Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1690774 20 Weken Echo We Of Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #2696776

  Volgende week maandag hebben we de 20 weken echo, nog altijd twijfelen we of we deze wel willen. Ik ben er namelijk zo gespannen over. In mijn omgeving heeft iemand erg slecht nieuws gekregen tijdens deze echo en is het kindje niet levensvatbaar. Ik weet niet of ik dat wel zou willen weten, ook ben ik bang voor als ze iets zien en het niet zeker weten, dan zit je de rest van de zwangerschap in spanning, We hebben wel besloten dat we geen verder onderzoek willen en het kindje onder alle omstandigheden willen houden. Wat is/was jullie motivatie om het wel of juist niet te doen? ben erg benieuwd


  meonly85
  Bijdrager
  #4446142 Quote

  Juist om die onzekerheid weg te halen is die 20 weken echo perfect.
  Als je onzeker bent of je kleintje wel gezond is: zeker doen! Als je de uitslag hebt kan je altijd nog verder dubben.
  Maar als het echt tegen je gevoel ingaat, en het kindje mag komen zoals het is, moet je het natuurlijk niet doen!

  #4446171 Quote

  Ik heb het bij mijn zoon juist niet gedaan.. Kindje was welkom hoe dan ook.. (ook was het toe niet standaard om te doen 😉 )

  Bij mijn dochter vond ik het wel erg belangrijk, ook om het geslacht te zien hoor 😉 Maar juist om me voor te breiden indien er toch wat aan de hand was, niet om het weg te halen!

  En nu laat ik het ook weer doen. Stel het is down, dan is het kindje nog steeds van harte welkom. Maar je kan je zelf en ook het ziekenhuis de voorbereidingen treffen die nodig zijn. Down kindjes hebben vaak hart problemen. Dus bevallen in ziekenhuis is dan aanbevolen.

  Maar ga als eerste reden voor het geslacht hoor.. 😛

  #4446172 Quote

  Wij hebben het wel laten doen, zelfs in een ander ziekenhuis als waar ik onder controle ben omdat ze daar extra specialistisch zijn. Ik heb zelf een aangeboren (kleine) hartafwijking, vandaar de extra uitgebreidde echo. Gelukkig was alles goed maar anders is het kindje ook meer dan welkom. De reden dat wij het wel hebben laten doen is het feit dat wanneer het niet goed is het misschien voor het kindje beter is om in een ander ziekenhuis te bevallen.
  Bij een bekende is bij de 20 weken echo gebleken dat de darmen buiten het lichaam van het kindje zaten. Dit was een reden om het extra goed in de gaten te houden en te bevallen in een ander ziekenhuis. Het kindje was nog steeds meer dan welkom, en de zwangerschap is daarna niet meer zorgeloos maar voor het kindje is het wel goed geweest dat ze het van te voren wisten.

  Tuurlijk moeten jullie het helemaal zelf weten en vooral je gevoel volgen maar ik denk dat het soms erg goed is dat afwijkingen voor de bevalling bekend zijn.
  Succes met het maken van jullie keuze!

  #4446193 Quote

  Hoi,

  Bij onze dochter hebben wij ook bewust gekozen om geen 20 weken echo te doen,we hadden toen een miskraam gehad en we hadden toen zoiets van we zien het wel als het geboren wordt.

  Nu hebben we wel de 20 weken echo laten doen,ook omdat ik een paar meiden ken die een naar bericht hebben gekregen tijdens de echo.

  Je kan er 2 kanten mee op,je kan je erop voorbereiden als je kindje meteen geopereerd moet worden.
  Of er dan alsnog voor kiezen om het weg te laten halen.Klinkt misschien een beetje gemeen…

  Wij hebben gelukkig goed nieuws gekregen,maar de zekerheid dat alles wel goed is heb je toch nooit,ik ben pas gerust als de kleine er is en dat het dan helemaal gezond is..

  heel veel succes met de beslissing,ben wel heel benieuwd wat jullie nu gedaan hebben en hoe de echo dan is geweest…

  #4446211 Quote

  Stel dat er bij de 20 weken echo iets wordt gezien dat slecht kan uitpakken voor je kindje als ze niets doen, maar wat met de juiste voorzorgsmaatregelen helemaal geen probleem hoeft te zijn. Bij een collega van mij zagen ze op een echo dat de baby een breukje in het middenrif had. Flink schrikken, zelfs nog even sprake geweest van een operatie van de baby in de baarmoeder. Uiteindelijk onder begeleiding bevallen in het ziekenhuis met alle juiste zorg voor het kindje. En na een operatie is het kindje nu helemaal gezond!

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4446212 Quote

  Als ze het niet hadden geweten en zij was gewoon bevallen, had het kindje het niet overleefd…


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4446219 Quote

  Het is zo dat niet alle afwijkingen te zien zijn op de echo en dat niet alles wat verkeerd lijkt, ook verkeerd is. Het geeft je dus helemaal geen zekerheid op een gezond kindje. Daarom hebben wij niet gekozen om deze echo te laten doen, ik wilde geen schijnzekerheid en ook geen onzekerheid als er wel iets te zien zou zijn. Vergrote niertjes komt nl vaak voor, maar is met 30 weken zwangerschap meestal verdwenen. Dan zit je 10 weken in angst en spanning en is er niks aan de hand.
  Mijn vk zei dat kinderen met afwijkingen ook ontdekt worden met de gewone controles. Zij groeien vaak niet goed of de hartslag is niet zoals het hoort. Zodra er maar enige twijfel is aan de gezondheid van je baby wordt je al voor een controle echo doorgestuurd, weet ik uit eigen ervaring.
  Daarnaast poept 95% van de kindjes met afwijnkingen in het vruchtwater tijdens de weeën waardoor je al naar het ziekenhuis zal moeten en als het wel een thuisbevalling wordt heeft de verloskundige genoeg medische mogelijkheden bij zich (bijv extra zuurstof)…
  Zij stelde mij helemaal gerust waardoor ik ook met een gerust hart geen echo heb gedaan.

  Misschien helpt mijn verhaal om de goede beslissing te nemen!

  #4446279 Quote

  wij hebben bij onze zoon ook geen 20 weken echo gedaan, mijn gevoel zei dat het helemaal goed zat en ik vond het niet nodig om dit te laten onderzoeken. puur om het feit dat hij sowieso welkom was en we niet voor een onmogelijke keuze wilden komen te staan.

  ik ben nu 39+1 weken zwanger van onze tweede zoon, nu hebben we wel een 20 weken echo gedaan. dit omdat ik vorig jaar ben geopereerd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. deze zwangerschap is hierdoor extra beladen en ben ik stukken onzekerder. op de echo waren geen bijzonderheden te zien, dus voor zover ze het kunnen beoordelen is hij gezond. dat heeft toen een hele hoop onzekerheid bij me weg genomen en kon eindelijk een beetje genieten. het is geen garantie natuurlijk, morgen word ik ingeleid dus dan zullen we pas echt met eigen ogen kunnen zien of ie gezond is, al ben ik er niet echt bang voor. tis maar net wat je zelf wilt en waar je je prettig bij voelt, succes!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen