Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1692173 De Ha Vanmorgen

 • Auteur
  Berichten

 • cu2heleen1
  Bijdrager
  #2698175

  Vanmorgen bij de HA geweest. Loopt het als eerste al 30 min uit! Zit je daar… vol stress… maar goed.

  In de gesprekskamer aangegeven dat de menstruatie maar niet wilde komen. Dat ik de laatste weken verder geen klachtjes heb of iets wat er op lijkt. Dat de laatste menstruatie amper 3 dagen was.
  Wat zegt de HA… ach, we doen even een bloedtest voor schildklier en nog enkele hormonen. (weet niet eens zeker of ook de hcg erin is opgenomen) Mogelijk schijnt er dus een fout te zitten bij de hersenen/hypofysen.
  Ook zei hij om over 2 weken (hij heeft direct ZH gebeld en afspraak gemaakt) voor een echo (afdeling röntgen).
  Hij achtte geen zwangerschap. (hoewel de echo daar zeker wel voor is)

  Ook is het zo dat hij zei dat ik volgende week kon bellen voor de uitslag. In het ZH vanmiddag zeiden zij dat ik morgenkan bellen en dat 1 hormoon inderdaad pas later kan qua uitslagen. Dus zou ik wel 2 keer mogen bellen.

  Gyn was nog niet nodig.

  Echo is met een volle blaas.

  Ik vraag mij af of ook hcg wordt gecheckt, dus ik ga morgen echt wel bellen!
  Ik vraag mij ook af of zo’n röntgenlaborant weet waar hij op zou moeten letten.
  Als ik voor de echo een menstruatie krijg kan ik de echo laten vervallen, maar dat ga ik dus echt niet doen! Ik wil dat ze gewoon eens goed kijken of er niets zit. Niets zitten qua foetus of cystes of andere rare dingen.

  Ik wil ook echt mijn man bij de echo, ook al heb ik daarvoor al bloedverlies gehad. Is dit raar??

  De HA konden wij niet eens vertellen dat meestal cyclus 36 dagen is en dat mijn moeder PCOS heeft… dus dat komt dan daarna wel weer.

  sorry voor dit geklaag en dit lange verhaal. Maar ik moest het echt even kwijt.

  Er is vanmorgen wel al een opluchting geweest. Dat ik toch meerendeel van mijn vragen heb kunnen stellen en dat er wat aan gedaan wordt. Nu nog wachten op die uitslagen… dat vind ik nu het vervelendste. Bloedprikken heb ik ook een trauma aan, dus dat was vanmiddag al flink “stress” naja… hoe noem je dat… flink doorbijten meer. Trok mijn arm deels terug en nu heb ik er nog een blauwe plek aan overgehouden ook.
  vanavond nog even 1 uurtje bezig geweest met tuinhuisje slopen, wnt tja… die moet vrijdag ook helemaal down zijn. (hebben we nog maar 14 uur in totaal voor)

  Ik hoop dat het wel duidelijk is, want ik heb het gevoel dat ik nog steeds ergens onge”ordend ben door wat er vanmorgen is gezegd… en dus alles door elkaar vertel. sorry dan

  #4447531 Quote

  Hi meis,

  Ten eerste, goed van je dat je de stap naar de HA hebt gemaakt. Maar ik begrijp uit je verhaal dat het niet helemaal is gegaan zoals je zou willen (of begrijp ik het dan verkeerd)

  Het is begrijpelijk dat je het liefst zo snel en helder mogelijk wilt weten wat er aan de hand is. Maar meid, hij neemt je wel serieus, je hebt al een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Veel huisartsen vinden dat je het best nog even aan kunt kijken.

  Zelf heb ik geen ervaring in het medische circuit (op dit vlak dan) maar probeer alles in je hoofd helder te krijgen, schrijf dingen die je niet begrijpt of vragen op en idd zoals je zelf al aangeeft, bellen.

  Lieverd, ik hoop echt dat jullie een stuk wijzer worden binnenkort en dat de kinderwens snel vervult mag worden.

  Liefs Mamamijn


  cu2heleen1
  Bijdrager
  #4447545 Quote

  Ik had echt het idee dat die cyclustijd ook belangrijk zou zijn. Maar ergens denk ik ook wel dat dit goed is geweest. Want anders had hij misschien ook wel gezegd om het nog even aan te kijken.

  Hij begon wel met wanneer de 2 zwangerschapstesten zijn gedaan… en vragen te stellen of ik hoofdpijn o.i.d. heb. Of evt. zwangerschapskwaaltjes. Of i kwas afgevallen was ook belangrijk ivm bep. hormonen…

  Kan een röntgenmeneer ook dingen zien?? Ik dacht echt dat daarvoor een gyn nodig was… Iemand anders hiermee ervaring?

  Ben ook wel blij dat hij direct heeft willen bellen en direct een afspraak kon maken. Eigenlijk moest ik werken die middag, maar de cliënt waar ik zou zijn is dan nog op vakantie kreeg ik vanmiddag te horen. Dus dat komt ook weer goed voor mekaar. Anders had ik toch weer wat moeten gaan regelen. 🙁

  Dus met die doorverwijzing ben ik ook zeker blij:D Alleen dat het dan weer zo laat wordt.

  Misschien is het ook wel goed dat het pas 29 mei die afspraak voor echo is. 25 mei hebben wij 5 jaar verkering waarvan 2 jaar getrouwd. Dus dan hebben we nog een gezellige dag en weekend bij familie. Als we dan al uitslagen hebben is misschien ook wel dat dat dan juist het weekend verpest of dat we daar zo vrolijk van worden dat iedereen dat kan zien.
  Mijn schoonmoeder heeft vanaf het moment dat we verkering hebben al gevraagd om een kleinkind en nu sinds we getrouwd zijn heeft ze zo’n opmerking nooit meer geplaatst. Dus tja… wat die verwacht geen idee.
  Als ik zo nadenk over 25 mei. Dat we dan alweer 2 jaar getrouwd zijn. Dan komt ook direct de gedachte in mij op dat je tegenwoordig wordt verwacht dat je binnen 2 jaar zwanger bent. Er zijn nog 4 mensen rond die tijd getrouwd en 1 heeft net een kindje en 3 zijn in verwachting. Dat is toch eigenlijk raar dat je al zo gaat denken van ‘het moet toch maar eens’ de druk van de buitenstaanders komt er ook bij… wil ik nu niet aan denken.

  Ik wil het liefst morgen al alle onderzoeken en uitslagen.

  #4447553 Quote

  Nog over de rontgen meneer, één keer een echo/foto moeten laten maken van mijn dochter, toen had deze persoon op papier staan waar hij echo/foto’s van moest maken, deze werden dan doorgestuurd naar de arts en die keek er dan naar.
  Ik denk dus niet dat die persoon jou iets kan vertellen. Zou ik even navragen.

  Ik hoop dat de tijd voorbijvliegt!!


  cu2heleen1
  Bijdrager
  #4447560 Quote

  hmmm… ik hoop toch echt van niet. Want dan duurt het allemaal nog langer. Ik ga morgen bellen naar alles om al mijn info voor elkaar te krijgen. 🙂

  #4447566 Quote

  Ik ben toch van mening dat je huisarts een beetje raar gereageerd heeft. Ja hij heeft wel bloedtesten laten doen en een afspraak voor een echo gemaakt, maar een doorverwijzing naar de gyn, had naar mijn idee meer op zijn plaats geweest. Degene die de echo maakt, doet niet anders, dus is wel gespecialiseerd. Hij kan ook gelijk wel zien of er cystes zijn. (zoals bij PCOS) De duur van je cyclus is zeker wel belangrijk. Mijn gyn heeft me toen verteld dat een cyclus langer dan 35 dagen, reden is voor verder onderzoek. Maar goed, ik zou nu even de bloedtesten afwachten en de echo en daarna alsnog zelf een afspraak maken bij de gyn. Als je gewoon je verhaal doet en verteld dat je huisarts je niet door wilde sturen, ondernemen ze ook wel actie. Succes in ieder geval met afwachten weer.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  cu2heleen1
  Bijdrager
  #4447725 Quote

  dankjewel supertje.

  ik heb vandaag geprobeerd het ZH te bellen of ik dorect al dingen te horen krijgen tijdens echo, maar de persoon die ik erover sprak (wel van die afdeling) wist dat niet zo goed. Dus ik moet daarvoor maandag nog een keer bellen en anders gewoon afwachten op de dag zelf.

  Heb de HA gebeld. Deze had nog geen uitslagen binnen maar kan ik a.s. vrijdag weer bellen. Dan heb ik alleen de eerste uitslagen, want dat ene hormoon is echt volgende week maandagmiddag of dinsdagochtend pas binnen bij de HA.
  Maar goed… heb ik in ieder geval alweer wat.

  Gisteravond opeens een flinke steek links.
  Toch komt er niets…

  Ik kan me wel lekker afreageren op het tuinhuisje. Net ook nog even een uurtje gedaan. Lekker slopen… hoewel ik nu een stuk had wat gexdontroleerd gesloopt moest worden. Maar goed… toch nog lekker met de hamer kunnen rammen. 🙂

  Ik ga misschien wel n.a.v. alle onderzoeken naar de HA toe om verder te bespreken hoe en wat. Wat de route verder is. Aangezien hij verder wel goed is voor zover ik nu heb bemerkt.
  De andere HA die in dezelfde praktijk zit, die heeft de vorige keer helemaal niet naar mij geluisterd. :'( Ging om medicatie… de grootte van het tablet en dat het mogelijk helemaal niet bij een zwangerschap gebruikt mag worden. Pfff… Er is verder geen andere HA beschikbaar, dus wil wel goed contact met deze behouden. Als ik dan zelf bij de gyn een afspraak maak… dan loop ik hem voorbij en misschien kan hij wel direct doorverwijzen en dus sneller een afspraak plannen dan als ik zelf bel…

  #4447777 Quote

  als ze een echo maken dan zeggen ze direct of het er goed uit ziet of niet.
  maar verdere uitslag krijg je vd HA

  je wordt verder geholpen, dus dat is positief.
  ze gaan altijd stap voor stap te werk.
  als er iets afwijkends is,dan zal je dat horen en een behandelplan op krijgen.
  maar als er zo niks te zien is,op echo of in je bloed.
  dan kan je verder praten, waarom een zwangerschap uit blijft.
  hij zal je dan door verwijzen na een gyn, om verder te gaan met de fertiliteit van jullie.
  en zal je daar de standaard vervolgtesten krijgen.

  de huisarts moet een protocol volgen, en mag je niet direct doorverwijzen,zonder zelf onderzoek te doen.
  (bezuinigingen tellen ook mee)

  succes even wachten op alle uitslagen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct