Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ruggenprik…Denkt iemand daar aan?

 • Auteur
  Berichten
 • #2630345

  Heey dames,

  Ik ben ook in februari uitgerekend, en ik vind het super eng! Het is mijn eerste bevalling en thuis bevallen is voor mij echt geen optie..Sterker nog ik wil de ruggenprik…Ik ben heel erg bang voor de pijn.

  Heeft iemand al ervaring met de ruggenprik? Hoe gaat het in zn werking? En waneer moet je duidelijk maken dat je er een wilt ??


  mamaSharon
  Bijdrager
  #4379712 Quote

  Ik heb geen ervaring met een ruggenprik, maar waarom wie je die? Het is, zoals bij mij, je eerste bevalling. Je weet toch helemaal niet wat er gaat komen, er zijn 1000 enge verhalen over bevallen, maar dat weet je toch niet van te vore?? Maybe ‘valt het reuze mee’, tuurlijk zal het niet pijnloos zijn, maar goed das mijn mening hihi
  En ben zelf ook niet zo heel erg bang voor de pijn, al weet ik echt wel dat het flink tegen gaan kan vallen voor mij, want ik denk misschien te makkelijk..

  En anders moet je het even aan je verloskundige vragen??

  #4379736 Quote

  Ik heb ook geen ervaring met de ruggenprik. Ik heb al 2 bevallingen achter de rug en ik heb eigenlijk nog nooit over een ruggenprik nagedacht. Verder is het ook zo dat op het moment dat jij in het zh bent en je een ruggenprik wil er een anasthesist beschikbaar moet zijn. ’s Nachts zijn die er vaak niet en ik weet niet of ze daarvoor opgeroepen worden. Als je heel erg bang bent voor de pijn, zou ik dit wel met je vk bespreken. Zij is dan op de hoogte van je angst en kan hier tijdens de bevalling rekening mee houden. Maar, zoals ik hierboven al zei, ik heb zelf geen ervaring met een ruggenprik tijdens de bevalling (wel tijdens het hechten, maar dat is een ander verhaal:-))

  #4379767 Quote

  Misschien hebben jullie wel gelijk en moet ik niet zo negatief denken….Zal er wel met met vk over hebben…Dank jullie wel dames!!

  #4379775 Quote

  Ik heb twee bevallingen gedaan zonder en de laatste met ruggeprik gedaan. Het ging prima met de ruggeprik, er is iemand echt gewoon teruggekomen hoor voor mijn prik, dat had ik zo afgesproken. Mijn bevalling was daardoor pijnloos en dat vond ik een verademing dus als je geen pijn wilt hebben kan het wel pijnloos (althans mijn ervaring dan!)


  mamaSharon
  Bijdrager
  #4379778 Quote

  Je denkt vast niet negatief! Want je zegt zelf al bang te zijn voor de pijn. Misschien moet je eens aan familie vragen hoe hen het ervaren hebben.. En de ‘enge’ verhalen maar even niet aanhoren, anders maak je het misschien moeilijk voor jezelf…
  En indd even met de verloskundige bespreken meid

  #4379781 Quote

  Ach, ik zie het wel, je kan toch als je verrek van de pijn altijd toch nog een ruggenprik krijgen.

  #4379791 Quote

  Ja dat denk ik ook…Als het echt niet gaat zullen ze wel wat aan doen hoop ik 😛

  #4380078 Quote

  Hmm…Weer een ander verhaal! Dankje wel voor het schrijven…We zullen zien hoe het zal gaat tijdens de bevalling…Maar ik voel me wel rustiger als ik weet dat ik een prik kan krijgen..:)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct