Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ostheopaat ???

 • Auteur
  Berichten
 • #2662775

  Ha lieve meiden,

  Vraagje: heeft één van jullie ervaring met een ostheopaat? Misschien heb ik wel eens verteld dat Jasmijn heel erg overstrekt. Ze gooit haar hoofd dan ontzettend naar achteren en ook haar ruggetje staat helemaal krom.
  Alsof ze stijf staat van de spanning. We krijgen hier wel fysiotherapie voor en dat wordt gegeven door echt een fantastische man. Hij leert ons houdingen waarin we haar goed kunnen hanteren. Maar, ik wil graag de spanning uit dat lijfje halen. Waarschijnlijk wordt het veroorzaakt door die maand in het ziekenhuis, met alle negatieve prikkels. En dit is daar een reactie op. Ze had dit namelijk al toen ze in het ziekenhuis lag. Het is in ieder geval een uiting van ongenoegen. Hoe veel we haar ook knuffelen en liefde geven, dit is helaas iets wat er heel erg in zit.
  Een collega kwam met de tip om naar een ostheopaat te gaan en ik had daar zelf ook al over nagedacht. Wie weet helpt dat en kan hij/zij de spanning wegnemen. Ik wil dit ook even overleggen met de fysio, want ik wil hem absoluut niet voor zijn voeten lopen.
  Maar, ik ben dus ook benieuwd of één van jullie hier ervaring mee heeft.

  Bedankt alvast!

  Liefs, Marieke

  #4412131 Quote

  Hey Marieke,

  even inbreken vanuit de decemberhoek… Ik heb zelf ervaring met een ostheopaat. In verband met aanhoudende klachten waarbij de fysio ueigenlijk niets meer kon betekenen, ben ik bij een ostheopaat terecht gekomen. Uiteindelijk heeft hij in een aantal behandelingen heel veel kunnen doen. Ik ben natuurlijk volwassen en geen baby, maar ik zou het persoonlijk zeker een keer proberen. Er zijn vast ostheopaten die gespecialiseerd zijn in kinderen. Wellicht kan je eigen fysio nog iemand aanraden. Ik wens je in elk geval heel veel succes en beterschap!

  Groetjes Jacqueline

  #4412146 Quote

  Wij hebben het wel gedaan ons zoontje overstrekte ook erg, en heeft 2 behandelingen gehad en zat een stuk lekkerder in zn vel, ik ben er heen gegaan met zoiets van baat het niet schaadt het niet. En hier heeft het wel geholpen.

  Succes

  #4412299 Quote

  Hey lieve Marieke,

  Ook wij hebben zo’n overstrekkend klein kaboutertje, die buiten dat overstrekken ook nog eens erg onrustig is etc. zoals je wel weet. Het overstrekken kan veel verschillende oorzaken hebben, wij zitten hier op het moment vooral met de koemelkallergie en reflux, maar het kan natuurlijk ook wat anders nog zijn.
  Zelf zat ik toevallig vandeweek ook nog op te zoeken of er een osteopaat in de buurt zit, als deze medicatie en voeding en mijn dieet enzo niet aanslaat gaan we daar zeker een bezoekje brengen.
  Ik zou zeggen, gewoon doen, zoals Wendy al zei ‘baat het niet schaadt het niet’. En ons natuurlijk op de hoogte houden hierover he! Ik ben ook erg benieuwd 🙂

  Veel liefs en succes!
  Marieke

  #4412438 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee, maar heb laatst iets gelezen over baby’s en osteopaten en fysiotherapie. Er waren schijnbaar therapeuten die baby’s dubbelvouwen. Daar werd voor gewaarschuwd. Niet toestaan want dat doet meer kwaad dan goed. Maar verder zou ik het ook niet weten.
  Volg je gevoel en kijk inderdaad eens wat de fysio er van vindt.

  Succes en veel knuffels voor jasmijn.

  #4412554 Quote

  Hier een september mama, met helaas 2 keer ervaring met overstrekkende, voorkeurshoudende beebs.
  Bij ons heeft het goed geholpen. We zitten met onze dochter nu nog wel bij Fysio maar wat de osteopaat heeft kunnen doen is erg veel.

  Ik heb het met de oudste wel meegemaakt het dubbelvouwen. Voor ons was het een wonder toen want we hadden een andere zoon maar er word inderdaad ook minder over geschreven nadat er een baby was overleden. Oorzaak weten ze niet exact maar zou kunnen van de therapie van de osteopaat die dag. Osteopaten mogen dus niet meer vouwen!! laat het ook niet toe want wij zijn achteraf wel erg geschrokken vooral na de uitleg…

  wij hebben goede ervaringen in utrecht (site huilbaby.nl) zij is gespecialieseerd in baby’s en zo zijn er wel meer

  Succes en vooral wacht niet te lang!

  #4412802 Quote

  Ha lieve meiden,

  Bedankt voor jullie reacties. Dit heeft mij wel gesterkt om inderdaad maar eens een afspraak te maken. Eerst overleg ik nog even met de fysio, die zo komt.
  En inderdaad, ik weet dat ze een tijd geleden in opspraak zijn geweest, vanwege dat dubbelvouwen Daarom was ik ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.
  Wij wonen in Nieuwegein en ik heb op de pufclub al gehoord dat er een heel goede in Houten zit, die gespecialiseerd is in baby?. Maar gauw eens bellen dus.
  Wordt vervolgd!

  Groetjes, Marieke

  #4412888 Quote

  Dit nieuws was mij ontglipt.

  Toevallig hebben wij 1 behandeling van een cranio sacraal therapeute gehad, wel onder familiaire omstandigheden (vriendin van een nicht van mijn moeder) en gewoon bij ons thuis.
  Zij deed geen buigen en ook niet terugbrengen in de foetushouding. Zij vertelde ons dat je de baby moet helpen sterk te worden en samen met hem zijn ruggegraat te volgen (1 hand onder het hoofd en 1 onder de billetjes, op zijn rugje in een rechte lijn). Verder op deze rechte manier wiegen en over zijn buikje wrijven/licht masseren. Verder was er vooral veel aandacht voor ons als geheel met zn 3en, hoe wij alles hadden beleefd en werd ons ook verteld dat alle stress rondom de zwangerschap, ziekenhuisopnames, bevalling en weggevallen kraamtijd ook doorwerken op je baby. Baby’s voelen alles aan, en vooral van hun ouders. Dat klonk mij in iedergeval heel logisch in de oren.
  Sinds deze behandeling heb ik zelf veel meer rust gevonden hierin, al zijn we af en toe nog wel eens wanhopig hoor, maar goed welke ouder heeft dat niet toch? 🙂 Acceptatie is het begin van genezing is mij al heel vaak in mijn leven verteld en terwijl ik vroeger dacht, ‘ja hoor het zal wel’ , zag ik daar nu wel de waarheid van in.
  Maar goed, zolang ze Jasmijntje niet buigen (als ze dit willen doen geef ze dan vast aan bij de politie zou ik zeggen ;-)) lijkt het me geen verkeerd idee.

  Veel liefs en nogmaals succes 😉

  #4413117 Quote

  ook hier goede ervaringen (zonder vouwen)! De man was heel lief en zacht voor Saar en heb ook echt wel het idee dat ze daarna wat relaxter in haar lijf zit! Ik zou het zeker proberen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct