Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

constant dragen/wiegen

 • Auteur
  Berichten
 • #2666964

  Dag meiden,

  Ik hoop dat jullie het niet erg vinden maar weer n berichtje van mij. Ik zal proberen het verhaal kort te vertellen..

  Wessel heeft vanaf het begin veel gespuugd. Begonnen met kolven, eerst allen t eerste wegkolven ivm tsr, daarna helemaal omdat het niet beter werd en hij niet goed aankwam. Jbpmeel toegevoegd vanaf de 2e week. hielp dusdanig dat hij weer aankwam (spuugde minder qua hoeveelheid maar niet minder vaak).
  Naast de reflux ook kramjpes. Infacol, fietsen massage badje alles wordt gedaan maar zonder echt gewenst resultaat.
  Hij huilt erg veel en is ook zeer onrustig door bovenstaand. Heel wat kilometertjes gelopen met hem.
  S nachts (ingebakerd) ging het goed; een voeding om 3.00 maar zonder huilen, overstrekken, kramp etc). overdag vaak intensief met m bezig maar met n beetje geluk had ik af en toe n uurtje mijn handen vrij.

  De afgelopen tijd lijkt het alleen steeds erger te worden.. ook s nachts is hij onrustiger en moeten we hem troosten. Overdag ligt hij nauwlijks te slapen in z’n wieg. kan dan na 10 min weer huilen of in het gunstigste gevalhooguit 45 min slapen. Hi jkomt niet meer in slaap door kramp/reflux?? soms weet ik het niet meer.
  Ik weet dat sommige baby’s veel gedragen en getroost moeten worden maar hooguit 45 min per dag NIET is toch ook niet normaal?Wat moet ik doen?
  Ik zit met mijn handen in het haar (en tranen in mijn ogen)

  Denk dat ik de afspraak met de KA eerder probeer te krijgen (staat voor 8 maart) maar ben bang dat ook hij niet veel meer kan doen of wel??
  (osteopaat kan ook niets betekenen helaas, ook al geprobeerd)

  Sorry een lang verhaal geworden excuses.. Hoop dat jullie iets voor mij maar vooral voor Wessel kunnen betekenen door ervaring oid.

  Lfs Anne

  #4416316 Quote

  Heeft hij geen koemelk allergie? Zo klinkt het wel! Daar kan ook obstipatie bij horen, evenals reflux klachten. Probeer anders eens pepti van Nutrilon of friso.

  Sterkte, want ik kan me voorstellen dat je er gek van wordt.

  #4416367 Quote

  Misschien toch medicatie tegen de pijn van de reflux? Of hebben jullie daar medicatie voor?

  #4416369 Quote

  Klinkt bekend in de oren, na lang zeuren zeg maar toch gehoor gekregen dat het bij ons zoont koemelkallergie was, sinds voeding friso allergy care gaat het stukken beter, zou bellen om eerder langs te komen gewoon zeggen dat de klachten alleen maar erger worden. Ik heb ook met een baby gezeten die meer dan 12 uur achter elkaar wakker was en snacht wel goed sliep omdat die zoo moe was.
  Je hart volgen moedergevoel is meestal wel de juiste.

  succes.

  #4416370 Quote

  Ik kom ff inbreken ben van het maart 2011 forum en als ik jou verhaal lees lijkt het of ik het verhaal van onze jochem lees……
  Dit klinkt echt als reflux zoooo herkenbaar.
  Je moet echt eerder bij de ka proberen te komen…. elke ka heeft een dag van de week spoedpoli en daar kunnen ze je tussen zetten. Desnoods ff met je ha proberen.
  Verder zijn matras bij het hoofdeind verhogen en niet 2 tijdschriften maar een hoofdkussen eronder na het voeden 30 min recht op houden verder wat je doet met jbpm is goed.
  Mocht het niet lukken met ontlasting ik gaf hier wel een theelepeltje zonnebloemolie of olijfolie en dan daarna gelijk de fles.
  Sterkte komt goed maar heeft veel tijd en geduld nodig!

  liefs louise
  maart forum 2011

  #4416390 Quote

  Misschien had je ook al wat verhalen van mij en de worstelingen met mijn kleine man gelezen, maar zal ook nog even mijn zegje doen 😉
  Mijn kleine man is bijna 2 maanden te vroeg geboren op 13 november, heeft een start gehad van 3 weken ziekenhuis. Toen hij thuis kwam ging alles mis. Hij bleef maar huilen, spugen, wilde (of kon) niet slapen. Wij moesten constant met hem tegen ons aan rechtop zitten of rondlopen. We zijn toen op advies van de HA met JBPM begonnen en hebben alles (maar dan ook echt alles, aankleedkussen, de kinderwagen waar hij toen nog in sliep, als hij al sliep, zijn bedje etc) op een helling gezet. Het huilen werd alleen niet beter, en het was niet het normale huilen van een baby, ik moest er zelf van huilen, voor mijn gevoel had hij ontzettend veel pijn.
  Er is toen iemand van het CB bij ons thuis geweest en heeft ons leren inbakeren, dit ging goed, maar verhielp nog niet alles en soms hielp het helemaal niets. Op een nacht zijn we om 2 uur naar het ziekenhuis geweest omdat hij al vanaf 3 uur aan het krijsen was. Daar werd ons verteld dat we ‘gewoon een huilbaby’ hadden. Dit ging er bij mij niet in en heb toen vervroegd een afspraak met de KA gemaakt. Deze constateerde meteen reflux en we kregen Losec voorgeschreven en moesten door blijven gaan met de JBPM. De moeilijke ontlasting werd bij ons inderdaad afgedaan met, ach als hij maar 1 keer per week ontlasting heeft is het goed, gewoon een beetje fietsen met de beentjes, masseren of een warm badje. Wij zijn toen ook 1 theelepeltje maisolie gaan toevoegen aan de ochtendvoeding en dat heeft ervoor gezorgd dat hij na een week weer elke dag of om de dag een volle luier voor elkaar kon krijgen. Met dus ook als gevolg heel veel minder krampen.
  Het spugen en de pijn ging echter niet beter met de Losec, ook omdat het er vaak niet goed in ging. Hij spuugde het gewoon uit, hoe we het ook probeerden en het spugen werd veel erger, in watervallen spoot de hele fles zijn mond uit waarna hij vreselijk aan het krijsen was.
  Nu inmiddels 2 weken geleden waren we weer bij de KA, deze zei ons meteen met de Losec te stoppen en over te gaan op de Zantac. Daarbij is ook een mogelijke koemelkallergie besproken en kreeg ik een recept voor speciale dieetvoeding (Nutramigen), ook ben ik, omdat ik nog gedeeltelijk BV geef (ik kolf alles al vanaf het begin, maar dat is weer wat anders) zelf op dieet gegaan en eet/drink geen producten met koemelk/lactose, kippenei of soja.
  Sinds deze laatste overstap is hij een stuk rustiger, slaapt weer (en dat zonder ingebakert te moeten worden), drinkt bijna alle flesjes leeg en heeft hij duidelijk veel minder pijn.

  Wat ik eigenlijk wil zeggen is, jij weet het als mama het beste, als de kleine zo’n pijn heeft, spuugt, moeilijke ontlasting heeft, bijna niet slapen kan van de pijn en/of onrust moet je echt snel aan de bel trekken. Beter een keer voor niets gebeld of een afspraak gehad dan een keer zo weinig.
  Je moet van elkaar kunnen genieten en de kleine moet ook de kans krijgen van het leven te kunnen genieten en geen pijn enzo te hebben.
  Ik zou morgen meteen bellen voor de afspraak met de KA, des noods bij een ander als degene die je normaal hebt geen plek heeft.

  Heel veel succes en sterkte (en ook sorry voor mijn mega verhaal ;-))

  Liefs, Marieke

  #4416404 Quote

  Lieve Anne,

  Geen sorry zeggen om je zorgen te delen. Daar zijn we hier toch ook voor? In goede en slechte tijden 😀

  Misschien heb je er ook een, maar dankzij een onderwerp op dit forum heb ik een draagdoek gekocht. Milan zit of ligt er lekker in en terwijl ik hem bij me draag heb ik toch wat meer mogelijkheden om iets te doen.
  Het lost jullie probleem niet op, maar misschien helpt het een klein beetje.

  Heel veel succes, energie en geduld.
  Gr banka

  #4416537 Quote

  Ik heb deze draagdoek:
  http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=3011&groep_id=431&merk=492

  Er zijn uiteraard verschillende kleuren, ik geloof dat andere dames ook nog een soortgelijke van een ander merk hebben die er dus net wat anders uitzien, maar hetzelfde zijn in gebruik 🙂

  Ik hoop dat je snel een afspraak kunt krijgen, met zn alleen niet kunnen slapen (en eten, en douchen en ademhalen…) omdat de kleine zo’n last en pijn heeft is echt niet goed, niet voor hem en niet voor jullie. Gelukkig hebben jullie veel steun aan elkaar, maar het is toch heel lastig hoor. Ik hoop dat ze er snel achter zijn wat het is en jullie niet afschepen zoals bij ons eerst werd gedaan. Je hebt in dit geval niet erg veel aan ‘het is tijdelijk, over het algemeen zijn alle klachten met 1-1,5 jaar verdwenen’ (ik zag mezelf al 1,5 jaar niet slapen, eten en douchen :-p), of ‘het is gewoon een huilbaby’. Er is niet een gewone huilbaby, als een baby zodanig veel krijst en huilt, zoveel onrust heeft en niet kan slapen is er echt wel wat meer aan de hand. Al zou het een geboortetrauma zijn, er is iets!
  (oh ja voordat je het laat doen enzo, wij hadden laatst nog een topic over de osteopaat, mocht je daarheen gaan gezien dat vaak schijnt te helpen, laat je kleine niet vouwen :-))

  Liefs en nogmaals veel sterkte en succes! Blijven luisteren naar jezelf! Xxx

  #4416540 Quote

  Blijven luisteren naar jezelf is heel belangrijk, dat doe ik nog steeds. O?s zoontje heeft keomelkallergie en zelfs met die voeding blijft die onrustig drinken, vorige week zn tongriem geknipt ka dacht dat het daaraan lag, prelogopedist langs geweest, aan drinktechniek ligt het niet, maar toch komt die onrust weer terug, vandaag komt de logopedist weer langs en dan erover hebben hoe verder en dan tcoh weer ka bellen, gevoel zet dat het niet klopt, en daar luister ik naar.
  ka zijn ervoor, en als iedereen alles zelf oploste hadden hun ook geen werk zo denk ik er nu over, maar dat heeft ook een tijdje geduurd. /beter 1 keer teveel dan 1 te weinig.

  sorr voor spelfouten zit met arm in gips en kan latig typn.

  Succes medi en je gevoel volgen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct