Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

16829 We Gaan Ervoor

 • Auteur
  Berichten
 • #1022831

  Hallo allemaal,
  Ik heb me laatst al voorgesteld  in het voorstel rondje van een week geleden, maar voor degenen die hem niet gelezen hebben doe ik het nog maar eens over. Ff voorstellen:
  Ik ben Esther, 28 jaar, getrouwd sinds 20-05 en woonachtig in België. Ik ben Nederlandse, afkomstig uit Zutphen, en woon sinds 3 1/2 jaar in (de buurt van) Gent. Mijn man is een Belg, we zijn ondertussen  5 jaar samen. We wonen sinds een jaar in ons eigen huis in een nieuwe jonge wijk, met twee konijnen, twee cavia's en een vis. Ik ben verpleegkundige in een verpleeghuis op een dementenafdeling. Het onderwerp kinderen is bij ons  al vaak de revue gepasseerd, maar nu zijn we er beiden klaar voor en we zijn helemaal huisje boompje beestje. We hadden afgesproken dat ik vanaf januari de pil zou laten staan. Ik las over het eerder stoppen met de pil om je lichaam wat rust te gunnen, dat leek me wel een goed idee (ben al 14 jaar aan de pil!!!)  maar  na overleg bleek manlief het daar niet mee eens te zijn. Nu stoppen met de pil vond hij  wel een prima idee, maar  safe sex zag hij niet zitten. Na een paar dagen nadenken/overleg is de kogel door de kerk; we stoppen ermee! Heel spannend allemaal. Mijn man is heel nuchter en ik zal proberen dat ook te zijn.  
  Wij gaan dus voor ronde 1 (klinkt wel reuze plastisch zo). Ik mag bij op de NOD-lijst, heb alleen geen idee waar NOD precies voor staat, is het de eerste dag van je laatste menstruatie of de laatste, of…?
  Groetjes, Esther.

  #2829494 Quote

  Hoi Esther,
  ook ik ben nog niet zolang lid en wij zijn ook nu echt pas begonnen voor ronde nummer 1. Volgens mij staat die NOD voor de eerste dag van de laatste menstruatie (ongi). Ik ben ook nog niet zo thuis in de afkortingen. Hihihihi.
  Mijn eerste dag van de laatste ongi was 3 oktober. Dus ben benieuwd.
  Groetjes, Chantal

  #2829500 Quote

  Ik heb ondertussen heel wat verder gelezen en heb gezien dat de NOD de eerste dag is van de volgende ongesteldheid. NietOngesteldheidsDag, dus de dag dat je ongesteld moet worden maar niet hoopt natuurlijk! FF gerekend, dat is voor mij 13 november. Ik ben van plan het allemaal over me heen te laten komen en wel te zien, weet nu wel door het uitrekenen wanneer ik moet klussen en wanneer mijn NOD is. Ben wel heel erg benieuwd of mijn cyclus een beetje gewoon blijft of dat ik nu ineens heel onregelmatig ben. Ben nog nooit van de pil geweest (ja het half jaar voor ik eraan begon, hehe). Groeten, Esther.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen