Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Roken

 • Auteur
  Berichten
 • #2607754

  Hallo,

  Ik weet dat roken slecht is, dus dat hoeft niemand te vertellen. Ik probeer er dan ook zo min mogenlijk te roken. ( voor heen 1 pakje per dag, nu 5/6 per dag)

  Wie kan dit met mij delen?

  alvast bedankt


  MamavanBD
  Bijdrager
  #4357111 Quote

  Heej,

  Iedereen weet hoe slecht het is. Maar iedereen weet ook hoe moeilijk het is om te stoppen.
  Ben zelf ook geminderd nu (ong. hetzelfde als jij nu). Gister intake bij verloskundige gehad. Daar kreeg ik ook al de volle lading. Maar ik zie wel hoe het verder loopt en of ik kan stoppen. Suc6 ermee!

  Groetjess


  1esara
  Lid
  #4357128 Quote

  Ik denk niet dat t aan iemand is om jou de volle lading te geven zij het de verloskundige of iemand anders van t forum .Tegenwoordig is alles slecht vroeger kon alles. Mijn oma bood mij vorige week nog een advokaatje aan (was 5 weken ong.) legde haar uit dat dit niet goed was en ze stond met grote ogen te kijken. Er kan heel veel fout gaan maar er zijn ook een heleboel kinderen geboren waarvan de ouders wel gerookt hebben..
  Zeg niet tegen je zelf dat je MOET stoppen want dat word het een moeilijk gevecht. Maar probeer tegen je zelf te zeggen dat je WILT stoppen als je dit echt graag wilt natuurlijk. Raak in ieder geval niet in de stress dat is helemaal niet nodig, missi is t handig om een maatje te zoeken die je kunt bellen als je het even niet meer ziet zitten waar je even je verhaal kwijt kan zodat je missi net dat ene sigaretje minder of niet nodig hebt. Succes!

  #4357150 Quote

  Hey meid,

  Ik hoor (helaas) nog niet op dit forum maar ik wil je een tip geven: Als je graag wilt stoppen met roken dan kun je eventueel ook wat info opzoeken op internet over “Acupunctuur-stoppen met roken”, een kennis van mij is daardoor zonder moeite gestopt met roken. Het wordt tegenwoordig ook helemaal vergoed door je zorgverzekeraar (mits je AV-top bent verzekerd) en het is niet schadelijk voor je zwangerschap!

  En verder….iedereen heeft wel een mening over roken en hoe slecht het wel niet is….Dat weten de mensen die roken ook wel dus ik hoop daarom ook dat mensen hier niet gaan afgeven op jou maar je misschien kunnen voorzien van tips! Daar heb je veel meer aan!!

  Succes! Groetjes Lynn.

  #4357200 Quote

  Dank je.. Ik wil ook graag tips!

  #4357203 Quote

  Mijn huisarts raadde aan om er max 3 per dag te roken, ben zelf geminderd van een pakje naar 2 sigaretten per dag… Blijft lastig

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4357218 Quote

  Ik vindt het zelf ook moeilijk om niet te roken maar ik ben er sinds ik weet dat ik zwanger ben volledig mee gestopt. Toen ik van de 1ste zwanger raakte was het simpel we waren er toen ook mee bezig om zwanger te worden maar nu is het niet gepland en ik zelf nog erg moet wennen heb ik al mijn sigaretten per direct de kliko in gegooid.

  Maar ik snap je wel dat het heel erg moeilijk is en ik heb niet echt tips voor je. Het enige wat ik je kan vertellen hoe ik denk. De kleine heb geen keus wel of niet roken maar ik wel vandaar dat ik het niet doe.
  Maar mijn moeder heb met alle 4 de zwangerschappen gerookt en wij hebben er niets aan overgehouden.

  Succes ermee liefs RH

  #4357241 Quote

  he meis,

  van mij krijg je niet de volle laag, ik ben er ook een die nog rookt. ik ben inmiddels 12 w 5d zwanger.

  bij de eerste zwangerschap ging ik in 2 weken tijd van een pakie naar 5 a6 sigaretten op een dag, het is geen excus maar ik maakte dagen van half 6 sochtends tot half 12 savonds dus lange dagen.

  bij deze zwangerschap heb ik moeite om te minderen en dat heb ik gister ook aangegeven bij de verloskundige. die kwam gelijk met het standaard verhaaltje, ik heb toen gelijk gezegt dat ik dat allemaal wel wist. ze werdt gelijk wat rustiger en bood haar hulp aan als het binnen 2 weken nog niet gelukt was. ik wil echt wel minderen maar op een of andere manier wil het niet lukken.
  ik weet hoe andere mensen er tegen over staan maar ik ben ook maar een mens en ik weet wat ik de kleine aandoet en elke dag heb ik spijt dat ik weer te veel gerookt heb.

  ik wens jou veel succes en ik hoop dat ik je mag volgen

  liefs
  peetje

  #4357265 Quote

  he meis, ik rook zelf ook ben ook gaan verminderen heb bij de eerste ook gerookt en ze is kerngezond en woog ruim 7 pond en gaat super met dr nog geen 1 keer ziek geweest alleen paar keer verkouden maar minimaal.

  Nu rook ik nog steeds en deze groeit ook super en is goed bewegelijk, ja het is slecht maar ook voor je zelf is slecht, mijn verloskundige zegt is niet echt verstandig en is beter te stoppen maat stress is helemaal niet goed voor je, als ik echt stop wordt ik heel gespannen en gestresst en hoe dat komt weet ik niet dus vandaar dat ik rook.

  En laat je niet gek maken, het is jou lichaam jou kindje en je weet zelf of het goed gaat of niet.

  en je bent al gaan verminderen en rook je ook light of niet want dat doe ik wel, en ik rook alleen op zolder of buiten de rest van het huis niet scheelt ook weer.

  liefs

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct