Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1691284 Terugkoppeling 20 Weken Echo

 • Auteur
  Berichten
 • #2697286

  Ha Meiden,

  even een antwoord over waarom geen 20weken echo..

  Wij hebben het bij onze andere twee kindjes ook niet gedaan..

  aan de ene kant is het misschien een soort van kop int zand steken.. als er iets niet goed is zien we dat met de geboorte wel en hebben we gewoon een fijne zwangerschap..

  aan de andere kant heeft het ook idd met mijn geloof te maken.. Wij denken en vinden dat je ook op God moet vertrouwen, dat Hij je een gezond kindje wil geven, daar moet je dan ook wel om vragen, en als het anders is, dat God je een kindje geeft wat wel wat mankeert, zien wij dat toch als iets bijzonders, dat jou zon kindje wordt toevertrouwd..

  Maar als er bij ons in de familie bepaalde kwalen voor zouden komen en dat er grote kans is dat de kleine dat ook zou kunnen hebben, dan zouden we het misschien wel doen.. en als je een keer een doodgeboren kindje had gehad, of door medische inspanning zwanger bent geworden, zit je natuurlijk al in een heel ander circuit en ga je daar misschien ook weer heel anders naar kijken..

  Tis niet dat wij er op tegen zijn hoor..want er zijn er een heleboel, die hetzelfde geloof delen als wij maar die er wel gebruik van maken..

  Tis gewoon een persoonlijke keuze!!!

  Fijn weekend allemaal!

  Liefs An

  #4446641 Quote

  Zo is het helemaal. Het is je persoonlijke keuze. En ieder heeft zo zijn eigen reden. Geloof of niet ieder moet elkaars mening en reden respecteren.

  #4446642 Quote

  Meid, ik respecteer je keuze! Vind dat iedereen deze beslissing zelf moet nemen en helaas is niets zeker in het leven, je hoopt altijd op het beste en hopelijk krijgen we allemaak gezonde kindjes maar onze liefde voor onze kindjes zal in geen geval minder zijn.

  Liefs Lynn.

  #4446664 Quote

  Ik begrijp je keuze goed hoor. Wij zijn ook gelovig en denken e hetzelfde over, maar laten wel een 20 werken echo maken. Gewoon om er op voorbereid te zijn als er wat mis is. we zullen ok van een kindje houden wat niet “perfect” is.
  Daarnaast hecht ik eerlijk gezegd niet zoveel waarde aan de 20 weken echo. Ik werk met verstandelijk gehandicapten en we hebben meerdere cliënten die door complicaties bij de geboorte gehandicapt zijn geraakt. Zoiets weet je van te voren dus niet. En ondanks dat veel ouders van cliënten op mijn werk het er moeilijk mee hebben, houden ze allemaal van hun kind.

  Liefs

  #4446696 Quote

  Hey meid,

  Tuurlijk helemaal prima! Is jullie eigen keuze, en vind t ook wel fijn om te horen dat er (as) mama’s zijn die vrij onbezorgd in de zwangerschap staan. Geweldig toch?

  #4446775 Quote

  Iedereen zijn eigen keuze toch? Wij doen niet de combinatietest, maar wel de 20 wk echo….

  #4446793 Quote

  Een combinatie-test wil ik sowieso niet doen. Ze kunnen alleen maar een schatting maken of er een afwijking is. Dus als blijkt uit de test dat je een verhoogt kans hebt op bijv. down syndroom, dan ben je de rest van je zwangerschap onzeker. Terwijl je gewoon een gezond kind kunt hebben. Al die spanning voor niks. Hoewel ik me kan voorstellen dat je er op voorbereiden ook fijn is, weegt dat voor mij niet op tegen onnodige onzekerheid. Maar dat is uiteraard en keuze die iedereen zelf mag maken. Je eigen hart volgen als moeder lijkt me hierin het beste.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct