Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1692178 Stuitligging

 • Auteur
  Berichten
 • #2698180

  Hoi Dames.

  Ik ben vandaag 33+2 zwanger uitgerekend op 1 juli, vandaag controle gehad bij de verloskundige, ons frummeltje lag steeds mooi met het hoofdje naar beneden, nu is hij/zij gedraait en ligt in stuit…
  Hopelijk draait ie nog, 1 juni hebben we ligging/groeiecho, als ie dan niet gedraait is moet ik naar de gyneacoloog en gaan we verder kijken en kijken of ze ons frummeltje kunnen laten draaien..
  Spannend dus!
  Heeft iemand hier ervaring mee?
  Liefs Daisy

  #4447594 Quote

  hoi betty! 1juni heb k de echo en 5juni de verloskundige,als k eraan denk zal k je laten weten hoe/wat. Vind het allemaal erg spannend!


  arnest159
  Bijdrager
  #4447604 Quote

  Hoi, Mijn tweede lag tot de dag van bevalling dwars. Hij draaide zich tijdens de weeen. Was geen prettig gevoel. Ben binnnen een uur toen bevallen. Nu ligt de derde in stuit, de gyn heeft al geprobeerd om hem een zetje te geven zodat hij zich draait maar tot nu toe te vergeefs. Ik wacht rustig af tot de dag van bevalling, er kan echt vanalles gebeuren. Het draaien van de kleine valt best mee. Ik vind het vooral onprettig wanneer hij dwars komt te liggen, daarna valt het reuze mee. moet je alleen hopen dat hij blijft liggen in die positie. Veel succes met je verdere zwangerschap en bevalling

  #4447617 Quote

  Hoi,

  ons meisje ligt overdwars, een zogenaamde dwarsligger…dinsdag a.s. hebben we gesprek met gyn (ik ben nu 33w2d), zij wil dan een versie bespreken (draaien van de baby), maar mijn man en ik hebben het erover gehad en dit gaan wij niet laten doen. Het heeft mij 4 jaar gekost om zwanger te raken en aan een versie zitten voor een baby risico’s, vroegtijdige bevalling, kindje kan in stress raken en het is mijn eerste zwangerschap, dus er is erg weinig ruimte. Dus wij laten het gaan en als zij niet draait, wat wij vermoeden want ligt hele zwangerschap al in deze houding, dan wordt het een keizersnede..ook daar kleven risico’s aan, maar meer voor mij dan voor de baby..

  Mijn zus heeft overigens bij haar 3e kindje een versie gehad, 2e keer ging het goed en bleef de beeb liggen, maar zij kan wel begrijpen waarom wij dit niet willen laten doen…

  Overigens blijft slechts 3% van de beebjes verkeerd liggen, dus de kans is nog groot dat je kindje alsnog gaat draaien hoor…ik hoop het ook, maar zo niet dan niet..


  Zeeuwse mama
  Bijdrager
  #4447655 Quote

  Mijn 2e lag ook in een stuit en ze hebben het toen wel gedraaid! Ik ben niet kinderachtig en heb een hoge pijngrens, maar de tranen liepen over mijn wangen, mijn buik was een paar dagen later bond en blauw, kortom ik heb het niet als fijn ervaren.
  Nu ligt onze baby weer in een stuit maar ik ben pas 30 weken en volgens de verloskundige heeft ze nog ruimte om te draaien. Ik zit hier erg op te hopen, want ik zou er als een berg tegenop zien om het te laten draaien en tja…wat als het niet draait?! Een stuitbevalling of een keizersnede….Eerlijk gezegd zie ik het beide niet zo zitten….Ik duim maar dat ’t draait en ik niet voor keuzes kom te staan!

  #4447686 Quote

  geen ervaring mee meid sorry, hopelijk draait de baby nog ff uit zichzelf…

  #4447720 Quote

  Hoi Daisy

  Mijn jongste hebben ze ook geprobeerd te draaien. Hij lag in een half onvolkomen stuit. Een been omhoog en een dwars, halve kleermakerszit.
  Ik was best zenuwachtig voor de draaipoging, het deed ook best zeer. Ik heb heel hard in mijn man zijn hand geknepen maar het was te doen. Mijn buik was niet blauw of beurs nadien.
  Het zal bij iedereen anders zijn, iedere huid en buik is anders.
  Bij ons ging het draaien dus niet doordat hij zijn benen niet op de traditionele manier had zitten.

  Ik hoop voor jou dat je kleine nog draait.


  rollie85
  Bijdrager
  #4447744 Quote

  Jeetje, maak je je daar nu al druk om? Zou het even na moeten lezen in mijn dagboekje van de vorige keer, maar volgens mij draaide mijn dochter nog volop tot zo’n 35 weken. Ik heb het geweten, dat was zeer onprettig in mijn buik..! En dat indalen, bij mijn laatste controle bij de vk ongeveer een week voor de bevalling was ze nog niet ingedaald, en dat was geen enkel probleem. Dat indalen gebeurt vaak ook pas tijdens de bevalling. Het enige waar je in dat geval rekening mee moet houden is dat als de bevalling begint met het breken van je vliezen en de baby is niet ingedaald, je plat op bed moet blijven liggen. Maar in mijn geval moesten mijn vliezen op het laatste nog gebroken worden dus daar was geen sprake van.

  Kortom, volgens mij is er echt nog tijd genoeg voor de baby om te draaien en dat indalen heeft helemaal geen haast!! Succes!

  #4447756 Quote

  bedankt voor jullie reacties! Ik weet dat ie nog kan draaien, en hoop ook dat ie dat nog gaat doen.

  @rollie85
  ik maak me niet druk, maar vind het wel spannend.. Mja dat vind k van heel de zwangerschap en bevalling ook al zal hij nog draaien,zo’n 1e zwangerschap is toch maar afwachten want je weet niet wat je te wachten staat.aangezien het de eerste is ben ik gewoon benieuwd naar andere ervaringen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct