Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

hoe los ik dit op?

 • Auteur
  Berichten
 • #2678618

  Hooi allemaal!

  Ik heb een vraag aan jullie!

  Mijn dochter is nu ruim 2 en een half en we zijn gestopt met middagdutjes omdat ze dan snachts klaarwakkker werd en niet meer kon en wou slapen! Nu gaat ze 2 ochtende naar peuterspeelzaal.. gisteren voor t eerst zonder middagslaapje! Maar ze viel in slaap op de bank, zo moe was ze.. ik dacht ach ik laat haar een uurtje liggen, met als resultaat vannacht weer wakker!

  Nu is mijn vraag: wat moet ik dan doen als ze in slaap valt na een ochtendje speelzaal? Wakker maken als ze in slaap valt? Of een kwartiertje laten slapen?
  Wie herkent dit?

  Alvast bedankt voor jullie reactie!

  Groetjes


  Judith68
  Bijdrager
  #4435934 Quote

  Hoi,
  Dat je dochtertje ’s nachts wakker wordt heeft volgens mij niets te maken met het overdag slapen, hoop dat je erachter komt waardoor dit wel komt (enge droom?)Wel vervelend maar ik denk niet dat je het oplost door haar overdag op te houden. Ze heeft het slaapje overdag blijkbaar nog erg nodig(mijn dochter en zoon hebben tot hun 4e ’s bijna elke middag 1,5 uur geslapen),zeker nu ze naar de peuterspeelzaal gaat. Wanneer je haar niet te lang wil laten slapen kun je haar het best na ongeveer 45 min. wakker maken, dat is namelijk de slaapcyclus van een kindje, wanneer je haar eerder wakker maakt zal ze ook minder uitgeslapen zijn.
  Weet niet of je hier iets aan hebt, succes !!


  Judith68
  Bijdrager
  #4435937 Quote

  heb nog even op google gekeken: op
  slaapbabyslaap vind je veel informatie over slapen (en problemen) van kinderen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct