Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vorderingen Steijn

 • Auteur
  Berichten

 • Anoniem
  #2629955

  Nou, na en zware periode van heel veel pijn, huilen, geen ritme, veel voedingen en vooral veeel wakker kan ik eindelijk zeggen dat het sinds afgelopen weekend beter gaat

  We hebben sinds het weekend een ritme (of iets wat erop lijkt) 7 voedingen en meer dan 3 uur slaap ’s nachts.
  Omdat Steijn ook veel huilde van pijn en irritatie was en is het voor ons heel moeilijk om een inslaaphuiltje te herkennen. Het gaat nu iets beter. We hebben samen afgesproken dat als we Steijn in bed leggen en hij huilt dat we (met kromme tenen) 5 minuten wachten. 9 van de 10 keer is het dan al klaar. Is het dan niet klaar, kijken we of halen we hem eruit, want dan zit er wat anders dwars….(mits het wel redelijk aan 1 stuk was) Vannacht zelfs met 2 minuten. We houden hem dan voor het neerleggen even recht voor 10 minuten extra na de voeding en dan ontspant hij. Hij geeft nu trouwens wel een aantal monden voeding terug, maar ach zolang hij maar groeit toch?

  Vannacht zelfs 5 uur ertussen..alleen is de late fles wat aan de vroege kant, dus moeten we er alsnog midden in de nacht uit (2 uur) maar goed..we zijn wel meer uitgerust.
  We gaan nu namelijk dan direct naar bed.. de fles na 8 uur (wanneer hij dan ook valt) is voor ons bedtijd.. gister was dat na de fles van half 9, dus sliepen we om half 10 al (tot iets voor 2 uur Hoera!!!! ) Daarna tot 6 uur en nu slaapt hij nog…ik ben om 8 uur gaan douchen en ontbijten…kom ik daar ook weer eens aantoe.
  We houden overdag maximaal 4 uur aan om te slapen voor de volgende voeding en soms haalt hij dat zelfs, maar meestal komt hij momenteel dan om de 3,5 uur..ach zolang er dan ’s nachts zo’n periode is maakt het me niets uit. We hebben we gauw de hoeveelheid in de fles opgeschroefd.

  Gisteren kinderarts. Met de maatregelen voor de reflux zo doorgaan en een recept gekregen voor lactulose omdat hij van de Johannesbroodpitmeel konijnenkeutels poept en dreigt te verstoppen.. We hebben ook iets meer water in de fles gedaan (kinderarts vond dat prima, maar gaf aan dat dit meestal niet genoeg oploste en dat ze geregeld deze combi voorschrijven, JBM en lactulose) uiteraard bij de kinderarts wel weer een gewone poepbroek (er waren heel veel keuteltjes die dag uitgekomen dus de ‘weg’ was vrij) we kijken nu aan hoe het gaat met het extra water en mocht hij weer dreigen te verstoppen gaan we toch aan de lactulose beginnen. Over 2 maand moeten we weer.

  Vrijdag weer naar de Osteopaat.. En aangezien hij veeeeeel beter slaapt sinds het weekend heb ik het idee dat het wel iets geholpen heeft, maar dat het geen heel lang traject hoeft te worden.
  We hebben nu alleen ’s avonds tussen 6 en 8 een huil en jengelmoment..ach… hoort erbij. Zolang die pijnkrijsen wegblijven kunnen wij een boel hebben hoor, dan is huilen niets meer…

  Hij slaapt nu echt veel meer dan hiervoor, alleen dus ’s avonds het wakkere moment en soms ook overdag nog ergens een wakker moment, maar dan kan je hem ook best even wegleggen (zonder huilen)..geen probleem meer, kan nu weer eten, naar de wc enzo zonder gekrijs op de achtergrond..HEERLIJK!!! en voor hem ook uiteraard.

  zondag 30 oktober wordt hij gedoopt… beetje vroeg, maar dan is het de dominee die ons getrouwd heeft en die willen we heel graag voor het dopen, de volgende keer dat hij doopt kan wel een jaar verder zijn. dus vanavond voor het eerst zonder Steijn op pad..Opa en oma passen op.

  Tsja al met al dus super…zeker vergeleken met eerder..al ben ik wel wat onwennig van al die periodes dat ik met hem heb moeten zitten en dat dit nu helemaal weg is..soms valt hij al voor het knuffelen in slaap…

  #4379309 Quote

  Heerlijk dat je voor jezelf en je man weer wat rust en tijd krijgt. En vooral dat Steijn het beter gaat doen, heerlijk voor het mannetje.


  Anoniem
  #4379325 Quote

  je moet dit soort dingen ook niet schrijven..wordt meteen ‘gestraft’ met een ontroostbaar kind die nog harder huilt als ik hem neerleg…maar bek en bek af is….pfffffff

  #4379422 Quote

  Kom effe inbreken. Het lijkt er op dat hij naast de reflux ook flink darmkrampjes heeft als ik het zo lees. Daar zou je infacol voor kunnen proberen. Na het drinken lekker een tijdje rechtop houden dan komt het minder snel boven. Ook eventueel het hoofdeind iets omhoog zetten van het bedje (boek onder het matrasje) Die van ons kreeg van de nutriton ook krampjes. Infacol hielp wel goed daarvoor. Succes.
  Heel veel plezier met de doopdienst. Ik vond het een o zo bijzondere ervaring om je eigen kindje te mogen laten dopen.

  En het huilen wordt echt minder hoor, maar je kunt er zo wanhopig en verdrietig van worden.


  Anoniem
  #4379429 Quote

  infacol gebruiken we al..nu dus ook lactulose vanwege verstopping..
  alle andere dingen doen we ook al, dus meer kunnen we nu eerst niet doen dan afwachten dat hij eroverheen groeit..

  #4379452 Quote

  Het is idd ook een kwestie van tijd… De eerste 12 weken zijn wat dat betreft afzien. En elke x als je een ritme gevonden denkt te hebben, gaat het ineens toch weer anders door een groeispurtje oid. Go with the flow…

  Maar fijn dat jullie zelf zo wel weer wat energie opdoen en dat Steijn zich al wel beter voelt!

  Ben benieuwd wat de osteopaat voor hem kan betekenen! Hier destijds helemaal niks helaas, alleen een totaal overstuur kind (dus ja, hij leek wel even beter te slapen meteen na de behandeling ;-)…) maar je hoort ook vaak erg goede verhalen, dus zeker proberen!

  #4379757 Quote

  ps. Vergeet niet ook te genieten, ze worden zo groot!!


  Anoniem
  #4379633 Quote

  Vergeet mAar wat ik zei..alles is weer als vanouds…ik kan het echt niet leuk meer vinden, doe alles dus dan ook op de automatische piloot, hij zoekt vanavond maar contact met zijn vader…ik laat hem heus nietaanzijn lot over,maar ik zie het even somber in…

  #4379719 Quote

  dat is balen dat je het even niet ziet zitten!!!!
  Snap het best lijkt mij ook niet makkelijk.

  Balen dat alles weer is zoals vanouds…….Maar komt dit allemaal door de reflux of doordat hij te vroeg is geboren of combinatie van?

  Ik vind het ook lastig wat voor een huiltje het is! En vooral al die tegenstridjige adviezen kraamzorg, ziekenhuis en consultatie buro! Weet dat we daar zelf een weg in moeten vinden maar makkelijk is het niet!

  Maar wel fijn dat de dominee dan kan en een jaar wachten is wel heel lang. Hoe was het de eerste keer weg zonder steijn? Lijkt mij heel erg raar.

  Wij hebben 4 nov een feestje en als we erheen gaan hebben we oppas nodig maar we hebben geen idee of we dat wel willen. Het is zo dubbel 🙂 En wie laten we dan evt oppassen?

  Hoop voor jullie dat jullie een beetje slapen vannacht dat zou wel fijn zijn!
  Sterkte!!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct