Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1596672 Huiluurtje

 • Auteur
  Berichten
 • #2602674

  ik word er gestoord van!!!!!!!!!
  niks is goed,en hier duurd het geen uurtje maar 2 uur of zo!!! vanmorgen op cb zeiden ze dat dit nog weinig was…nou mijn god..kan daar echt niet tegen

  #4352042 Quote

  hier gaat het precies zo de laatste dagen.
  en dan met van die hele harde uithalen er tussendoor waarvan je oren gaan piepen.
  wat doe jij dan als de kleine dat zo lang vol houd?

  #4352044 Quote

  van alles!!! maar wat we absoluut niet doen is hem zo maar laten liggen. ook al is er niks goed we zijn wel in zijn buurt of houden hem vast. ik ben ervan overtuigd dat zomaar laten liggen ook niet goed is.
  ook al lijkt (ook mij ) dit wel is de fijnste oplossing!

  #4352048 Quote

  wij zijn ook altijd in de buurt of houden haar vast.
  het rare is dat ze stil word als we haar een poosje vast hebben.
  ze valt dan zelfs wel eens in slaap.
  maar het vervelende is dat dat huiluurtje bij haar vaak ’s nachts is.
  sterkte gewenst en laten we hopen dat het gauw minder word.

  #4352151 Quote

  Ons mannetje kan er de laatste 2 weken ook wat van! Nu heeft het ook te maken met buikkrampjes, maar vind het zo zielig voor hem… En zelf wordt je er na een tijdje ook behoorlijk gek van! Wat is er en wat kan ik doen om je te helpen, denk ik dan alleen maar. Soms laat ik hem eventjes liggen omdat hij af en toe ook flink moppert voordat hij in slaap valt, maarbijna altijd pak ik hem bij me. Vaak is hij wel te troosten met mijn pink en op en neer wiegen, maar dat hou je ook geen uren vol.


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4352183 Quote

  Het hoort erbij. Het is onrust in het hoofdje. Ze hebben de hele dag zoveel prikkels gehad en die moeten ze verwerken. Denk maar eens aan het feit dat je zelf ook moeilijk de slaap kunt vatten als je een vergadering hebt gehad of hebt gewerkt ’s avonds en direct moet gaan slapen. dan lig ik wel wakker tot 2 uur hoor. Baby’s moeten zo wennen aan het leven buiten de baarmoeder dat ze heel snel oververmoeid zijn en zo onrustig zijn dat ze de slaap niet meer kunnen vatten.

  Onze Sven (nu 12 weken) heeft het ook nog rond etenstijd en soms nog in de vroege avond. Gek werden we er van. Hij had het in het begin zelfs de hele avond. Wij hebben hem toen op een gegeven moment wel in zijn bedje gelegd en dan elke 10 minuten troosten en een speentje geven. We merkten dat hij toen na een paar keer vanzelf ging slapen. We merkten dat vanaf dat moment de huiluurtjes ’s avonds ook minder werden. De hele tijd ermee op je arm is ook vermoeiend voor zulke kleintjes hoor. En zorg voor prikkelvermindering. Hard geluid van de tv kan al een te grote prikkel zijn voor onze ukkies. Rust… rust… heel belangrijk.

  Gelukkig gaat het over. Sven is nu 12 weken en het is echt een stuk minder. Over het algemeen gaat ie na 8 uur heerlijk slapen.Onrust rond etenstijd is er nog wel, maar als hij op dat moment na 2 keer 10 minuten huilen niet gaat slapen, leggen we m beneden in de wipper. Hij wil gewoon overal graag bij zijn.

  maar goed…. zenuwslopend is het wel. Pff… ik zet in die 10 minuten dat wij hem laten huilen wel de babyfoon van het geluid af. Dan is het niet zo indringend. Maar is sta ook nog wel eens huilend bij zijn bedje. Je denkt toch dat er wat is, niet?

  Sterkte ermee…. het duurt nog even voordat het over is… maar er komt echt een einde aan hoor!

  #4352221 Quote

  hier werkt wandelen erg goed, alleen jammer dat het nu zo’n slecht weer is. En van de week kregen we Sem ook niet stil, toch hebben we hem maar in bed gelegd en hij was gelijk stil. Blijkbaar kunnen ze dus ook huilen als ze juist naar bed willen….
  En ik heb ook ergens gelezen dat ze bij moeder juist erg onrustig worden omdat ze dan de borsten ruiken en daar juist meer onrustiger van worden.

  #4352237 Quote

  Ik denk ook dat het heel goed is om je kleintje niet de hele dag bij je te hebben. Alle prikkels die ze dan krijgen, daar kunnen ze ook heel onrustig van worden. Ik merk dat mijn beide dochters het echt nodig hebben om alleen in bed te liggen. Ik leg ze dan ook altijd in bed te slapen. En in mijn ogen is het helemaal niet verkeerd om ze af en toe te laten huilen. Begrijp me niet verkeerd, als er iets dan moeten ze zeker getroost worden. Maar ik denk, en dat merk ik bij mijn beide kinderen, dat ze ook huilen om hun dag te verwerken. Als ze huilen en je staat meteen weer bij ze of je pakt ze op krijgen ze weer prikkels. Daar kunnen ze ook heel onrustig van worden. Ik ben het met bloempje eens, rust is heel belangrijk! En rust is niet alleen het slapen, maar ook de omgeving. Als ze altijd in geluiden liggen of tussen het speelgoed kunnen ze ook heel onrustig worden. Ik heb ook bewust niks in de wieg liggen en als ze in de box ligt leg ik er of helemaal niks bij, of 1ding waar ze naar kan kijken. Ik kan met name aan de tweede (nu 7 weken) heel goed merken dat ze slecht reageerd op teveel dingen in haar zichtveld.
  Maar goed, ook hiervoor geldt natuurlijk weer, iedere baby is anders en iedere baby heeft andere behoeftes. Die van ons doen het gewoon het beste op slapen in bed en spelen beneden.

  #4352295 Quote

  Hier ook slapen in bed en spelen beneden.
  Dit omdat ik er nog een rond heb lopen van 1,5 jaar en die kan er wat van gillen etc…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct