hoor, ook hier altijd een bakje yoghurt! Ik weet zeker dat ze nu nog veeeeel te jong zijn om het verband te leggen. Tuurlijk ben je al aan het opvoeden, maar wel alles in perspektief hoor!

  10 maanden is nog piepjong, ik ben al zoooo trots op Warren als hij voor de kast staat waar de platen van papa instaan en hij daar even twijfelt, zijn handje uitsteekt, weer terug trekt, heel hard nee schudt en weer verder loopt. Hij weet dus (én handelt ernaar) dat hij niet aan papa’s platen mag zitten. En ook dit gaat niet altijd goed hoor, kleine boef hier 😉
  Om dus te illustreren wat ik op dit moment als ‘opvoeden’ zie; het moet eenvoudig zijn.

  Sowieso krijg ik echt de kriebels van al die mensen die zich met mijn opvoeding bemoeien, en dan vooral alle mensen die er negatieve kritiek op hebben. Als iedereen nou eens wat meer respect toont voor de mama’s, wat een feest zou dat zijn!

  X
  Evje

  #4352140 Quote

  En tja ook hier een meisje wat en toetje krijgt, ook als ze haar bordje niet leeg heeft. Net als Gitteh zie ik een toetje niet als beloning maar een onderdeel van de maaltijd.
  En ook ik denk dat ze oorzaak-gevolg helemaal niet snappen.

  #4352173 Quote

  nou dat is toch wel fijn, dat ik hier allemaal mensen zie die er eigenlijk precies hetzelfde over denken.

  Soms ga je gewoon twijfelen als zoveel mensen iets roepen. Hoe goed je het ook voor jezelf beredeneerd hebt, toch…

  Bedankt!

  Liefs,

  T


  Irene1978
  Bijdrager
  #4352179 Quote

  Hier ook een meidje die -een toetje krijgt. Bord leeg of niet. Je geeft ze de verkeerde signalen om te zeggen dat je geen toetje krijgt als je je bord niet leegeet. Daarmee zeg je dat een toetje lekkerder is dan gewoon eten en daar moeten we vanaf. Alles smaakt anders, maar een toetje moet geen beloning zijn om een bordje leeg te eten. Deze wijsheid heb ik uit de Smak die ik kreeg op het cb en ik kan me er wel in voelen. Mijn dochter moet nog wel eens spugen nadat ze yoghurt heeft gegeten. Ik ben er voorzichtig mee.

  #4352184 Quote

  Ik reageer nu even niet als moeder, maar vanuit mijn werk (pedagogisch medewerker):

  Een toetje hoort bij de maaltijd en mag niet gebruikt worden als beloning.
  Het is absoluut niet pedagogisch verantwoord om een kind met eten te belonen of te staffen. Een kind eten, dus ook het toetje, ontzeggen is dus niet goed!
  En al helemaal geen kind van 10 maanden.

  Dus lekker die toetjes blijven geven en andere mensen die er commentaar op hebben laten zeuren.

  En als moeder vind ik dat ook 😉
  Hier krijgt Julia gewoon een toetje, ook als ze haar eten niet op heeft.

  Liefs Maartje

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct