Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1690240 Hoe En Wat M Hoe Regelen Jullie Dat

 • Auteur
  Berichten

 • Marie80
  Bijdrager
  #2696242

  Hou meiden

  Ik heb op 15 mei een afspraak bij me eigen verloskundige ik ben benieuwd ppfff kon ook in het zieken huis blijvennlipen maar dat is niet egt handig poken ik nu kraamzorg aan het regelen ,,,ppff niet egt makkelijk welke moet je kiezen enz hebben jullie daar ook problemen mee niet dat het probleem is maar welke is goed en waar hebben wat aan en maak je de juste keuze ,,,, somige mensen zeggen dat ik ook al op zoek moet gaan voor een crèche of zo ,, wat regel jullie alen maal ????? Zo bijna de bomen door het bos ff niet meer komt zo veel op je af whahahha vint het heel leuk hoor en ik voel me ook goed gelukkig niet meer zo miselijk ben vandaag ook precies 10 weken jjjaaaaaa knuff Marie

  #4445603 Quote

  Hai Marie,

  Wij hebben nu alles wel zo’n beetje geregeld. Er werd ons toch geadviseerd niet te lang te wachten met alles regelen voor onze 2 ukkies. Kraamzorg heb me vorige week voor aangemeld en we hebben ook al een bevestiging voor de kdv voor onze tweeling. Is wel fijn om te weten dat er plek is….Ze hebben op sommige locaties namelijk enorme lange wachtlijsten. Ook hebben we 31 Mei een gesprek bij ons ‘nieuwe’ ziekenhuis waar ik ook ga bevallen.

  En tsja….die kraamzorg? Ik vond het ook moeilijk een keuze te maken maar je weet het toch niet van te voren en ieder z’n ervaring is weer anders dus ik heb gewoon gekozen voor wat mij en mijn man aansprak. Ik zou als je kraamzorg hebt gekozen het wel even melden bij je zorgverzekeraar.

  Wat wil je verder allemaal nog regelen dan?

  Succes! Liefs Lynn.

  #4445625 Quote

  Kraamzorg: er zijn vaak verschillende organisaties waar je voor in aanmerking komt. Wij hebben gekozen voor de grootste organisatie. we dachten dat je meer kans had omdat zij meer personeel hebben. In zomermaanden in grote steden heb je wel eens kans dat er geen kraamzorg beschikbaar is.

  Waar je ook naar kan kijken is of de organisatie een HKZ certificaat heeft: dit krijgen zorginstellingen als ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseissen.

  Je kan in je omgeving vragen naar ervaringen.

  Ik zou vast gaan googlen naar chreches. Eerder was het dat je daar snel bij moest zijn. Nu kinderopvang duurder is zijn de chreches ook niet meer zo druk. Je kan je altijd inschrijven – over het algemeen is dat vrijblijvend.
  Het is dan wel handig als je al een idee hebt op welke dagen je opvang nodig hebt.
  Je zou ook een gastouder kunnen overwegen. Dan breng je je kindje naar iemand die in haar eigen huis kinderen opvangt. Dit is met name handig als je onregelmatig opvang nodig hebt


  Marie80
  Bijdrager
  #4445645 Quote

  @lynn

  Ja heb de zorgverzekering ook al gebeld en die zeiden ook ff Google en dan weer terug bellen ik wacht even af als ik de 15 naar de verloskundige gaat en vraag het even aan haar ,, en wat ik nog met moet regelen jij heb al vast welke ziekenhuis je bevalt dat heb ik ook nog niet dat en de crèche of opvang en dat heb ik alles thanxs meid x

  @imawi

  Thanxs voor de tip das ook en goede gast ouder maar wil er de eerst jaar er toch zelf voor zijn en 2x in de week laten socialiseeren whahha owowow moet nog zo veel leren maar dat gaat van zelf wel zeggen hè thanxs meid x

  Voor de goede raad 😉

  #4445993 Quote

  hi,
  kraamzorg is lastig, ik heb twee keer hetzelfde bureau gehad, en 4 verschillende kraamverzorgsters,
  2 waren heel goed en 2 waren heel beroerd!
  het zegt dus niks!

  je treft het of niet.

  de opvang regelen is wel handig,
  als je zelf niet werkt en je kind wel naar opvang brengt, krijg je geen opvangtoeslag, en moet je het zelf betalen.(prijzen zijn niet misselijk)

  kinderopvang zou ik gaan voor kleinschalig, en waar jij je prettig bij voelt!
  je mag altijd kijken bij de kinderdagverblijven, en dat zou ik ook zeker alvast gaan doen.
  bel er een stel op en ga langs!
  gastouderopvang is handig maar als de opvangmoeder ziek of op vakantie is, kom je snel met een opvang probleem te zitten,
  op het kdv is altijd personeel.
  bij kdv zit vaak de voeding(poeder, fruit, melk en brood) en luiers inbegrepen
  dit is niet altijd bij de gastouder wat weer extra kost.

  succes fijne zwangerschap


  Marie80
  Bijdrager
  #4446396 Quote

  Hoi jamama

  Thanxs voor de tips ook 😉
  Knuff Marie

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

  reisa
  Bijdrager
  #4446714 Quote

  Mijn verloskundige heeft een kraamzorgorganisatie aanbevolen. Dat was een organisatie waar zij graag mee werkte. En dat beviel prima.
  En maak afspraken bij verschillende kdv-en in de buurt of bij je werk. Dan kan je gaan vergelijken en kijken waar jij je kind met een goed gevoel achter kan laten.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen